Мисли, поведение и философия зад волана...
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Мисли, поведение и философия зад волана...
тази сутрин като се напъвах да вдигна 110 със трабанта (по едно нанадолнище... със прибрани огледала... без задни седалки ... със прибрани уши (духа в кабината все пак)... си помислих - как се държа на пътя? как възприемам околните? и преди да изпадна във някакво философско умопомрачение нахвърлих няколко фрази във случаен ред .. под всяка една от тях мога да се подпиша...
- винаги карам така че да не представлявам опасност за другите. ако все пак се случи иначе винаги си вадя поука и гледам да не го правя повече
- държа геврека с 2 ръце освен когато трябва да сменям предавки (при трабанта пускам геврека изобщо щото сменям с 2 ръце)
- слагам си колана (не че има полза в трабанта- по големи шансове имам ако излетя през стъклото при едно омазване)
- никога не правя изпълнения когато в колата ми има други хора. никога. да ти умре човек в ръцете (особено приятел) е супер неприятно.
- сменям си маслото редовно (минавам метър тука с трабанта). проверявам си налягането на гумите поне веднъж на 2 седмици
- гледам да науча малко за возилото си - срамота е иначе
- гледам да имам подходящи гуми за сезона. ако нямам- карам както подобава
- когато мога спирам да помагам (пожари, катастрофи, поправки и тн)
- като ме "пуснат" някъде винаги помахвам за "благодаря"
- ако не бързам се насилвам и пускам и очаквам да ми махнат. нал трябвало добрини да се правят- и без това отиваме всички в ада- поне вмакс надолу да не е толкова голяма
- всяка кола ме респектира по своему. дори трабанта. двигателя е правен от порше- това трябва да значи нещо ма не знам още какво точно. респекта е единствения начин да оцелееш.
- никога не бих купил част за която знам че е крадена. знам- утопист съм ма кво..
- като се изкелеши някои до/пред/зад мене следващите 20км/ 20 мин. не ми се превръщат във "как да му го върна". нищо не показваш или доказваш
- опитвам се да се държа смислено със хората. особено важи за полицайте. резултатите често са изненадващо безболезнени и положителни.
- независимо колко бързо карам винаги знам колко е ограничението в момента. ако не за друго- едно на ум е...
- опитвам се да спазвам знаците. рядко, но помага. повечето знаци за сложени защото някои се е намазал там. не обичам да съм статистика
ми май това е... сигурно има още ма кво...
- винаги карам така че да не представлявам опасност за другите. ако все пак се случи иначе винаги си вадя поука и гледам да не го правя повече
- държа геврека с 2 ръце освен когато трябва да сменям предавки (при трабанта пускам геврека изобщо щото сменям с 2 ръце)
- слагам си колана (не че има полза в трабанта- по големи шансове имам ако излетя през стъклото при едно омазване)
- никога не правя изпълнения когато в колата ми има други хора. никога. да ти умре човек в ръцете (особено приятел) е супер неприятно.
- сменям си маслото редовно (минавам метър тука с трабанта). проверявам си налягането на гумите поне веднъж на 2 седмици
- гледам да науча малко за возилото си - срамота е иначе
- ако не бързам се насилвам и пускам и очаквам да ми махнат. нал трябвало добрини да се правят- и без това отиваме всички в ада- поне вмакс надолу да не е толкова голяма
- всяка кола ме респектира по своему. дори трабанта. двигателя е правен от порше- това трябва да значи нещо ма не знам още какво точно. респекта е единствения начин да оцелееш.
- никога не бих купил част за която знам че е крадена. знам- утопист съм ма кво..
- като се изкелеши някои до/пред/зад мене следващите 20км/ 20 мин. не ми се превръщат във "как да му го върна". нищо не показваш или доказваш
- опитвам се да се държа смислено със хората. особено важи за полицайте. резултатите често са изненадващо безболезнени и положителни.
- независимо колко бързо карам винаги знам колко е ограничението в момента. ако не за друго- едно на ум е...
- опитвам се да спазвам знаците. рядко, но помага. повечето знаци за сложени защото някои се е намазал там. не обичам да съм статистика
ми май това е... сигурно има още ма кво...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- LandShark
-
смирен поклонник
-
- Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
- Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce
- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
Абсолютно нямам какво да добавя освен едно огромно БРАВО на alx
Всички трябва да се поучим от казаното тук.

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
- 3C
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW/ Mercedes
- Мечтае да кара: Porsche
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Re: Мисли, поведение и философия зад волана...
alx написа:- гледам да науча малко за возилото си - срамота е иначе
- винаги карам с колан
- старая се да не представлявам опасност за другите, което зависи много и от шофьорските ми способности разбира с е

- Обичам да правя път на градски транпосрт (Автобуси и тролейбуси) защото са едни от малкото хора който ти благодарят след това
- с маршрутките въпроса няма да коментирам

- държа се културно со граните на реда освен когато не почнат да се заяждат, за да вземеат повече пари
- НИКОГА НЕ КАРАМ ПИЛ!!! Ценя живота на другите и най-вече моя:)
- И на знак предимство, и на зелен слвтофар винаги намалявам и се оглеждам.
- Иска ми се никога да не разчитам на колата,а само на себе си, но май често се случва.
.. е стига толкова че ако изредя всичко няма да остане за другите

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Аз несъм много за пример, но и аз да споделя!
- извън града карам винаги с колан
- извън града карам много бързо, но винаги сигурно - не изпреварвам в завой, на места без видимост, не си играя с късмета и не създавам критични ситуации
- винаги карам необходимите гуми за сезона
- сменям си маслото редовно и поддържам колата си без компромиси
- винаги тръгвам на път със зареден резервоар, зареден телефон и излишни пари
- давам път на културни водачи и кротки пешеходци, наглите или ги затварям или ги храня
- проверявам си налягането на гумите всеки път като отида да зареждам
- проверявам си маслото винаги, когато ще пътувам и винаги няма нужда от доливане
- обичам колата ми да е чиста и измита
- в колата си не пуша, макар по принцип да наблягам доста на цигарите..
- никога не карам пил, дори и на една бира
- извън града карам винаги с колан
- извън града карам много бързо, но винаги сигурно - не изпреварвам в завой, на места без видимост, не си играя с късмета и не създавам критични ситуации
- винаги карам необходимите гуми за сезона
- сменям си маслото редовно и поддържам колата си без компромиси
- винаги тръгвам на път със зареден резервоар, зареден телефон и излишни пари
- давам път на културни водачи и кротки пешеходци, наглите или ги затварям или ги храня
- проверявам си налягането на гумите всеки път като отида да зареждам
- проверявам си маслото винаги, когато ще пътувам и винаги няма нужда от доливане

- обичам колата ми да е чиста и измита
- в колата си не пуша, макар по принцип да наблягам доста на цигарите..
- никога не карам пил, дори и на една бира
Последна промяна Turturelo на 14 Яну 2004, 10:17, променена общо 1 път
- kay
- просветлен
-
- Мечтае да кара: по празни пътища
alx написа:тази сутрин като се напъвах да вдигна 110 със трабанта (по едно нанадолнище... със прибрани огледала... без задни седалки ... със прибрани уши (духа в кабината все пак)...
някой ден ще ме намерят вкочанен пред компютра, умрял от задух пред един от твоите постове

респект за лекцията! културата на пътя не е лукс, както културата в обществото, тя е начин на оцеляване.
бих си позволил да добавя:
научете се да карате. най-евтиния ъпгрейд за колата е да се тренира шофьора. шумахер и монтойа учат нови неща всеки ден, само така могат да станат по-добри. картинг, писта, празни (дебело подчертавам празни!) планински пътища, книги, професионален инструктаж... струва си!
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
научете се да карате. най-евтиния ъпгрейд за колата е да се тренира шофьора. шумахер и монтойа учат нови неща всеки ден, само така могат да станат по-добри. картинг, писта, празни (дебело подчертавам празни!) планински пътища, книги, професионален инструктаж... струва си!
пълно ЗА!!!
Човек трябва да се образова постоянно както каза колегата Кау, човек се учи докато е жив, и както казва един Бакшиш (приятел) винаги се появява нова ситуация за която трябва да си подготвен, милиони и милиони неща се случват и ние трябва да знаем какво правим в дадения критичен момент и да направим максималното за да отарвем кожата на Другите, Нас самите и след това на возилата... Ако всички се държим добре на пътя, произшествията ще са изключително малко, именно заради НЕОБРАЗОВАНОСТ и НАГЛОСТ на пътя се случват грозни сцени...
ПРИЗИВ : ДА БЪДЕМ ТОЛЕРАНТНИ НА ПЪТЯ и винаги с ЕДНО НА УМ!!!
Защото като четох лятото "Автопазар", относно произшествията и загиналите по пътищата косата ми се изправи, дано на никой от ВАС, НАС, че и всички добри и лоши хора не му се случва нещо толкова страшно като катастрофата!!! ВИНАГИ с предпазен колан, ХУБАВИ гуми, НИКОГА абсолютно никога ПИЛИ зад волана и ОГРОМНА ДОЗА КЪСМЕТ!!!
ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИЧКИ много много БЕЗАВАРИЙНИ КИЛОМЕТРИ и много ФЪН зад волана на ЛЮБИМИТЕ ВОЗИЛА!!!

You said: "Time will change!" What if it changes you?
Аз до голяма степен приличам на Turturelo (въпреки че отказах цигарите
), но бих искал да свикна да се държа като alx. За съжаление обаче наглите парчета успяват да разклатят и без това нестабилната ми психика.

Икономията на суровини, материали и енергия - дълг на всеки!
Иначе най-обичам да седя накрай света, да си клатя краката и да плюя в нищото...
Он-борд Е28 3.5 Turbo http://www.youtube.com/watch?v=tXzeYgEsbuA
- Един
-
Вече кара БМВ
-
- Кара: Миксер. BMW i4 M50
alx написа:...
100% мога да се подпиша за всичко, само бих добавил :
- и една бира да съм пил не сядам да карам. Освен това, ако знам, че шофьора е пил не се качвам а се прибирам пеш или с такси.
- винаги имам hands free устройство в колата когато карам.
Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
По принцип и аз искам да карам прилично (доста често и го правя) обаче има моменти в които правя глупости(винаги се усещам като ги направя,но е вече късно) иначе НИКОГА не карам пил,колана винаги го слагам (дори и за маневра от 10метра!!!),пускам другите ,благодаря като ме пуснат и др.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Моята философия за шофирането се покрива 100% с alx и Turturelo, като изключим фактите, че не мога да карам с колан в града(особено в София) и не понасям цигари
За останалото
И смятам, че единствения начин да заприличаме на бели хора не само цвета на кожата, е да оставим талибанщината на талибаните (колегата с такъв ник не е включен в тази категория)! А ние да се наслаждаваме на колите. Поне според мен, двете неща са напълно съвместими 

Never mistake motion for action...
Injector написа:Никога не преценявам колегата -шофьор ,по регистрационният номер на колата , дали е С **** ** , ВР **** ** , РА **** ** дали е селянин или овчар за мен той е водач ,колега .
За мен става такъв като започне да ми лази по нервите

Gorby написа:За съжаление обаче наглите парчета успяват да разклатят и без това нестабилната ми психика.
Батка и на мене така ми става и да знаеш кви физиономий правят пътниците ми понякога :ek:

И никакъв АЛКОХОЛ
НЕ БЛИЗВАМ С КОЛА ЛИ СЪМ

alx

23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2