Имали ефект от Denso Iridium

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Мнение от Игнатов » 24 Юни 2009, 15:40

Alexi написа:според мен е излишно слагал съм си на Бош естествено че като си смениш издуханите свещи в нови има разлика но тя не е от това че са иридиум ,просто са нови .. слагайте си оригинални NGK точно като за вашите двг няма нужда да са иридиум и други глупости те от БМВ са написали какви трябва да бъдат ...

четири NGK двуполюсни "свещички" (поне на мен толкова ми трябват) са точно 40 кинта в АутоПлюс .................. това е.... пък ако някой има мерак и за 400 кинта да слага, все тая ...........

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 0898357035

ре

Мнение от kristof_bg » 25 Юни 2009, 13:12

Като гледам мнения много а то така и трябва. Винаги ще има някои които предпочитат едно и други които предпочитат друго. Определено не само от личен опит но и от доста отзиви от познати и най-вече мои клиенти вадя извода че разликата е осезаема и се изразява в много аспекти.Говорим за разлика при ползване на обикновени та дори и 4 полюсни свещи и иридиеви на NGK,Denso...
Първите са доста оп известни и повече търсени но лично на мен като изработка ми по харесват Denso :) . Като разлики в работата на колите и с двете марки почти не се намира. А до колко и какжи са предписанията на производителите.... естествено че когато са правени повечето от колите които се ползват сега в БГ иридиевите свещи са били само като проект в главата на някое умно японче! До цените и ментетата всеки има глава на раменете да преценява кое е менте и от къде да си купи н адобра цена и гарантирано качество......

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 25 Юни 2009, 13:54

Ами честно разлика няма. Карал съм с Беру, НГК, Денсо колата си върви :D

Платиниеви, Иридиеви, Иридиево-Платиниеви имам сума ти свещи
у нас сичкото от чужбина и все качествени по 6 по 6 :D :mhihi:

Важното е че на свещите примерно им е по-лесно да произведат
същата и по-добра искра с по-ниско напрежение, което води до
по-дълъг живот на бубините :D сондите, катализаторите и т.н. :idea: :idea: :idea: :idea:

Физиката и наблюдението с просто око доказват по-точната и
добра искра при Денсо :mhihi: :mhihi: с тънкия електрод. Това ми е
достатъчно. Като знам че е връх на инженерната мисъл даже заради това
бих я взел.

Помня като малки на стария МЗ като проверявахме искрата на тия
свещи с дебелите електроди как прескачаше от където и падне ;)
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Предишна

Назад към Сервизно обслужване на БМВ