Избор на зимни гуми
Модератор: Технически модератори
43 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
agent smit написа:...
Далеч не съм най-големия физик в този форум, нито пък най-големия разбирач по въпроса с гумите, обаче като гледам тази снимка (копирана е от един пост в e34 подфорума), а тоя дето си е сложил такива тесни гуми би трябвало да ги разбира тези работи, мисля, че не си съвсем прав

За мене перфектният избор е за всяка зима само чисто нови гуми. Е да обаче някой ще каже скъпи били, нямало възможност... да така е. Еми значи ко прайме в случая, търсим евтиното. И го намираме. В Германия. В www.reifen.com . Най евтини са китайските - Snow Tiger
и подобни. Еми да, ама не, не и китайското. Значи малко по-горен клас - ето ги - FateO (аржентински) и Avon. Ок. Сега все още се съмняваме за качеството и започваме да ровим за тестове на въпросните марки. Зимни тестове. И намираме тестове, виждаме че са добри.
Точно така постъпих и аз, и изборът ми беше отличен. за 280лв. взех 4 чисто нови FateO Frostнезнамсикво 195/65R15 миналата година и нямах проблеми никакви, в най-лошото време аз на Петрохан. Пък вие си направете сметка.
Наистина Мишлен Алпин е Зимната Гума, но и колегата с мишлена беше там, където и аз бях с моите гуми. Ама след зимата и през зимата пак някъде се кара по асфалт, износват се, пък и цяло лято на склад някъде с джантите. Е да ама са около 700 лв. - 4 . Аз за толкоз ще взема 8 гуми, пък и ще има и за бензин

Точно така постъпих и аз, и изборът ми беше отличен. за 280лв. взех 4 чисто нови FateO Frostнезнамсикво 195/65R15 миналата година и нямах проблеми никакви, в най-лошото време аз на Петрохан. Пък вие си направете сметка.
Наистина Мишлен Алпин е Зимната Гума, но и колегата с мишлена беше там, където и аз бях с моите гуми. Ама след зимата и през зимата пак някъде се кара по асфалт, износват се, пък и цяло лято на склад някъде с джантите. Е да ама са около 700 лв. - 4 . Аз за толкоз ще взема 8 гуми, пък и ще има и за бензин

AcoTo®
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
"За мене перфектният избор е за всяка зима само чисто нови гуми. Е да обаче някой ще каже скъпи били, нямало възможност... да така е. Еми значи ко прайме в случая, търсим евтиното. И го намираме. В Германия. В www.reifen.com . Най евтини са китайските - Snow Tiger muhihihihi и подобни. Еми да, ама не, не и китайското. Значи малко по-горен клас - ето ги - FateO (аржентински) и Avon. Ок. Сега все още се съмняваме за качеството и започваме да ровим за тестове на въпросните марки. Зимни тестове. И намираме тестове, виждаме че са добри.
Наистина Мишлен Алпин е Зимната Гума, но и колегата с мишлена беше там, където и аз бях с моите гуми. Ама след зимата и през зимата пак някъде се кара по асфалт, износват се, пък и цяло лято на склад някъде с джантите. Е да ама са около 700 лв. - 4 . Аз за толкоз ще взема 8 гуми, пък и ще има и за бензин "
Кажи как си ги поръчал, колко време чака за доставка, как плати и въобще повече подробности....
Имат доста интересни цени!
Наистина Мишлен Алпин е Зимната Гума, но и колегата с мишлена беше там, където и аз бях с моите гуми. Ама след зимата и през зимата пак някъде се кара по асфалт, износват се, пък и цяло лято на склад някъде с джантите. Е да ама са около 700 лв. - 4 . Аз за толкоз ще взема 8 гуми, пък и ще има и за бензин "
Кажи как си ги поръчал, колко време чака за доставка, как плати и въобще повече подробности....
Имат доста интересни цени!
- dimitar_grozev1
- Потребител
-
Re: Избор на зимни гуми
МИШЕЛИН АЛПИН са най добрия избор а зимна гума на която може да разчитш напълно
и то не само един или дша сезона както е при марки, като дебика примерно.
Забележка: Ако разбираш може да си позволиш да си ги шзимаш на старо също.
Това мнение е подплатено с дълги наблюдения и опит
и то не само един или дша сезона както е при марки, като дебика примерно.
Забележка: Ако разбираш може да си позволиш да си ги шзимаш на старо също.
Това мнение е подплатено с дълги наблюдения и опит

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Общо взето съм забелязал, че хора които нямат никакъв опит с премиум гуми
са чули от някъде, че мишелин била най-добрата гума и само това си знаят
Ама нищо. Най-добрата да е
Даже не само, че е най-добрата, а и никога не се износва

са чули от някъде, че мишелин била най-добрата гума и само това си знаят

Ама нищо. Най-добрата да е

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
zAcK написа:Общо взето съм забелязал, че хора които нямат никакъв опит с премиум гуми
са чули от някъде, че мишелин била най-добрата гума и само това си знаят![]()
![]()
Ама нищо. Най-добрата да еДаже не само, че е най-добрата, а и никога не се износва
![]()

Както в не една от поне 10-те актуални теми за зимни гуми написах, че Мишлен лежат на стари лаври и МНОООГО реклама. Тестовете на много авторитетни медии доказаха, че Мишлен са доста далеч от "ПРЕМИУМ МАРКА" , а дори и отстъпват на някои по-бюджетни марки.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Miloshov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 Touring & X-series E70
Добро утро!!! Като заспора с някой професор кадето чул недочул той не е карал с Michelin или само с него и си мисли че това е най-доброто. На тестовете дето сравнявате коя гума как се представя, да няма лошо ама да ли знаете като отудете в оторизираните центрове, гумата, която сте си избрали каде е произведена. 90% масовите размери се правят се правят каде ли не. Качеството мислите ли че е еднакво. Аз не смятам и сам се обедил, и не само. За мен марките са Vredestein, Dunlop, Good Year - само, че не всичките модоли само точно определени. Без аварийно шофиране. 

още един глас за Dunlop Winter Sport 3D, няма друго какво да кажа освен страшна гума !
Аз съм изключително доволен от марката Yokohama.Просто са много качествени според мен. 

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Направо ще ме убиете с тези теми за гуми. Основния въпрос беше Мишлен срещу Гудиър. Ако автора си беше направил труда да прочете, щеше да знае, че повечето хора, карали Мишлен споделят, че гумата е много надценена и в буквалния и в преносния смисъл. А на колегата с теорията за 1000 кг. разпределени по равно на 4-те колела, ще напомня нещо. 250 кг. върху 20 кв. см. (примерно) и върху 30 кв. см. контактна повърхност, коя гума има повече сцепление? Иначе са си все 250 кг. на тази гума... Света ни е триизмерен, имайте ги предвид тези неща
С това смятам темата за изчерпана и последващи теми за гуми ще бъдат трити.

Never mistake motion for action...
43 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Назад към Сервизно обслужване на БМВ