Гуми Firenza или Maxxis
Модератор: Технически модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Re: Гуми Firenza или Maxxis
Тази пролет си купи 2 броя задни гуми Федерал 595 модела.
Гумите се държат супер прилично за цената си (150 лв. броя) за размер 245/40/17
На пролет ще трябва да сменя и предните гуми и съм се насочил пак към същата марка.
Според мен чисто нова по-евтина гуми е по-добре от маркова на 3-4 години
Гумите се държат супер прилично за цената си (150 лв. броя) за размер 245/40/17
На пролет ще трябва да сменя и предните гуми и съм се насочил пак към същата марка.
Според мен чисто нова по-евтина гуми е по-добре от маркова на 3-4 години
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Да, ама тоя Федерал, доколкото прочетох, се вкарва само на поръчка от минимум хиляда броя, поне аз на такава тема попаднах, а нещо не ми се чака до април догодина примерно.
only rear wheel drive
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
michev написа:Да, ама тоя Федерал, доколкото прочетох, се вкарва само на поръчка от минимум хиляда броя, поне аз на такава тема попаднах, а нещо не ми се чака до април догодина примерно.
вече го има и не само на поръчка

http://gumi-bg.net/
сайта май още не е много готов, но човека е сериозен купувал съм от него гуми и се доволен съм оставал
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- michev
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Добре де, при еднаквата цена на Федерала и Фиренцата примерно, кое е за предпочитане. На указания сайт ми изскочха и гумите Марангони, те що за стока са, сещам се за едни Зета линеа ако не се лъжа и отзивите не бяха лоши, ама беше преди 3-4 години. Колегата Шаро май има най-голям опит с късането на гуми, та ако може нека сподели 

only rear wheel drive
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
michev написа:За Метро не съм се сещал, но има ли там тези размери, че май са само 13-ки и 14-ки, а и как стои при тях въпроса с гаранцията трябва да се уточни.
15 и 16 има със сигурност, за 17 вече не знам. Имат си гаранция, мисля, че от Диана ги взимат. А що не обмислиш варианта да минеш на 15'' примерно с едни железни джанти. Със сигурност ще можеш да си позволиш далеч по-добри гуми на тоя размер. Зимните Марангони не са съвсем лоши, точно Зетата е голям ташак с много слаби бордове, но зимни съм карал 2 сезона и са прилични.
- michev
- старши ентусиаст
-
Имам два комплекта 15-ки на лети и железни джанти с нелоши летни и зимни гуми, ама 17-ките са ми на сърце /оригинални star spoke styling II (styl.10)/ и не мога да я гледам колата с 15-ките
. Аз по отношение на джантите, съм както са жените с обувките
, даже още ми стоят страхотни лети 15-ки от Е30 в перфектно състояние. Не ги продадох навремето щото бях влюбен в тях, а сега никой не ги иска, въпреки нормалната цена, която им търся.

only rear wheel drive
kronos написа:Фиренца са добри само на сухо, а най големия им недостатък е че вият нетърпимо и се износват неравномерно. Преди да ме скастрите, да поясня че като ги слагах, бях с нови амортисьори и нямах никакъв проблем по окачването. Просто за толкова пари, толкова. Сложих такива като компромис, защото не бяха запълнили още кратерите из Варна. Повече китайски гуми не бих сложил никога.
Отвътре ли се износват или отвън?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
От вътре се износват, и вият на умиралка вече. Като ги сваля сега, ще ги запаля ритуално пред магазина от който ги купих 

zaplahata написа:kronos написа:Фиренца са добри само на сухо, а най големия им недостатък е че вият нетърпимо и се износват неравномерно. Преди да ме скастрите, да поясня че като ги слагах, бях с нови амортисьори и нямах никакъв проблем по окачването. Просто за толкова пари, толкова. Сложих такива като компромис, защото не бяха запълнили още кратерите из Варна. Повече китайски гуми не бих сложил никога.
Отвътре ли се износват или отвън?
за кой модел говориш все пак ? Защото има ST-03 и ST-08 един познат е с ст-03 и не е доволен докато аз от ст-08 съм много доволен
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
st-08
Някой има ли идея защо се износват гумите на вълни, и то само от вътре? Ходих на реглаж и е перфектен и на двата моста, нямам нищо разбито..
Някой има ли идея защо се износват гумите на вълни, и то само от вътре? Ходих на реглаж и е перфектен и на двата моста, нямам нищо разбито..
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Еми как, кофти каучук и като се нагрее не се разширява равномерно. Част от гумата се нагрява повече и се подува, част остава по-студена и така.. Аз не знам кво са луднали всички по тая Фиренца, тва и на дядо на каруцата няма да го сложа.
Карам с две фиренци 215/45/17, кпих си ги новички и за цената им съммногодоволен,на сухо са си супер,лигави са на мокро. Карал съм гии предни и задни, в сравнение с там нанканк,накгонк, са в пъти по-добри, по-добри са и от 5 годишно т1р
износват си се много добре. Абе като за 156лв, на парче 17ка в БГ си е супер гума

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
В Метро 17ка нема да пипнеш
далеч е от политиката им!!!
Гумите в метро са на далавера само някои размери...ако решиш трябва да направиш връзка с твой приятел гумаджия за консултация ... Защото някой размери са под доставната цена - Политика на МЕТРО но други размери са по-скъпи от на всяка средностатистическа гумаджийница
Та шаранчетата да се ловят
така е и със други стоки...лично проверено
а и както се казва във форумите виж им ДОТ-а и искай снимки

Гумите в метро са на далавера само някои размери...ако решиш трябва да направиш връзка с твой приятел гумаджия за консултация ... Защото някой размери са под доставната цена - Политика на МЕТРО но други размери са по-скъпи от на всяка средностатистическа гумаджийница

така е и със други стоки...лично проверено
а и както се казва във форумите виж им ДОТ-а и искай снимки

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
Това с износването беше шега, някои я разбраха ... няма варянт гума да се износва отвътре само на твойта кола заради кофти каучук, карам ги предни на нисана, пробвани са на много коли, не държат много на пътя, не са кой знае какво ... ама тва с износването са глупости
замисли се защо само на една кола се износват отвътре ... имам впредвид като модел, и дали проблема е в гумата ... изобщо не е проблема в гумата, фиренца е подмарка на фалкен, и дори да е по калпава като гума от други такива, то тва няма да се види по износването отвътре или отвън ... тва си е ходовата ти част дет ти казват че е наред

38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Назад към Сервизно обслужване на БМВ