Как се промива охладителната система ПРАВИЛНО на N52 ?

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e46 330d m57/e92 330i n52
Мечтае да кара: е34 alpina/lotus omega

Как се промива охладителната система ПРАВИЛНО на N52 ?

Мнение от kalooyan0210 » 24 Юли 2026, 16:47

Здравейте имам следният казус, колата е с N52B30 е92 сипан е грешен антифриз (розов в случая), по спецификация трябва да бъде син G48. Колата е карана 2години така(няма никакви проблеми и симптоми), било хубаво да се промие преди смяната с друг, мислих за няколко пъти промивка с дейонизирана вода, обаче ще отнеме цяла вечност доката отвори термостата и ел. помпата завърти системата и така няколко пъти. Та четох, че има опция за промиване на машина с препарат. Къде във София има сервиз, който бихте ми препоръчали да ми извършат тази услуга, скъпа ли е и заслужава ли си. Идеята е, че при допира на двата антифриза, маркучи гумички и др. се скапват от реакцията им.
Бях звънял в два големи :bchug: сервиза в, които правят само бмв-та, но нямат такава машина!!!

kroki_e_edin
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Re: Как се промива охладителната система ПРАВИЛНО на N52 ?

Мнение от Kroki » 05 Авг 2026, 16:03

Абсурдно е да искаш с машина, при положение че си с ел. помпа. Сипвай вода, пускаш обезвъздушаване от педала на газта и закачено зарядно, точиш. Така 2 пъти са напълно достаъчни. :yes:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: e60 530xd
Мечтае да кара: g30

Re: Как се промива охладителната система ПРАВИЛНО на N52 ?

Мнение от Aleksandar.7 » 14 Авг 2026, 1:09

Промивка няма нужда освен ако не си имал запушен радиатор, или ако след източването на антифриза в него има отлагания или ръждиви утайки. Играх го този филм с м57 231, две години с червения антифриз, и сипах синия понеже колата не загряваше. След като сипах синия всичко е окей, колата държи градуси, не вдига повече отколкото трябва. След толкова дълго грешно третиране с червения натифриз най много да ти е заминал някой термостат. Ако си толкова мераклия за промивка има и "направи си сам" начин, като вземеш добавка за промиване на охладителна система, която като я сипеш караш известно време и източваш, което би било от полза ако имаш свободен подемник или канал, иначе пак плащаш на майстори.

Назад към Сервизно обслужване на БМВ