"оригиналното" BMW масло???

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Re: "оригиналното" BMW масло???

Мнение от stankata777 » 17 Дек 2010, 1:03

mitaka7 написа:Етикетите се различават, Господа Гадатели, :mhihi: , защото тази година, мисля че беше юни месец, БМВ смениха етикетите. Който не вярва, да се обади на БМВ - Германия да изрази възмущението си. :mhihi:
Гледайте датата на производство отзад на бутилката на единия етикет и на другия етикет и ще видите, че датите са различни преди и след смяната на етикетите.
Между другото, бутилки със стари етикети е възможно да имат още Камор и Дару, защото те зареждат големи кол-ва, и все още не са си продали бутилките със стария етикет.
Дано да съм ви бил полезен и да не се притеснявате вече. :mrgreen:

:yes: Еее,колега от доста време чакахме точно този отговор!(аз имам бутилки и с двата етикета,и действително има разлика от повече от година в датата на производство)
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320d e 46
Мечтае да кара: BMW 330xd e 46 2003g.

Мнение от luboslav83 » 11 Яну 2011, 21:28

И аз преди време видях цените на БМВ маслото в този сайт и се учудих, как е възможно масло на БМВ да е толкова евтино (пълна синтетика - 5w40 - 15лв. за литър). Честно казано се усъмних че може да е някое менте. Сега карам с точно такова и за сега нямам проблеми...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: WBS
Детайли за колата: Е34 М50Б20+чип-ванус
Е39 М52Б25ТУ (с две цици за мачкане :))

Мнение от mModo » 01 Фев 2011, 23:21

"оригинално" масло според мен няма, въпросът е с кое се долива по-малко - от това зависи марката, и за различните модели е и различна и марката. Някой беше писал за масло от "вън" - евала, който може да си го позволи браво. Уважавам. Само не вадете книжки и тем подобни, защото книжките (сетрификатите) за маслата мога и аз да ги печатам (нинджите да не ми идват на гости) и само не сипвайте лики моли, попрочетох из други форуми и .... просто не наливайте такова. Успех на всички, както и на "дилърите". :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pifonsky » 02 Фев 2011, 10:10

Колеги искам да ви споделя, че Кастролът в Германия почти всички разновидности е на цена около 20-25 евро 5литрова туба.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 02 Фев 2011, 13:22

Вчера си смених маслото. Взимам го от Митака. От начало имах големи резерви към това масло, но вече трета смяна правя и няма никакви проблеми. Сменям го на 20 000км. и от смяна до смяна да ми дърпа най много 150-200гр.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 22 Фев 2011, 13:27

За статистиката - трета година карам с Motul X-cess 8100 5W40 от проспийд - не го пипа.
Минал съм общо за това време 60 000 км.
По принцип не карам бързо - до 160 на магистрала.
Другия път ще погледна на тубата какво пише за произход.
Touring & windsurf club

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от maikooo » 22 Фев 2011, 14:31

Georgieff написа:трета година карам с Motul X-cess 8100 5W40

Преди да намеря Митака и аз карах с такова, на тубата пише маде ин франсе :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 22 Фев 2011, 15:37

Значи какво се оказва, маслото е читаво, стига да е оригинално, а не бутилирано в Димитровград :D
Motul X-cess 8100 5W40 е много добро масло и това че е произведено във Франция не трябва да те притеснява, то си е френско масло. Маслото с което карам в момента е Yacco, и съм доста доволен. С 5-30 ми гори по 1.5л на 10к, предполагам с vx1000 5-40 ще свали още половин литър.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 22 Фев 2011, 15:55

Yacco-то е много хубаво масло. Чувам само добри отзиви за него :yes:
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: бавно 32?и цупе
Мечтае да кара: е92 м3 цупе

Мнение от BlacK-EviL » 23 Фев 2011, 16:38

Politron 10w40 за сега съм много доволен вече 7-8000 не е мръднало

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318ti
Мечтае да кара: 318ti ;)

Мнение от AutoCoil » 25 Фев 2011, 22:11

mModo написа:"оригинално" масло според мен няма, въпросът е с кое се долива по-малко - от това зависи марката, и за различните модели е и различна и марката. Някой беше писал за масло от "вън" - евала, който може да си го позволи браво. Уважавам. Само не вадете книжки и тем подобни, защото книжките (сетрификатите) за маслата мога и аз да ги печатам (нинджите да не ми идват на гости) и само не сипвайте лики моли, попрочетох из други форуми и .... просто не наливайте такова. Успех на всички, както и на "дилърите". :bchug:

Баси как съм се прецакал да си сипя такова, ама сигурно защото не съм чел по форумите
и нямам проблеми.

А относно оригиналното не съм му фен понеже ми пределно ясно, че е друго масло по поръчка на бмв в опаковки бмв и не е кой знае какво. Отделно, че 300 вносителя всеки носи отнякъде и кара :).

Поздрави и по-малко четете по форумите, току виж по-малко проблеми имате ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 07 Юни 2011, 21:46

Гледам че темата е доста стара, ама тия дни и аз осъзнах какъв боклук е 90% от "БМВ" маслото дето се продава в БГ :banghead:
При мен не го пипаше м50-та, само дето след 1 вкарване във прекъсвач ваноса се разтрака :twisted:
Ако някой иска да знае от къде да не си взима БМВ масло, може да ме пита на лично, да не правим антиреклама :!:

Преди това бях с Мобил Супер 3000 и честно казано на 9000км с него мотора работеше по-хубаво, отколкото с чисто новото на 0км БМВ масло, като и двете бяха 5w-40 :idea:

Иначе за момента имам много хубави впечатления от Gulf :!:
На различни коли съм сипвал и 5w-30, 5w-40,10w-40 а сега сипахме на 2 коли и 10w-60.
За 5w-30-та впечатленията ми са най-силни защото си навъртя близо 7к км и мотора си работи перфектно както и в момента в който го сипахме. 5w-40-та я налях преди няколко дни на едно Ауди А4 В6 ТДИ 163 коня и мотора заработи по съвсем друг начин. 10w-40-то е прясно сипано на една масларка и ще видим какъв ще е резултата. 10w-60-то също прясно прясно го сипахме и за момента ефекта е "УАО!", ще видим как ще е във времето и във високи обороти :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 07 Юни 2011, 21:59

VesoPesa написа:Гледам че темата е доста стара, ама тия дни и аз осъзнах какъв боклук е 90% от "БМВ" маслото дето се продава в БГ :banghead:
При мен не го пипаше м50-та, само дето след 1 вкарване във прекъсвач ваноса се разтрака :twisted:
Ако някой иска да знае от къде да не си взима БМВ масло, може да ме пита на лично, да не правим антиреклама :!:

Преди това бях с Мобил Супер 3000 и честно казано на 9000км с него мотора работеше по-хубаво, отколкото с чисто новото на 0км БМВ масло, като и двете бяха 5w-40 :idea:

На различни коли съм сипвал и 5w-30, 5w-40,10w-40 а сега сипахме на 2 коли и 10w-60.
За 5w-30-та впечатленията ми са най-силни защото си навъртя близо 7к км и мотора си работи перфектно както и в момента в който го сипахме. 5w-40-та я налях преди няколко дни на едно Ауди А4 В6 ТДИ 163 коня и мотора заработи по съвсем друг начин. 10w-40-то е прясно сипано на една масларка и ще видим какъв ще е резултата. 10w-60-то също прясно прясно го сипахме и за момента ефекта е "УАО!", ще видим как ще е във времето и във високи обороти :)

Колега кажи от къде си взел маслото та да си знаем да не се прекарваме

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 09 Юни 2011, 14:31

VesoPesa написа:Гледам че темата е доста стара, ама тия дни и аз осъзнах какъв боклук е 90% от "БМВ" маслото дето се продава в БГ :banghead:

Това Гълф Формула или Компетишън?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 10 Юни 2011, 6:34

[кажи от къде си взел маслото та да си знаем да не се прекарваме[/quote]
Гледам колегата е от Пунта Кана,така че сигурно е от местния БГ магазин за масла в Доминиканската република! :)
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

ПредишнаСледваща

Назад към Сервизно обслужване на БМВ