"оригиналното" BMW масло???
Модератор: Технически модератори
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Re: "оригиналното" BMW масло???
Колеги не мислете, че колкото е по-тънко маслото, толкова е по-добро.
viewtopic.php?f=29&t=4715
Аз също съм на мнение ,че 10+ годишна кола не би трябвало да се кара
с 0в40.
Дори и да имате по-спортен стил на каране, едно 10в60 би било перфектно.
viewtopic.php?f=29&t=4715
Аз също съм на мнение ,че 10+ годишна кола не би трябвало да се кара
с 0в40.
Дори и да имате по-спортен стил на каране, едно 10в60 би било перфектно.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- zorobg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320 M50B20
- Детайли за колата: Е36 М50Б20
Не може да се говори наизуст. Много са факторите, които влияят за това какво масло да се използва, а не като папагали всички да казват: Оооо... тя колата ти е на 10+ г. и понеже на мен бай Ставри мие казал преди 10 г. , че на кола на такива години, трябва да се слага еди какво си масло.
Айде малко да мислим и тогава да ръсим акъл наляво и надясно
Нищо лично към никого
Айде малко да мислим и тогава да ръсим акъл наляво и надясно

Нищо лично към никого

Аз пък може и да съм наивен, но съм склонен да вярвам, че БМВ маслото, което се продава на около 15 лв/литър си е точно толкова истинско, колкото и същото това на по 30 лв/литър при дилъра да речем.
Ако човек се поразтърси в Германия има достатъчно фирми, които предлагат примерно 5W30 БМВ масло на цена около 5-6 евро/литър, а там едва ли биха си позволили да продават фалшификати. Ако пък се поръчват цели палети предполагам цената би паднала още. Това, че колегите, които продават това масло не си слагат по 200% надценка не значи, че маслото им е менте. 

- el_nino
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 320i Convertible '87
Не искам да обидя никой във форума, но констатирам факта който съм забелязал , купи си една кутия масло от Дару или Камор и след това си вземи една кутиика от хората във форума който го продават на цени от 10лв нагоре за 10В40 и ще видиш, че дори в етикетите има разлика
Масло само от доказани източници или най-добре някой да ти го донесе от белите страни ДЕ,ФР и т.н.

Масло само от доказани източници или най-добре някой да ти го донесе от белите страни ДЕ,ФР и т.н.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
el_nino написа:Не искам да обидя никой във форума, но констатирам факта който съм забелязал , купи си една кутия масло от Дару или Камор и след това си вземи една кутиика от хората във форума който го продават на цени от 10лв нагоре за 10В40 и ще видиш, че дори в етикетите има разлика![]()
![]()
Стига повтаряхте тия глупости... първо провери кой и как си доставя маслото и после претендирай за истинност...

- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
BiTurbo написа:zorobg написа:Гецата написа:този мотор е бил за 0-40 преди 10г
Все едно слушам 99.9% от БГ "майстори". Вие по "извивката на ушите" ли ги познавате кой мотор за какво е вече
ееее те знаят повече от тва дето е предписано от БМВ![]()
да вземе някой да направи няква таблица ли там до 2г 0/40, до 5г. 5/40, и от там вече М10Д, ама да я пуснете после на БМВ, да си знаят хората и те как става работата![]()
ми аз го карам същия мотор с BMW масло и във BMW съм го сменял и те така ми казват не си го смуча от пръстите това

и като стана въпрос за таблици има ги и те се препоръчват от производителя

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
Гецата написа:BiTurbo написа:zorobg написа:Гецата написа:този мотор е бил за 0-40 преди 10г
Все едно слушам 99.9% от БГ "майстори". Вие по "извивката на ушите" ли ги познавате кой мотор за какво е вече
да вземе някой да направи няква таблица ли там до 2г 0/40, до 5г. 5/40, и от там вече М10Д, ама да я пуснете после на БМВ, да си знаят хората и те как става работата![]()
ми аз го карам същия мотор с BMW масло и във BMW съм го сменял и те така ми казват не си го смуча от пръстите това![]()
покажи я тая таблица дето пише, че след 10г трябва да се слага 10/40 или 15/40

Ако са ти го сменяли в български БМВ сервиз маслото, имам директен поглед зад кулисите и не ми се застъпва тая тема просто

- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
BiTurbo написа:Гецата написа:BiTurbo написа:zorobg написа:Гецата написа:този мотор е бил за 0-40 преди 10г
ми аз го карам същия мотор с BMW масло и във BMW съм го сменял и те така ми казват не си го смуча от пръстите това![]()
покажи я тая таблица дето пише, че след 10г трябва да се слага 10/40 или 15/40![]()
таблицата не е според годините а според км-те и инспекциите![]()
Ако са ти го сменяли в български БМВ сервиз маслото, имам директен поглед зад кулисите и не ми се застъпва тая тема просто
в български оторизиран сервиз са ми го сменяла

какво трябва да ходим до Германия за наливането на 7л масло смяна на 2-3 филтъра и зануляване на компютъра на маслото ли

спора е излишен аз просто си изказах мнението че това масло което си сипал не е добра идея според мен и не само без да искам да те ангажирам с това което казвам

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
ако става дума за "BMW high performance oil" ( мисля така му беше името ) и аз карам с такова... даже е наливно от варел... купих си го от даскалов за 9 лв. литъра с отстъпка... и да си кажа за сега съм доволен... минал съм около 2000 километра с него ( от които 50-100 на писта ) и все още не съм доливал...
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
От такива спорове печели само дилъра, който продава същото масло на двойно по-висока цена...
Si non confectus, non reficiat.
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
Гецата написа:в български оторизиран сервиз са ми го сменяла![]()
какво трябва да ходим до Германия за наливането на 7л масло смяна на 2-3 филтъра и зануляване на компютъра на маслото ли![]()
спора е излишен аз просто си изказах мнението че това масло което си сипал не е добра идея според мен и не само без да искам да те ангажирам с това което казвам
не става въпрос да идеш до германия бе колега, а като е толкова лесно що не си го смениш сам ми даваш излишни пари на дилъра, нали само 7л. 2-3 филтъра там, бе лесна работа

Не се опитвам нито да се заяждам нито нищо, както и ти така и аз изразих мнение, просто ми е писнало тука някой "капацитет" като напише нещо във форума (не визирам темата на alx, която е пусната по-горе) и то почва да се взима като божията дума и във всяка тема и мнение едно и също нещо се пише без никой да си направи труда да попрочете тук-там нещо извън всемогъщия форум. Е те затва писах. Иначе до сега винаги съм стоял настрана от такива спорове, щото си ми се виждат доста безсмислени, амаа както и да е.
айде без лоши чувства и да приключваме, може да го продължиме само на по бира от тук на сетне

Martin_g60:Само добавките са им хубави маслата не така че на свой риск!!!
Можеш ли да дадеш адекватно обяснение,защо маслата на тази марка не са добри!!!!!
Можеш ли да дадеш адекватно обяснение,защо маслата на тази марка не са добри!!!!!

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
STR написа:Martin_g60:Само добавките са им хубави маслата не така че на свой риск!!!
Адекватното обяснение е че има много ментаци на въпросното масло но дори и да си намерих оригинално не си заслужава.Това го казвам на база опит с други хора,различни марки коли и различни условия на шофиране и никой не е останал доволен.По чуждите форуми също няма добри отзиви

П.П.Пък и аз съм пристрастен освен Кастрол нищо друго непризнавам

Такъв и отговор очаквах,от форумен герой!!!!!!!някой казал,ама чул,ама не видял!!!!!!Когато ползваш подходящото масло от тази марка,тъй като има много разработки няма как да не бъдеш доволен!!!!
адреса ми е Варна,ул."Александър Дякович"2 давам ти го и те очаквам да ми донесеш една туба менте на LIQUI MOLY И ЩЕ ТЕ ВЪЗНАГРАДИМ БОГАТО!!!!!!!!!!!!!!а от моя страна ще получиш срещу 55 лв за 5литра, 10W40 от безценния си Кастрол произведен в Турция от отработени масла!!!!помисли над офертата!!!!!!
адреса ми е Варна,ул."Александър Дякович"2 давам ти го и те очаквам да ми донесеш една туба менте на LIQUI MOLY И ЩЕ ТЕ ВЪЗНАГРАДИМ БОГАТО!!!!!!!!!!!!!!а от моя страна ще получиш срещу 55 лв за 5литра, 10W40 от безценния си Кастрол произведен в Турция от отработени масла!!!!помисли над офертата!!!!!!

- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Значи аз съм си фен на BMW маслото и от доста време карам с него, но ме интересува следното нещо: защо има видими разлики в етикетите на следните 2 масла:

и това, което се продава масово:

Интересно ми е защо на едното шишенце има парт номер на BMW, на другото няма, както и 1-2 разлики още в етикета

и това, което се продава масово:

Интересно ми е защо на едното шишенце има парт номер на BMW, на другото няма, както и 1-2 разлики още в етикета

Only dead fish follow the stream...
Назад към Сервизно обслужване на БМВ