препоръчайте ми размер зимни гуми за 17ки 9J
Модератор: Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
препоръчайте ми размер зимни гуми за 17ки 9J
колеги колко най тесни и високи гуми мога да сложа на джанти 17ки 9J, колата е Е39 със спортно окачване
www.bmwпрофесори-bg.net
Re: препоръчайте ми размер зимни гуми за 17ки 9J
Здравей колега,
В приложената таблица можеш да видиш стандартно допустимите размери (за широчина) на гуми към джанти. Това обаче не означава, че е невъзможно да се мине и отвъд тези норми. Някъде из подфорумите преди време имаше снимки на една джанта към 10J с надяната на нея доста тясна гума. Беше се получило нещо като разпънат бандаж със стърчащи метални бордове. Нямам предства как е станало, но майсторът е бил велик.
Що се отнася до височината - гледай да се запази близка до стандартната, защото ако много я увеличиш, рискуваш на неравности да позабърсваш калниците отвътре, особено с това спортно окачване. Винаги можеш да си я сметнеш като процент от широчината на гумата, която си избрал.
На теория толкова.
Все пак нека колегите с Е39 споделят практически опит!
В приложената таблица можеш да видиш стандартно допустимите размери (за широчина) на гуми към джанти. Това обаче не означава, че е невъзможно да се мине и отвъд тези норми. Някъде из подфорумите преди време имаше снимки на една джанта към 10J с надяната на нея доста тясна гума. Беше се получило нещо като разпънат бандаж със стърчащи метални бордове. Нямам предства как е станало, но майсторът е бил велик.
Що се отнася до височината - гледай да се запази близка до стандартната, защото ако много я увеличиш, рискуваш на неравности да позабърсваш калниците отвътре, особено с това спортно окачване. Винаги можеш да си я сметнеш като процент от широчината на гумата, която си избрал.
На теория толкова.
Все пак нека колегите с Е39 споделят практически опит!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Колега,на 9j карам с 235/45/17 и нямам проблем(колата е 528 е39).
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
ilioooo написа:Колега,на 9j карам с 235/45/17 и нямам проблем(колата е 528 е39).
да с тоя размер не би трябвало да има проблем

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Мойте на Е39ката зимните са 225/50/17 -няма грижа
Летните ги карам на 235/45/17
Летните ги карам на 235/45/17

6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Сервизно обслужване на БМВ