"оригиналното" BMW масло???
Модератор: Технически модератори
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Re: "оригиналното" BMW масло???
mitaka7 написа:Етикетите се различават, Господа Гадатели,, защото тази година, мисля че беше юни месец, БМВ смениха етикетите. Който не вярва, да се обади на БМВ - Германия да изрази възмущението си.
![]()
Гледайте датата на производство отзад на бутилката на единия етикет и на другия етикет и ще видите, че датите са различни преди и след смяната на етикетите.
Между другото, бутилки със стари етикети е възможно да имат още Камор и Дару, защото те зареждат големи кол-ва, и все още не са си продали бутилките със стария етикет.
Дано да съм ви бил полезен и да не се притеснявате вече.

gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- luboslav83
- Потребител
-
- Кара: BMW 320d e 46
- Мечтае да кара: BMW 330xd e 46 2003g.
И аз преди време видях цените на БМВ маслото в този сайт и се учудих, как е възможно масло на БМВ да е толкова евтино (пълна синтетика - 5w40 - 15лв. за литър). Честно казано се усъмних че може да е някое менте. Сега карам с точно такова и за сега нямам проблеми...
- mModo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: WBS
- Детайли за колата: Е34 М50Б20+чип-ванус
Е39 М52Б25ТУ (с две цици за мачкане :))
"оригинално" масло според мен няма, въпросът е с кое се долива по-малко - от това зависи марката, и за различните модели е и различна и марката. Някой беше писал за масло от "вън" - евала, който може да си го позволи браво. Уважавам. Само не вадете книжки и тем подобни, защото книжките (сетрификатите) за маслата мога и аз да ги печатам (нинджите да не ми идват на гости) и само не сипвайте лики моли, попрочетох из други форуми и .... просто не наливайте такова. Успех на всички, както и на "дилърите". 

Колеги искам да ви споделя, че Кастролът в Германия почти всички разновидности е на цена около 20-25 евро 5литрова туба.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Вчера си смених маслото. Взимам го от Митака. От начало имах големи резерви към това масло, но вече трета смяна правя и няма никакви проблеми. Сменям го на 20 000км. и от смяна до смяна да ми дърпа най много 150-200гр.
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
За статистиката - трета година карам с Motul X-cess 8100 5W40 от проспийд - не го пипа.
Минал съм общо за това време 60 000 км.
По принцип не карам бързо - до 160 на магистрала.
Другия път ще погледна на тубата какво пише за произход.
Минал съм общо за това време 60 000 км.
По принцип не карам бързо - до 160 на магистрала.
Другия път ще погледна на тубата какво пише за произход.
Touring & windsurf club
- maikooo
- младши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
Georgieff написа:трета година карам с Motul X-cess 8100 5W40
Преди да намеря Митака и аз карах с такова, на тубата пише маде ин франсе

- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Значи какво се оказва, маслото е читаво, стига да е оригинално, а не бутилирано в Димитровград
Motul X-cess 8100 5W40 е много добро масло и това че е произведено във Франция не трябва да те притеснява, то си е френско масло. Маслото с което карам в момента е Yacco, и съм доста доволен. С 5-30 ми гори по 1.5л на 10к, предполагам с vx1000 5-40 ще свали още половин литър.

Motul X-cess 8100 5W40 е много добро масло и това че е произведено във Франция не трябва да те притеснява, то си е френско масло. Маслото с което карам в момента е Yacco, и съм доста доволен. С 5-30 ми гори по 1.5л на 10к, предполагам с vx1000 5-40 ще свали още половин литър.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Yacco-то е много хубаво масло. Чувам само добри отзиви за него 

Si non confectus, non reficiat.
- BlacK-EviL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бавно 32?и цупе
- Мечтае да кара: е92 м3 цупе
Politron 10w40 за сега съм много доволен вече 7-8000 не е мръднало
- AutoCoil
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318ti
- Мечтае да кара: 318ti ;)
mModo написа:"оригинално" масло според мен няма, въпросът е с кое се долива по-малко - от това зависи марката, и за различните модели е и различна и марката. Някой беше писал за масло от "вън" - евала, който може да си го позволи браво. Уважавам. Само не вадете книжки и тем подобни, защото книжките (сетрификатите) за маслата мога и аз да ги печатам (нинджите да не ми идват на гости) и само не сипвайте лики моли, попрочетох из други форуми и .... просто не наливайте такова. Успех на всички, както и на "дилърите".
Баси как съм се прецакал да си сипя такова, ама сигурно защото не съм чел по форумите
и нямам проблеми.
А относно оригиналното не съм му фен понеже ми пределно ясно, че е друго масло по поръчка на бмв в опаковки бмв и не е кой знае какво. Отделно, че 300 вносителя всеки носи отнякъде и кара

Поздрави и по-малко четете по форумите, току виж по-малко проблеми имате

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Гледам че темата е доста стара, ама тия дни и аз осъзнах какъв боклук е 90% от "БМВ" маслото дето се продава в БГ
При мен не го пипаше м50-та, само дето след 1 вкарване във прекъсвач ваноса се разтрака
Ако някой иска да знае от къде да не си взима БМВ масло, може да ме пита на лично, да не правим антиреклама
Преди това бях с Мобил Супер 3000 и честно казано на 9000км с него мотора работеше по-хубаво, отколкото с чисто новото на 0км БМВ масло, като и двете бяха 5w-40
Иначе за момента имам много хубави впечатления от Gulf
На различни коли съм сипвал и 5w-30, 5w-40,10w-40 а сега сипахме на 2 коли и 10w-60.
За 5w-30-та впечатленията ми са най-силни защото си навъртя близо 7к км и мотора си работи перфектно както и в момента в който го сипахме. 5w-40-та я налях преди няколко дни на едно Ауди А4 В6 ТДИ 163 коня и мотора заработи по съвсем друг начин. 10w-40-то е прясно сипано на една масларка и ще видим какъв ще е резултата. 10w-60-то също прясно прясно го сипахме и за момента ефекта е "УАО!", ще видим как ще е във времето и във високи обороти

При мен не го пипаше м50-та, само дето след 1 вкарване във прекъсвач ваноса се разтрака

Ако някой иска да знае от къде да не си взима БМВ масло, може да ме пита на лично, да не правим антиреклама

Преди това бях с Мобил Супер 3000 и честно казано на 9000км с него мотора работеше по-хубаво, отколкото с чисто новото на 0км БМВ масло, като и двете бяха 5w-40

Иначе за момента имам много хубави впечатления от Gulf

На различни коли съм сипвал и 5w-30, 5w-40,10w-40 а сега сипахме на 2 коли и 10w-60.
За 5w-30-та впечатленията ми са най-силни защото си навъртя близо 7к км и мотора си работи перфектно както и в момента в който го сипахме. 5w-40-та я налях преди няколко дни на едно Ауди А4 В6 ТДИ 163 коня и мотора заработи по съвсем друг начин. 10w-40-то е прясно сипано на една масларка и ще видим какъв ще е резултата. 10w-60-то също прясно прясно го сипахме и за момента ефекта е "УАО!", ще видим как ще е във времето и във високи обороти

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
VesoPesa написа:Гледам че темата е доста стара, ама тия дни и аз осъзнах какъв боклук е 90% от "БМВ" маслото дето се продава в БГ![]()
При мен не го пипаше м50-та, само дето след 1 вкарване във прекъсвач ваноса се разтрака![]()
Ако някой иска да знае от къде да не си взима БМВ масло, може да ме пита на лично, да не правим антиреклама![]()
Преди това бях с Мобил Супер 3000 и честно казано на 9000км с него мотора работеше по-хубаво, отколкото с чисто новото на 0км БМВ масло, като и двете бяха 5w-40![]()
Иначе за момента имам много хубави впечатления от Gulf![]()
Колега кажи от къде си взел маслото та да си знаем да не се прекарваме
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
VesoPesa написа:Гледам че темата е доста стара, ама тия дни и аз осъзнах какъв боклук е 90% от "БМВ" маслото дето се продава в БГ![]()
При мен не го пипаше м50-та, само дето след 1 вкарване във прекъсвач ваноса се разтрака![]()
Ако някой иска да знае от къде да не си взима БМВ масло, може да ме пита на лично, да не правим антиреклама![]()
Преди това бях с Мобил Супер 3000 и честно казано на 9000км с него мотора работеше по-хубаво, отколкото с чисто новото на 0км БМВ масло, като и двете бяха 5w-40![]()
Иначе за момента имам много хубави впечатления от Gulf![]()
Това Гълф Формула или Компетишън?
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
[кажи от къде си взел маслото та да си знаем да не се прекарваме[/quote]
Гледам колегата е от Пунта Кана,така че сигурно е от местния БГ магазин за масла в Доминиканската република!
Гледам колегата е от Пунта Кана,така че сигурно е от местния БГ магазин за масла в Доминиканската република!

gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
Назад към Сервизно обслужване на БМВ