проблем наа компютъра на БМВ 520I

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

проблем наа компютъра на БМВ 520I

Мнение от amaro86 » 05 Юни 2009, 0:31

Здравейте.
От доста време сменям колите които карам и накрая реших да се спра на БМВ 520I от 95г. чувал съм какви ли не неща за марката и хубави и лоши но ми беше мерак и си я взех 8)
НО изминха два месеца и да ви кажа чесно "НЕСЪМ СПРЯЛ ДА ВДИГАМ КАПАКА " постоянно нещо се прецаква :(
Но колата си ми е мерак и всичко си оправам :)
И така на въпроса ми колата започна да се мъчи при каране на бензин, пример "ПОДАВАМ ГАЗ НО КОЛАТА НЕ СЕ ФОРСИРА А СЯКАШ СЕ ДАВИ , ОБОРОТИТЕ ИГРАЯТ, КОГАТО РАБОТИ НА МЯСТО СЕКАШ НЕ РАБОТЯТ ВСИЧКИ ЦИЛИНДРИ " общо взето всичко ме навежда на мисълта за прецакана "Ламбда Сонда" отивам аз в сервиз за диагностика и излизат три проблема единият 1."Ламбда Сонда", 2."Неизвестен", за третия си спомням само нещо за "Памет (ставаше въпрос)" , изчистват ми проблемите и правя пробно кръкче. Отначало колата се държи добре в края на пробега същите проблеми с давенето и липсата на какватои да е мощност се появяват дори потеглянето е истинско мъчение. Закачат колата отново на PC то и показва само този проблем с "Паметта" При което майсторът ми казва че трябва да си сменя компютъра и всичо ще е наред.
Въпросът ми е трябвали да послушам майстора в който не съм сигурен или да търся друго решение. И ако някои е имал подобен проблем или знае за какво става въпрос нека сподели мнението си. МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ МИ, НЕ ИСКАМ ДА СЕ ОТКАЗВАМ ОТ КОЛАТА ИСИКАМ ДА СИ Я КАРАМ МАШИНАТА :help: :help: :help:
НАЙ ИСКРЕНО ВИ БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО.

P.S. Колата има инсталиран газов инжекцион. При работа на газ колата няма никакви проблеми и върви добре. КОМПЮТЪРА НА КОЛАТА Е SIMENS модел MS40.1 ,който немога да намеря втора ръка. Поне за сега

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i
Мечтае да кара: ALPINA B10 Bi-Turbo

Мнение от kocaka » 05 Юни 2009, 11:24

Колега,моя проблем е подобен и не мисля,че проблема е компютъра.И при мен на газ работи добре,обаче на бензин се дави и не може да се изфорсира.Само че при мен и пали трудно/на 4-5 завъртания на стартера/.Ти имаш ли го този проблем с паленето/на бензин/.И така аз мисля и в момента издирвам и замервам разни сензори.Ако открия нещо ще ти пиша,но за мен не е от комп.Въпреки всичко дори и да е компютър не са скапи на 2-ра употреба,но пак казвам не мисля,че това е проблема.Успех

Потребител
Аватар

Мнение от amaro86 » 05 Юни 2009, 20:43

При мене този проблем с паленето го има само ако оставя колата да изгасне на газ защото не газ не подържа ниски обороти и гасне.
Но като изгасне на бензин после си пали нормално.
И да ти кажа аз мисля че е ламбда сонда въпреки че компа не я отчита за грешка. И ще пробвам утре, ще я сваля и ще сложа друга та да видя какво ще стане. Ако не стане ще продължавам да търся.
А относно компа на колата моя е 350лв. втора ръка и едва съм го намерил. И се разбрахме с пича да го взема и да пробвам ако не става ще ми върне парите а ако стане :mhihi:
Но веднага щом разбера нещо ще пиша да знаеш какво да правиш
та дано да се намери решение на тоз проблем че изобщо немога да я карам сега

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i
Мечтае да кара: ALPINA B10 Bi-Turbo

Мнение от kocaka » 10 Юни 2009, 10:02

Колега,как вървят нещата с теб? Сменя ли ламбдата? Кажи ако е от нея,'щото и аз си мисля,че е от нея,обаче вчера и правих замерване и уж показва,че е добре и нямам никаква лампа светнала на таблото,ама знае ли човек :)

Потребител
Аватар

Мнение от amaro86 » 10 Юни 2009, 23:07

ами какво да ти кажа вчера дигам капака и почвам да гледам всички компоненти и забелязах една букса която беше измъкната идея си нямам за какво подяволите е тя но колата се оправи. Незнам дали не е на ламбда сонда.Когато се освободя малко от работа ще ида на майстор за да ми каже за какво е тя. Защото когато оставя колата да работи продължително време на място започва леко да бърка оборотите но като и подам газ се оправя.
Така че ако искаш провери си всички букси и кабели за нещо откачено.Веднага щом разбера за какво е тази букса за която ти говоря ще пиша. Успех.

П.П. Такмо се оправи нещо и сега друго. Днес ми се счупи дръжката на вратата и немога да намеря по моргите в бургас направо сам болен

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: проблем наа компютъра на БМВ 520I

Мнение от boiko_andreev » 20 Юни 2009, 10:37

Колега,
при мене се получи същия проблем преди известно време.
Закарах колата на автосервиз и след диагностиката се оказа че е дефектирал хибридния чип.
След това се прибрах в къщи, седнах и написах обява, че търся комп. и колегата DEO - да е жив и здрав, ми помогна.
Отидох при него, свалихме компа, поставихме друг и оттогава не съм имал никакви проблеми. :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530д
Мечтае да кара: на път без дупки(ако може)
Детайли за колата: ламя

Мнение от FANATIK-s-BMW » 02 Юли 2009, 21:47

Имам компютър МС40.1 ако искаш да пробваш ако си от бургас
Атаката е най-добрата защита...!!!

Назад към Сервизно обслужване на БМВ