Нова Х5 - тропа отпред вдясно

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Нова Х5 - тропа отпред вдясно

Мнение от SP 2022 » 15 Май 2008, 21:37

Чисто нова Х5, купих я преди 45 дни от КАМОР. В момента е на 7000 км от които 5000 направих по Германия миналата седмица. Похлопваше си отпред вдясно откакто я изкарах от КАМОР по малките дупки. Мислех че е биелетка ма кола на 8 км да тропа не ми се вярваше. Сега потропването се усили ма кат им нЕмам доверие на тия ,,специалисти,, от официалните сервизи се обръщам към вас с молба за помощ и съвет

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 15 Май 2008, 23:31

Рейката може би.

Слушай и за шумове от дифа.И те се прецакват на Х5.Странно,но факт :roll:
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xdА
Детайли за колата: Става все още.

Мнение от ангелски » 16 Май 2008, 7:34

Здравей SP 2022 първо честито за новата кола.Моя съвет или ако бях на твоето място е да се върнеш пр дилара,който ти е продал колата и да търсиш объснения,но не повече от 5мин.После му даваш срок удобен за теб,в който колата да се управи.Ако не го изпълни да сменя колата с чисто нова или да ти върне парите,като му дадеш да разбере,че е пълен мухльо и че който плаща той поръчва музиката.До като колата е в гаранция вадим им душицата за щяло и нещяло,незабравяи че клиента винаги има право и е като цар :D
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кръгчета

Мнение от Niikoo_1 » 16 Май 2008, 8:04

ангелски написа:Здравей SP 2022 първо честито за новата кола.Моя съвет или ако бях на твоето място е да се върнеш пр дилара,който ти е продал колата и да търсиш объснения,но не повече от 5мин.После му даваш срок удобен за теб,в който колата да се управи.Ако не го изпълни да сменя колата с чисто нова или да ти върне парите,като му дадеш да разбере,че е пълен мухльо и че който плаща той поръчва музиката.До като колата е в гаранция вадим им душицата за щяло и нещяло,незабравяи че клиента винаги има право и е като цар :D

Нали се сещаш, че той дилъра нарочна я преебал колата да тропа :mhihi: щото си няма друга работа.

Дилъра изобщо не е виновен, че колата има производствен дефект или проблем, просто така си е дошла.
Друга е въпроса, че на повечето места са охлюви и не могат да отстранят проблема.

Това пък да ти върнат парите и да си вземат кола няма изобщо как да се случи :idea: :!: или пък да я сменят с друга е пълно безумие.
При положение, че колата вече е регистрирана и продадена (най-вероятно на някоя лизингова компания)

Как ги пишете тия работи без да се мисли нямам думи :mhihi: всеки е голям разбирач и куражлия на писане.

Потребител
Аватар

Мнение от SP 2022 » 16 Май 2008, 8:54

bmwdriver, може и рейката верно да е щот на място кат чукна да обера луфта има некво странно тропане което като изгася мотора го няма (елиминирам хидравликата)
Другата седмица ще посетя тия сладури от КАМОР че ми се смеят хората:):)

Потребител
Аватар

Мнение от SP 2022 » 16 Май 2008, 8:56

ангелски, благодаря за пожеланията:) За съжаление това е единствената оправия. Ако не се оправят едно писмо до Мюнхен и нещата застават на място. И мен са ме клатили с писма до централата моите шефове кат се правят на луди за гаранциите

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 16 Май 2008, 13:40

честита покупка колега!

за такива проблеми и то в първите 50 000 км трябва директно да се обръщаш към БМВ. Имаш гаранция, която трябва да се обслужва от дилъра! Ако има проблеми с дилъра, или го смени или се обърни към централата в Мюнхен. Ако незнаеш към кого ми пиши и ще ти кажа. Риска да не ти признаят гаранцията ако пуснеш чужди майстори да пипат е много голям! Затова - към БМВ!

Потребител
Аватар

Мнение от SP 2022 » 16 Май 2008, 13:46

Благодаря CheGevara:)
Вече записах час в КАМОР а ако не успеят да се оправят - писмо до Мюнхен и посещение в сервиз на BMW в Германия с транспортни разходи префактурирани на КАМОР, да се оправят....

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 M52
Мечтае да кара: M5

Мнение от i4koo » 16 Май 2008, 22:40

SP 2022 написа:Благодаря CheGevara:)
Вече записах час в КАМОР а ако не успеят да се оправят - писмо до Мюнхен и посещение в сервиз на BMW в Германия с транспортни разходи префактурирани на КАМОР, да се оправят....
Точно така колега ,докато не се научат нашите бг дилъри и сервизи да си вършат работата добре и качествено ,аз имах проблем с колата и гаранционна част ,не искаха да ми я подменят ,показах им писмото което бях написъл до БМВ-Германия и на път да го пусна ,неспряха да ми звънят колко искат да ми помогнат и сменят частта ,както и стана ,явно на българина само вилицата на шията :evil:
Нищо лично ,Просто бизнес !

Аватар
Кара: 525dА-2003

Re: Нова Х5 - тропа отпред вдясно

Мнение от mashina » 16 Май 2008, 23:07

Аз пък мислех че х5-ците немат чупене батенце

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ангелски » 17 Май 2008, 7:21

Нали се сещаш, че той дилъра нарочна я преебал колата да тропа щото си няма друга работа.

Дилъра изобщо не е виновен, че колата има производствен дефект или проблем, просто така си е дошла.
Друга е въпроса, че на повечето места са охлюви и не могат да отстранят проблема.

Това пък да ти върнат парите и да си вземат кола няма изобщо как да се случи или пък да я сменят с друга е пълно безумие.
При положение, че колата вече е регистрирана и продадена (най-вероятно на някоя лизингова компания)

Как ги пишете тия работи без да се мисли нямам думи всеки е голям разбирач и куражлия на писане.

Не не се сетих добре че ми каза за диларчето :mhihi: Niikoo_1 до като има хора,които мисляд като тебе разни диларчета и разни помияри на жълти павета ще ни разказват играта без да имаме право на глас.Ако съм засегнал някои интереси,моля да бъда извинен и се обръщам към останалите 99% в този форум да не си мълчат и да си търсят правата :twisted: Niikoo_1 още един път се извинявам,ако съм те засегнал.
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кръгчета

Мнение от Niikoo_1 » 17 Май 2008, 8:25

За всичко е виновен Дилъра, особено за кофти партидата (с автомобили) :mhihi:

Всички са к@пути и кой не скача е червен. :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ангелски » 18 Май 2008, 8:10

Знам,че с ..... нетрабва да се спори:mhihi: спирам,защото разваляме темата на колегата.SP 2022 ако има някакво развитие пиши.

Потребител
Аватар

Мнение от SP 2022 » 22 Май 2008, 20:23

В понеделник имам час в сервиза и ще пиша.
Току-що се прибирам от Германия с една Х3-ка 3.0d 2005 на 141000 км - НИЩО НЕ ТРОПА по нея въпреки пробега:):):)

Потребител
Аватар

Мнение от SP 2022 » 26 Май 2008, 17:52

Значи стабилизиращата щанга която човека в КАМОР ми показа и нЕма нищо общо с обикновената, с някакви клапани. Май се оказва конструктивно недомислена защото след месец-два ще ги сменят с такива от Х6 не само на мен.
Както и да е, човека се оказа напълно в час и запознат с проблема, ще се оправи по гаранция, няма проблем. Както той ми обясни по пътищата в Германия няма и да я чуя тая щанга ама ние живеем в булгаристан където пътища няма, ама милиони за фирмата на батко има.....
Как не можах да се родя в Мюнхен или поне във Виена, аз пеша щях да си отида до Мюнхен:):)

Следваща

Назад към Сервизно обслужване на БМВ