Зимни гуми?
Модератор: Технически модератори
- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
днес 1 бастун с летни гуми ми подпря бронята на е66цата. Тоя човек извади неимоверен късмет че бях с майка ми и тя ме накара да не се занимавам с глупаци иначе
Просто не мога да разбера какъв идиот трябва да си за да караш в това време с летни гуми
п.с. Само за инфо ноември я искарах колата от боя на задна броня и задна лява врата (тоя я бяха блъснали на паркинг)

Просто не мога да разбера какъв идиот трябва да си за да караш в това време с летни гуми

п.с. Само за инфо ноември я искарах колата от боя на задна броня и задна лява врата (тоя я бяха блъснали на паркинг)
- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
asasin18 написа:
И аз не мога да разбера колега!!!

- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
asasin18 написа:
И аз не мога да разбера колега!!!

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
arabian написа:Брейй, тука много професори пак се намериха изведнъж... Някой от изказалите се да е провел "контролиран експеримент"??? Ама както се прави по немските списания. Публикуваното от руснаците ми се струва напълно реално, като се има предвид зимните гуми колко по-меки и по-лигави са на сух асфалт. Не случайно "старите шофьори" казват, ако караш лятото със зимни гуми да поизпуснеш малко въздух за да имат по-добро сцепление. Качествата на зимните гуми са забележителни и добре, че ги има. Не мисля, че трябва да спорим има ли смисъл от зимни гуми, защото е много ... детинско. Както и да е в научните среди ако искаш да оспориш резултатите от дадено изследване правиш ново такова както си му е реда. Всичко останало се нарича "плюене" ... от типа "Да го духат руснаците, защото аз си смених оня ден летните гуми със зимни и има страхотна разлика" --- стига бе, сериозно ли????
Сори за изровената тема ,ама - като искаш тетс по немски - Ауто Билд - сравнение на няколко вида всесезонни гуми + съпоставянето им със типични летни и типични зимни . Ами колегата е прав - зимната гума е по-добра САМО НА СНЯГ - при наводнено трасе , каквито са пътищата зимата - лятната е МНОГО по-добра от всесезонните и зимните . Аз имах същия спор , но бързо го загубих ,защото изтъкнха довода- бе я колко съм карал , ти ли шми кажеш бе

Наистина,лятната умира геройски на утъпкан сняг, но ние не живеем в планината (поне 95% от нас) . По-важно е обаче , как се държи гумата във всичко останли ситуации , не 3 пъти годишно , когато е по-добре да не тръгвжаш изобщо.
Аз може би другата зима ще сложа зимни , защото ми се ходи в планината , но доста ще се замисля да инвестриам 1000 лева в гуми , които ще са ми полезни 2-3 седмици в годината.
А на лед - само БТР ти е спасението .
Аз със зимните си карам от октомври до края на април.Така че за мен ен са 2 седмици в годината.Няма значение дали има сняг или не,зимната гума е много по добра при температури под 15 градуса.През половината година съм със зимни които карам 2 сезона и взимам нови.Същото е и с летните.Патил съм с изтъркани летни гуми един път и вече взимам само чисто нови!Зимни карам Мишелин Алпин,летни БФ Гуудрич!
Shades of grey!
- Toni Montana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F34 318dA, E39 520i, Civic 1,6i
- Детайли за колата: 2016 F34 318dA LCI, 1997 Е39 520i, 2004 Honda Civic 1.6i
- angel_ti
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90;320si
- Мечтае да кара: m3 e30
- Детайли за колата: 320si;M-пълен пакет :)
- Azrail
- UFO Pilot
-
Един интруктор казваше "Зимните са за аматьори, летните за професионалисти"
Местя темата, където и е мястото...

Местя темата, където и е мястото...
MORE BEER!
Назад към Сервизно обслужване на БМВ