BMW & TED - The power of ideas
Модератор: Общи модератори
54 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
BMW & TED - The power of ideas
Не знам колко от вас знаят, но лично на мен ми направи голямо впечатление...
TED (Technology, Entertainment, Design) започва през 84-та година като конференция, на която хора от тези области обменят идеи, под формата на кратки, 10-20 минутни лекции. Oт юни 2006-та голяма част от лекциите са достъпни публично, благодарение на желанието на авторите и помощта на BMW, които са единствения спонсор в началото (вече и Nokia). Лекциите са на английски език, покриват ужасно разнообразни теми и като правило са много интересни. Силно ви препоръчвам да прегледате някои, вероятно ще откриете още една причина да уважавате Марката.
Останах доста впечатлен от лекцията на Крис Бенгъл: Great cars are Art.
TED (Technology, Entertainment, Design) започва през 84-та година като конференция, на която хора от тези области обменят идеи, под формата на кратки, 10-20 минутни лекции. Oт юни 2006-та голяма част от лекциите са достъпни публично, благодарение на желанието на авторите и помощта на BMW, които са единствения спонсор в началото (вече и Nokia). Лекциите са на английски език, покриват ужасно разнообразни теми и като правило са много интересни. Силно ви препоръчвам да прегледате някои, вероятно ще откриете още една причина да уважавате Марката.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

Имам една страхотна книга за дизайна на BMW Group. Limited Edtion, което се подарява, не е за продажба .. много трудно намерих още една за един приятел дизайнер и пича откачи от радост.
^ ако се интересуваш от такива неща прати ми ЛС и ще се опитам да ти я снимам .. сканирам .. и да ти я дам - цяло богатство е!
ps. (15 мин по-късно) благодаря за линка, не знаех, че са почнали да качват видео от лекциите .. невероятно вдъхновяващи хора разказват невероятно вдъхновяващи истории!
Turturelo написа::yes: Човекът е гении за мен ..
Имам една страхотна книга за дизайна на BMW Group. Limited Edtion, което се подарява, не е за продажба .. много трудно намерих още една за един приятел дизайнер и пича откачи от радост.
^ ако се интересуваш от такива неща прати ми ЛС и ще се опитам да ти я снимам .. сканирам .. и да ти я дам - цяло богатство е!
ps. (15 мин по-късно) благодаря за линка, не знаех, че са почнали да качват видео от лекциите .. невероятно вдъхновяващи хора разказват невероятно вдъхновяващи истории!
Сканирай книгата и дай линка тука. Мноооого хора ще сме ти мнооого благодарни. А от мен ще имаш почерпки до живот

Ако не ти се пуска публично дай на лични да се разберем нещо.
- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Turturelo,наистина много хора ще са благодарни,ако си направиш труда да сканираш книгата 

"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- Новини
-
ivan1979g написа:Turturelo написа::yes: Човекът е гении за мен ..
За мен е идиот от царевицата, като пастор щеше по-малко мизерии да направи...
Разни хора, разни идеали.
Много модерно е да се плюе по Крис Бенгъл, но истината е доста по-различна. Той е сред най-добрите автомобилни дизайнери. Това не е мнение, това е факт.
С или без Бенгъл, новите модели на BMW, заради които го оплюват често, пак нямаше да се харесат на олдскуул аудиторията

Въпрос на маркетинг, пазар и т.н.
Незнам защо си мислите, че той като седне и измисли нещо, направо го произвеждат.

- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
ivan1979g написа:Turturelo написа::yes: Човекът е гении за мен ..
Ми... чуй го човека какво говори... после се съмнявам, че ще можеш с чиста съвест да го кажеш това същото.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
!!Asen_X написа:ivan1979g написа:Turturelo написа::yes: Човекът е гении за мен ..
Много модерно е да се плюе по Крис Бенгъл, но истината е доста по-различна. Той е сред най-добрите автомобилни дизайнери. Това не е мнение, това е факт.
С или без Бенгъл, новите модели на BMW, заради които го оплюват често, пак нямаше да се харесат на олдскуул аудиторията![]()
Въпрос на маркетинг, пазар и т.н.
Незнам защо си мислите, че той като седне и измисли нещо, направо го произвеждат.
Как реши, че е факт? Аз изразявам лично мнение, че не се спрява добре, защото аз не харесвам повечето правени от него (под негово ръководство) модели. Много журналисти също не харесват работата му. Но тава е лично мнение. Как в нещо толкова субективно като дизайн, ти реши кое е факт? Или може би мислиш ръста на продажбите за факт? Други луксозни марки "пораснаха" повече от БМВ за периода на Бангъл. Или ще кажеш, че Щатите са вече основния пазар и дизайнът е правен за американския вкус. Точно американските журналисти яко критикуват Бангъл--пишат, че колите приличат на японски. Продажбите в Америка ръстат, но там ръстат и Инфинити, и Лексус, и даже Кадилак. Ауди също в последните години. Просто пазара на скъпи коли расте като цяло. Процентния ръст на БМВ не е по-голям от процентния ръст на пазара--това за "маркетинга и пазара".
А щом те кефят правените от Бангъл, пожелавам ти да си вземеш скоро.

Feanor написа:ivan1979g написа:Turturelo написа::yes: Човекът е гении за мен ..
Ми... чуй го човека какво говори... после се съмнявам, че ще можеш с чиста съвест да го кажеш това същото.
Това и други филмчета на Бангъл съм ги гледал в youtube. Типичен американец, с всички плюсове и минуси.

Преди да сте осквернили творенията на хората без изобщо да познавате материята, която коментирате (постоянна практика) се замислете, че автомобилите, които възхвалявате са създадени преди доста години. Например Е30 е проектирано през 1976-1977 и видяни от публика 1981-ва, когато е започнала работата над Е34 .. Следвайки тази логика би следвало да коментирате "новите" модели .. след около 30 години. Съответно приказки относно настоящия дизайн на BMW е редно да чуем през 2030 г. Не е ли така?
Последна промяна Turturelo на 26 Яну 2008, 16:30, променена общо 1 път
Turturelo написа::mhihi: много пълноценно охарактеризира един от най-проспериралите дизайнери на нашето време .. "типичен американец" ..![]()
Преди да сте осквернили творенията на хората без изобщо да познавате материята, която коментирате (постоянна практика) ...
Говоря за видяното във филмчетата. Ти ако си бил на една маса с него и го познаваш лично, е друга работа

"Типичен американец" е много дълга тема, само да кажа, че не смаятам за такива негрите в гетата, нелегалните мексиканци (китайци, индиици) или 150килограмовите бидони по улиците. Не съм вложил лош смисъм в това определение.
"Оскверни" се използва за други неща. Що реши, че не познаваме матерята?
Още края на 2001-ва Бангъл и други шефове на БМВ обясняваха, че трябва време за да се свикне с новия дизайн. Време мина и хората все така, или много харесват, или много нехаресват новите модели. Никой не е безраличен, но дали това е била целта?
Как ще изглеждат тези коли след 30 години, едва ли е водещият мотив при дизайна.

- Любо Мегов
- старши ентусиаст
-
Turturelo написа:Преди да сте осквернили творенията на хората без изобщо да познавате материята, която коментирате (постоянна практика) се замислете, че автомобилите, които възхвалявате са създадени преди доста години. Например Е30 е проектирано през 1976-1977 и видяни от публика 1981-ва, когато е започнала работата над Е34 .. Следвайки тази логика би следвало да коментирате "новите" модели .. след около 30 години. Съответно приказки относно настоящия дизайн на BMW е редно да чуем през 2030 г. Не е ли така?
самия факт че са проектирани тогава и все още се разискват, говори сам по себе си ...
лично мнение: през 2030 едва ли някой ще разисква е92
осквернявам е много силен глагол в случая, и в тоя форум всеки има право на мнение, независимо дали познава материята

54 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4