Проблеми с куките и дивашкото им отношение

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Проблеми с куките и дивашкото им отношение

Мнение от Fking » 30 Май 2004, 0:37

Историята която ще разкажа сега породи в мен много въпроси, както и силно желание да науча всички закони по въпроса, защото ми писна да играя игра в която само "противника" знае правилата, и дори се възползва от моето незнание за да ме юрка както си иска.

Както вече е ставало дума във форума, имам червен буркан, от тия дето ги продават свободно почти във всеки магазин за авто-дрънкулки.

Вчера, 28.05 по обяд си карам аз спокойно из студентски град с 2-ма приятели. Спират ме за рутинна проверка, при което куката забелязва лампата.
- Документи за лампата моля - вика полицая.
- Кви документи?? За тази лампа не са необходими никви документи.... - му казвам аз.
Тук логически ме заковава с репликата.
- Отворете багажника.
Отварям аз, човека погледа, погледа, и ми вика да затварям.
Поглежда ме лукаво и почва да мрънка.....нещо за някви престъления почна да приказва....след като помрънка малко, и видя че нямам намерения да му бутам кинти (просто предположение е това) и след като се увери че нямам "документи" за лампата или касова бележка (???!) ми казва:
- Карайте след нас, ще ви водим в 7-мо ряйонно
- Защо?
- За установяване произхода на лампата.
- Е сега немога, имам работа - изтърсвам аз
По изумената му физиономия, реших, че май работата трябва да почака...а и всичките ни документи, моите и на спътниците ми, бяха в него....та реших че сигурно трябва да отида.....
(Тук идва и първият ми въпрос. 1. Имат ли право да ме карат да ходя в участъка, в този случай? Мога ли да откажа? При какви обстоятелства съм длъжен да ги последвам? Кога могат да ме задържат и отведат принудително. Как се процедира ако откажа да ги придружа?)

След като почаках малко на паркинга пред районното, доиде началника им и почна да ми обяснява колко незаконно било това. Аз му казах че не е прав, и че имам право да притежавам буркана, но не и да го ползвам с цел ползване на права на мпс със специален режим на движение. И че примерно мога да си го ползвам в къщи за купони или докато съм в колата с приятелката ми за придаване на секси атмосфера :)
Той се съгласи че имам право да го ползвам у нас, но продължи да обеснява че е незаконно да го имам ?!?!?!. При което аз извадих един правилник , и му викам "Добре покажи ми какво точно нарушавам" А той изтърсва:
- Махай го тоя правилник, сега като ми преговаряш, ще ти треснем един акт!

Вкараха ме вътре, и ме накараха да пиша показания, както и една друга бланка за доброволно предаване на вещи.
Казах им че, не го предавам доброволно и смятам че нямат право да ми го вземат. Но въпреки това ме накараха да напиша квото мисля там и да се подпиша. А показанията ми общо взето бяха, че същия ден съм закупил лампата и са ме проверили точно в момента когато съм я транспортирал към мястото където имам намерение да я ползвам за осветяване на купони.
В това време отвеждат 2-мата души с които бях на разпит! И тях също ги карат да пишат показания.
Вкарват ги в оделни стай, като на едното момче са му крещели неща от рода....." Къв си ти бе, тъп провинциалист. Дошъл си в София и ми се правиш на тарикат а? За къв се мислиш ти бе, провинчиалистче. За 15 мин мога да уредя да те изключат от университета, за още 15 от общежитието, и ша те върна на село!"
Дори няма да коментирам, отношението на ченгето. Питам с какво право, и по каква причина, го отвеждат и вкарват на разпит, като единственото което е направил е да се вози на седалката до мен....???

Другото момче го е разпитвал друг, и не е имало просташки прояви. По-скоро е било забавно, тъй като разпитващия се е изумявял, защо като е видял че има червен буркан в колата, не е предприел нещо, а е стоял безучастно??

При моя разпит, нямаше необичайни неща, въпреки че присъстваше и този дето мрази провинциалистите, а аз съм такъв....

А докато 2-те момчета с които бях са ме чакали, са дочули изказвания от рода на:
"Тоя нещо много отворен, дайте да му тръшнем максималното"
или
"Сега ша му изкривим ламарините от тарашене"
Интересното е че не ми изкривиха ламарините, а само свериха номера на двигателя........както и да е
след разпита и проверката на колата, най-посля ми съставиха и акта:
"При проверка на задната седалка има червена сигнална лампа за а-л със спец. режим на движение. Водача не представя документи за сигналната лампа
с което е нарушил чл 175 т.2 от ЗДП"
(btw санкцията е 50-200лв + 1-6 месеца лишаване от книжка)

Поисках да прочета въпросния член, та там пише, че е забранено поставяне или ползване.
- Аз не съм я ползвал нито поставял - казвам аз на шефа.
- ААА била е поставена! На задната седалка! - ме заковава той.
- Ами да, нали по някакъв начин трябва да я транспортирам до стаята.
- Ами в багажника, за да не се вижда! - казва той
- Е тя на задната седалка не се вижда.
- Проверяващия я е видял! - гениално заключва той....
Е написах си възраженията на акта. Но за моя изненада още нищо не беше свършило. 2-мата полицаи си заминаха и ме оставиха с провинциалист-hatera, който между другото е цивилен...сигурно някакъв следовател...
И оня, почва с много тежък тон.
- Ще пишеш пак показания. Предните са непълни.
- Необходимо ли е? Вече имам акт.
- АКО ТИ КАЖА И 5 ПЪТИ ЩЕ ПИШЕШ. ЩЕ ПИШЕШ ПОКАЗАНИЯ ДОКАТО ТИ КАЖА!
- Не съм длъжен. Смятам че вече неможете да ме задържате - блъфирам аз.
- ИСКАШ ЛИ ДА ВИДИШ ЧЕ МОЖЕ И 24 ЧАСА ДА ТЕ ДЪРЖА АКО ИСКАМ.
Е явно блъфа ми е бил неуспешен, и деиствително незнам дали мога или не да си ходя..... (2. Мога ли? Кога имат право да ме карат да пиша показания и да ме задържат? Кога мога да откажа да отговарям без адвокат?)
Та спретнах още едни показания. Като малко преди да свърша питах дали мога да се обадя по телефона, но реших да го направя малко по-късно.
Но за моя изненада след като си дописах показанията, ме пуснаха да си ходя.....
Забравих да споемяна, че почти на всеки мой въпрос, тоя отговаряше "Много питаш"

Сега естествено ще обжалвам, но да оставим настрана конкретния случай.
Просто цялостното впечатление от тази нищо и никаква случка е доста неприятно
над 2 загубено време, грубо отношение....заяждане......и за какво?
Аз лично до сега не съм видял нещо добро от тях......само заяждане.

Веднъж се е случвало да ми потрябват, да ми пишат протокол за ПТП, и те отказаха, щото не било сигурно че на това място е станало.....
После защо отношението ни към куките е негативно.....

п.с.
offtopic, на паркинга на 7-мо районно, имаше 2 8-ци, 850csi, и 2-те в много добро състояние, но имаха лепенки на вратите и капака...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 30 Май 2004, 7:13

за такова нещо (лампа) по другите държави се влиза в затвора... не че нещо имам да кажа по въпроса- просто уточнявам...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 30 Май 2004, 9:40

.. и да ,могат да те задържат до 24 часа без да ти изтъкват каквато и да било причина .. :roll:

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 30 Май 2004, 10:35

alx написа:за такова нещо (лампа) по другите държави се влиза в затвора... не че нещо имам да кажа по въпроса- просто уточнявам...

Обаче в другите държави лампите не се продават на щяло и нещало по 12 лева в магазините за авточасти :)
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Проблеми с куките и дивашкото им отношение

Мнение от MadShofer » 30 Май 2004, 11:38

Fking написа:
п.с.
offtopic, на паркинга на 7-мо районно, имаше 2 8-ци, 850csi, и 2-те в много добро състояние, но имаха лепенки на вратите и капака...

това са конфискувани автомобили. на паркинга пред Столичното следствие е все едно автокъща Капитолия - G-класи и квото о6те можеш да се сетиш газарско
*** Пали десен мигач и бегай у лево да те ударат !!! ***
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Vale Karo » 30 Май 2004, 11:49

Наказва се с лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 до 6 месеца и с глоба от 50 до 200 лв. водач, който е поставил или използва устройство за подаване на светлинен или звуков сигнал, предвиден за автомобил със специален режим на движение, без да има това право.

нито е поставено, нито е използвано.....
дее.а и гадните ченгари, дее.а :x

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 30 Май 2004, 11:57

абе не са много прави според мен...туй да не им е оръжие.все едно да ни спрат нас аз да стоя отзад на седалката в момента и да ме изкарат от колата и да ми кажат"ти караш кола без книжка" :shock: ...то аз карам от време на време ама това е друга тема :D ...та мисълта ми е че буркана не е бил използван и не са те хванали в действие...ама за държанието-на големи риби се правят само щото са полицайчета...и кво от тва те работят за нас поне малко уважение.данъците не са за бог да прости :evil: иначе оня другия ти е казал отвори багажника.бас държа че ако беше там лампата пак щеше да те задържат,абе не са прави никак :x ...ко се правят на хитреци-била поставена на задната седалка...ами ако там се слагат лампите те каде ше седят??на покрива на патрулката ли??? :lol: абе те не се чуватче от време на време ръсят неща дето децата от детската градина не могат да кажат..простотии :x
иначе много яко.червен буркан за секси обстановка :lol: яко :wink: :D
Изображение
8.32

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 30 Май 2004, 12:27

Fking написа:....

Гледай сега, огромна част от нашите закони са неправилно/непълно/неточно формулирани което е голям ущърб за полицайте и същевременно им помага много :arrow: ако не си навътре, могат да ти напишат акт който като обжалваш, в съда дори и стажант-адвокат ще се пребори :idea: Какво означава поставена (?) ми ти можеш да си я купил за да я закараш на баща ти който е шофьор на линейка и си е счупил неговата или нещо от тоя род да измрънкаш :arrow: друг е случая когато много им се репчиш :arrow: никога няма никаква полза :idea: до сега на съм чул някой при кавга с полицайте да е спечелил нещо :idea:
Просто грешката ти е, че си се правил на тарикат и те най-много мразят това, защото си им в ръчичките :arrow: в такъв случай - трай си и се прави на мишка за да нямаш после проблеми :idea:
Ако не им се беше дръвчил ми като човек беше послъгал нещо от сорта, че лампата не е за тебе, че е за някой друг, не си знаел че не може да я возиш и т.н. и че съжаляваш щеше да минеш с 5-10 лв а сега ще се возиш в 280 и 94 :idea: Не че искам да се заяждам с тебе но в една тема преди беше писал за някакво родео дето си ползвал въпросния буркан и 3/4 от мненията след теб бяха да го махнеш тоя буркан и изобщо да не ти се вясва в колата, че куките ще те разкатаят :arrow: но ти не слушаш :roll:
Ако си адвокат, ако си полицай, ако си навътре в системата им - да можеш да ги пресечеш когато не са прави :arrow: но когато нищо не ти е ясно от цялото законодателство и си нямаш и понятие от тяхните права и задължения и изсивания, камо ли от твойте :arrow: по добре се прави на луд и мини с некоя кинта от колкото да лежиш по районни и да търпиш абсурдно държание и да не можеш нищо да направиш :wink:
Поздрави и УМНАТА!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 30 Май 2004, 13:57

empty
Последна промяна steeN на 06 Сеп 2019, 18:27, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 30 Май 2004, 13:57

empty
Последна промяна steeN на 30 Май 2004, 14:28, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 30 Май 2004, 13:59

empty
Последна промяна steeN на 30 Май 2004, 14:29, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от fortune » 30 Май 2004, 14:16

Penchev написа:

Гледай сега, огромна част от нашите закони са неправилно/непълно/неточно формулирани което е голям ущърб за полицайте и същевременно им помага много :arrow: ако не си навътре, могат да ти напишат акт който като обжалваш, в съда дори и стажант-адвокат ще се пребори :idea: Какво означава поставена (?) ми ти можеш да си я купил за да я закараш на баща ти който е шофьор на линейка и си е счупил неговата или нещо от тоя род да измрънкаш :arrow: друг е случая когато много им се репчиш :arrow: никога няма никаква полза :idea: до сега на съм чул някой при кавга с полицайте да е спечелил нещо :idea:
Просто грешката ти е, че си се правил на тарикат и те най-много мразят това, защото си им в ръчичките :arrow: в такъв случай - трай си и се прави на мишка за да нямаш после проблеми :idea:
Ако не им се беше дръвчил ми като човек беше послъгал нещо от сорта, че лампата не е за тебе, че е за някой друг, не си знаел че не може да я возиш и т.н. и че съжаляваш щеше да минеш с 5-10 лв а сега ще се возиш в 280 и 94 :idea: Не че искам да се заяждам с тебе но в една тема преди беше писал за някакво родео дето си ползвал въпросния буркан и 3/4 от мненията след теб бяха да го махнеш тоя буркан и изобщо да не ти се вясва в колата, че куките ще те разкатаят :arrow: но ти не слушаш :roll:
Ако си адвокат, ако си полицай, ако си навътре в системата им - да можеш да ги пресечеш когато не са прави :arrow: но когато нищо не ти е ясно от цялото законодателство и си нямаш и понятие от тяхните права и задължения и изсивания, камо ли от твойте :arrow: по добре се прави на луд и мини с некоя кинта от колкото да лежиш по районни и да търпиш абсурдно държание и да не можеш нищо да направиш :wink:
Поздрави и УМНАТА!

Това е тактиката евала! Даже защо да се заяждаме, често става и да пуснеш някоя весела приказка и се заприказвате. Хората са комплексари когато им се правиш на отворен, трябва да ги минаваш по-тънката линия. Аз даже съм взимал маса телефони на по-млади, за да пием някой път :idea: :lol: Правило номер едно е никога да не плашиш ченге с ченге и да му говориш на въпреки, бъди учтив, покажи, че осъзнаваш грешката, но недей да им падаш в краката де. Тогава можеш да минеш и без пари :idea: :D Казвам го от опит 0 последните 20 акта съм си ги спестил с весели разговори :)
човек се учи докато е жив...

младши ентусиаст
Аватар

Re: Проблеми с куките и дивашкото им отношение...

Мнение от fortune » 30 Май 2004, 14:17

Penchev написа:

Поздрави и УМНАТА!

Това е тактиката евала! Даже защо да се заяждаме, често става и да пуснеш някоя весела приказка и се заприказвате. Хората са комплексари когато им се правиш на отворен, трябва да ги минаваш по-тънката линия. Аз даже съм взимал маса телефони на по-млади, за да пием някой път :idea: :lol: Правило номер едно е никога да не плашиш ченге с ченге и да му говориш на въпреки, бъди учтив, покажи, че осъзнаваш грешката, но недей да им падаш в краката де. Тогава можеш да минеш и без пари :idea: :D Казвам го от опит 0 последните 20 акта съм си ги спестил с весели разговори :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от fortune » 30 Май 2004, 14:18

Penchev написа:

Поздрави и УМНАТА!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Велко » 30 Май 2004, 14:18

Ако съм на теб ще осъдя всяка една кука, с която съм разговарял в районното...ама така ще ги псъдя, че всеки път като ходят след това на патрул ще им трепери гъза като спрат някой! От това, което прочетох видях поне 2 неща, заради които можеш да ги осъдиш.

1. Обидата и наглото държане спрямо твоя приятел от провинцията
2. Заплахата и също така наглото държане спрямо "цивилния"(според мен инспектора)

Имаш ли свидетел и добър адвокат можеш да им разкатаеш фамилиите. И на мен са ми се правили много пъти на отворени, но аз си имам един номер. Тъй като бившия шеф и настоящ зам. шеф на КАТ в Пловдив е много добър личен приятел на мен и баща ми, та той ми даде една негова визитка веднъж и сега си я кътам между документите. Когато куката ме проверява му давам една купчина талон, книжка, лична карта, застраховки и всякъкви подобни...да се оправя както може. Когато стигнат до въпросната визитка на всички им омекват краката. Подхождай тактично към ушатите, лъжи ги по начин, по който нито могат да ти кажат нещо, нито изобщо могат да е осетят. Ето моя пример...една проста визитка ми е спасявала 1000 акта...и защо? Една визитка :shock: :roll:

Малко се отплеснах. Мисълта ми беше да ги осъдиш за онези две неща, и съм 100% сигурен, че ще успееш, стига да си намериш добър адвокат и да ти се занимава. Аз ако съм на теб ще им е** майката докато не останат по гащи, най-вече ония боклук, дето е "разпитвал" приятеля ти от провинцията! :evil:

До колкото знам, в закона пише, че такива лампи е забранено да са прикрепени за колата или пуснати когато нямаш разрешително за тях. Имаш свидетели, имаш си твърдо мнение, отивай в съда и им разкатай фамилиите на копелетата! :evil:
Изображение

Следваща

Назад към Основен Форум