ГУМИ ... марка ?

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 04 Апр 2008, 10:25

Anthony_J написа:Ласа са турски. Аз на БМВ не бих ги сложил. Моя избор според бюджета би бил:
1. Мишлен
2. Континентал
3. Бриджстоун

Ласа всъщност е турския завод на Бриджстоун... по твоята логика не трябва и Бенетон да купуваме, щото имат завод там, Левис също.. Гудиър значи също са гадни, защото са словенски... Мишлен също правят някои от моделите си в словакия, даже купиха сръбския завод преди няколко месеца и ще правят и там. Турците са много напред в трудовата дисциплина и не случайно там има заводи на ВСИЧКИ големи европейски фирми. Да не говорим, че на практика ВСИЧКИ автомобилни заводи в Европа ползват огромен процент турски работници... Та не правете прибързани изказвания.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от iv444o » 05 Апр 2008, 14:13

Подкрепям напълно Leon :yes:
Всичко зависи от това с какъв бюджет разполагаш. Естествено и аз бих искал да карам само чисто нови Мишелин или Броджстоун, ама не съм дорасъл още. Та в този ред на мисли ако имаш ограничени средства избора се свежда до нови гуми с по-непретенциозна марка (все пак и марката струва пари ;) ) или втора употреба от гореизброените, но имай в предвид, че новите гуми дори и от неизвестните марки струват по-скъпо от 2-рата у-ба!
Според мен ако имаш едни 500-600 лв. си вземи нови гуми (от тези, на които не плащаш за марката :mhihi: ), а ако и толкова не можеш да отделиш (като мене в момента:mhihi:), отиваш на 2-рата употреба :mhihi:
Успех!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330ci

Мнение от MasterBoy » 25 Юни 2008, 14:18

властелинът на гумите
властелинът на гумите
Аватар

Мнение от danini » 25 Юни 2008, 23:13

в последните 5-6 години Мишлено прпеделено не е най-добрата лятна гума, колкото и да не ви се вярва. Летните модели на Гудиър са по-добри особено за нашите условия в България. А изказванията за турция ме карат да се смея неудържимо!!!! :mhihi: :mhihi: имайте напредвид че и F16 се прави в Турция. Сега за ласата - произвежда се по технология на бриджстоун и единствено желанието на собственика да стои неговата марка е причината да не стои надписа бриджстоун. Ако ви е направило впечатление от надписа LASSA последните 2 букви са в кръгчета на син фон - запазена марка на Сабанджи холдинг :) също произвеждат и автобуси ( и още много други неща) и търговската марка винаги е със SA на син фон. Автобусите между другото се казваха TEMSA, не че това е толкова важно :mhihi: :mhihi: та по-полека с изказванията това е турско и не става :D

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 25 Юни 2008, 23:51

Аз карам Sportiva Z50 ,с посока ,хич не ги жаля и мога да кажа,че вършат работа и не съм недоволен .Правя си сметката ,че ако почти всяка година трябва да купувам нов Мишлен за лятото на който да му виждам сметката май няма да ми излязат сметките :roll:

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 26 Юни 2008, 17:29

Няма да пиша коя е по защото и от двата модела съм доволен ;)

TOYO Proxes T1-R
YOKOHAMA PARADA Spec-2

Относно Michelin скъпа гума с нищо по добра от другите модели от класа и.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 27 Юни 2008, 0:35

Club BMW написа:
Относно Michelin скъпа гума с нищо по добра от другите модели от класа и.

От хора, дето си лапат пишките никога вече нищо няма да си взема :mhihi:
И за да съм по-сериозен ще кажа, мишлен е един ужасно скъп цървул, който не просто не предлага нещо повече от другите, ами и в много отношения е по-слаб и от най-големите китайски ментаци.
Мнението ми е на човек, ползвал два комплекта от най-скъпите и уж най-добрите!
Гадни франсета, заради тях се изръсих 2000+лв за гуми, които и за дрифтинг не стават :evil:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 27 Юни 2008, 13:09

Pirelli P7 е много добра гума, highly recommended от ADAC в последния тест. Има добри цени в Диана - едно приятелче си взе и е супер доволен - производство 2007 година.

Друг въпрос е дали искаш спортна гума - там вече можеш да погледнеш dunlop fastresponse или dunlop sp sport 01.
Мисля че в Аутогруп ги има, но не съм сигурен.

Много добри гуми на много добри цени. Поне за България.

Зависи от бюджета ти, от стила ти на шофиране и тн.

Предишна

Назад към Сервизно обслужване на БМВ