Моля за съвет относно добавка за дизел-LIQUI MOLY

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: само Месершмити

Моля за съвет относно добавка за дизел-LIQUI MOLY

Мнение от galant » 25 Дек 2008, 19:57

Здравейте на всички и ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО.Имам един въпрос за въпросната добавка"LIQUI MOLY system-pflege diesel" която я дават за комън рейл и помпа дюза.Колата ми е Е90 320d,та въпроса ми е добре ли е според вас да я сложа тази добавка профилактично тъй като ми предстои пътуване по празниците,понеже някой мои познати казаха че не било хубаво да се ползват добавки че можело да се получи проблем по системата и ако не е проблем ще има ли някакъв ефект(300км в едната посока и след 4,5 дена обратно).Благодаря на всички помогнали предварително и весели празници :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 26 Дек 2008, 0:00

според мен не сипвай никакви добавки ;)
най-много мръсотията от резервоара да иде във филтъра и/или по-натам :confused:
Изображение

Аватар
Кара: 525dА-2003

Re: Моля за съвет относно добавка за дизел-LIQUI MOLY

Мнение от mashina » 26 Дек 2008, 0:11

galant написа:Здравейте на всички и ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО.Имам един въпрос за въпросната добавка"LIQUI MOLY system-pflege diesel" която я дават за комън рейл и помпа дюза.Колата ми е Е90 320d,та въпроса ми е добре ли е според вас да я сложа тази добавка профилактично тъй като ми предстои пътуване по празниците,понеже някой мои познати казаха че не било хубаво да се ползват добавки че можело да се получи проблем по системата и ако не е проблем ще има ли някакъв ефект(300км в едната посока и след 4,5 дена обратно).Благодаря на всички помогнали предварително и весели празници :D
В е39 имаше тема за добавките и повечето споделяха че не е препоръчително да се слагат но имаше и колеги по в час, които споделяха че може да се слага но точно определени и тази за която питаш е именно от тях.Ако решиш и я ползваш сподели после.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 26 Дек 2008, 3:27

Според мен ще се получи сметана в маслото!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: само Месершмити

Мнение от galant » 26 Дек 2008, 16:50

Благодаря на всички колеги,да ви кажа честно няма да рискувам,по-принцип няма проблеми(да чукаме на дърво),единствено само сутрин на ниските температури като запали първите 2-3секунди малко е нестабилна,но и А4 2.0тди 2005год която имах беше така.Не знам при вас как е,може и от нафтата да е.Ако някой има наблюдения може да сподели.Поздрави на всички и весели празници!

Назад към Сервизно обслужване на БМВ