Мисли, поведение и философия зад волана...

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Мисли, поведение и философия зад волана...

Мнение от alx » 13 Яну 2004, 21:19

тази сутрин като се напъвах да вдигна 110 със трабанта (по едно нанадолнище... със прибрани огледала... без задни седалки ... със прибрани уши (духа в кабината все пак)... си помислих - как се държа на пътя? как възприемам околните? и преди да изпадна във някакво философско умопомрачение нахвърлих няколко фрази във случаен ред .. под всяка една от тях мога да се подпиша...

- винаги карам така че да не представлявам опасност за другите. ако все пак се случи иначе винаги си вадя поука и гледам да не го правя повече

- държа геврека с 2 ръце освен когато трябва да сменям предавки (при трабанта пускам геврека изобщо щото сменям с 2 ръце)

- слагам си колана (не че има полза в трабанта- по големи шансове имам ако излетя през стъклото при едно омазване)

- никога не правя изпълнения когато в колата ми има други хора. никога. да ти умре човек в ръцете (особено приятел) е супер неприятно.

- сменям си маслото редовно (минавам метър тука с трабанта). проверявам си налягането на гумите поне веднъж на 2 седмици

- гледам да науча малко за возилото си - срамота е иначе

- гледам да имам подходящи гуми за сезона. ако нямам- карам както подобава

- когато мога спирам да помагам (пожари, катастрофи, поправки и тн)

- като ме "пуснат" някъде винаги помахвам за "благодаря"

- ако не бързам се насилвам и пускам и очаквам да ми махнат. нал трябвало добрини да се правят- и без това отиваме всички в ада- поне вмакс надолу да не е толкова голяма

- всяка кола ме респектира по своему. дори трабанта. двигателя е правен от порше- това трябва да значи нещо ма не знам още какво точно. респекта е единствения начин да оцелееш.

- никога не бих купил част за която знам че е крадена. знам- утопист съм ма кво..

- като се изкелеши някои до/пред/зад мене следващите 20км/ 20 мин. не ми се превръщат във "как да му го върна". нищо не показваш или доказваш

- опитвам се да се държа смислено със хората. особено важи за полицайте. резултатите често са изненадващо безболезнени и положителни.

- независимо колко бързо карам винаги знам колко е ограничението в момента. ако не за друго- едно на ум е...

- опитвам се да спазвам знаците. рядко, но помага. повечето знаци за сложени защото някои се е намазал там. не обичам да съм статистика

ми май това е... сигурно има още ма кво... ;)
алекс
трабант 601с
разни други возила

смирен поклонник
смирен поклонник
Аватар
Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce

Мнение от LandShark » 13 Яну 2004, 21:31

:bowdown: :bowdown: :bowdown:

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 13 Яну 2004, 21:53

Абсолютно нямам какво да добавя освен едно огромно БРАВО на alx :bowdown: Всички трябва да се поучим от казаното тук.
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW/ Mercedes
Мечтае да кара: Porsche

Мнение от 3C » 13 Яну 2004, 22:35

alx ,

bud :bowdown: ти си човек за пример :yes:

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Re: Мисли, поведение и философия зад волана...

Мнение от Giorceto » 13 Яну 2004, 22:49

alx написа:- гледам да науча малко за возилото си - срамота е иначе

- гледам да имам подходящи гуми за сезона. ако нямам- карам както подобава

- когато мога спирам да помагам (пожари, катастрофи, поправки и тн)

- като ме "пуснат" някъде винаги помахвам за "благодаря"

- винаги карам с колан

- старая се да не представлявам опасност за другите, което зависи много и от шофьорските ми способности разбира с е :)

- Обичам да правя път на градски транпосрт (Автобуси и тролейбуси) защото са едни от малкото хора който ти благодарят след това

- с маршрутките въпроса няма да коментирам ;)

- държа се културно со граните на реда освен когато не почнат да се заяждат, за да вземеат повече пари

- НИКОГА НЕ КАРАМ ПИЛ!!! Ценя живота на другите и най-вече моя:)

- И на знак предимство, и на зелен слвтофар винаги намалявам и се оглеждам.

- Иска ми се никога да не разчитам на колата,а само на себе си, но май често се случва.
.. е стига толкова че ако изредя всичко няма да остане за другите :lol:
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 14 Яну 2004, 0:10

Аз несъм много за пример, но и аз да споделя!

- извън града карам винаги с колан
- извън града карам много бързо, но винаги сигурно - не изпреварвам в завой, на места без видимост, не си играя с късмета и не създавам критични ситуации
- винаги карам необходимите гуми за сезона
- сменям си маслото редовно и поддържам колата си без компромиси
- винаги тръгвам на път със зареден резервоар, зареден телефон и излишни пари
- давам път на културни водачи и кротки пешеходци, наглите или ги затварям или ги храня
- проверявам си налягането на гумите всеки път като отида да зареждам
- проверявам си маслото винаги, когато ще пътувам и винаги няма нужда от доливане :wink:
- обичам колата ми да е чиста и измита
- в колата си не пуша, макар по принцип да наблягам доста на цигарите..
- никога не карам пил, дори и на една бира
Последна промяна Turturelo на 14 Яну 2004, 10:17, променена общо 1 път

просветлен
Аватар
Мечтае да кара: по празни пътища

Мнение от kay » 14 Яну 2004, 1:25

alx написа:тази сутрин като се напъвах да вдигна 110 със трабанта (по едно нанадолнище... със прибрани огледала... без задни седалки ... със прибрани уши (духа в кабината все пак)...

някой ден ще ме намерят вкочанен пред компютра, умрял от задух пред един от твоите постове ;)

респект за лекцията! културата на пътя не е лукс, както културата в обществото, тя е начин на оцеляване.

бих си позволил да добавя:

научете се да карате. най-евтиния ъпгрейд за колата е да се тренира шофьора. шумахер и монтойа учат нови неща всеки ден, само така могат да станат по-добри. картинг, писта, празни (дебело подчертавам празни!) планински пътища, книги, професионален инструктаж... струва си!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 14 Яну 2004, 2:16

научете се да карате. най-евтиния ъпгрейд за колата е да се тренира шофьора. шумахер и монтойа учат нови неща всеки ден, само така могат да станат по-добри. картинг, писта, празни (дебело подчертавам празни!) планински пътища, книги, професионален инструктаж... струва си!

пълно ЗА!!!

Човек трябва да се образова постоянно както каза колегата Кау, човек се учи докато е жив, и както казва един Бакшиш (приятел) винаги се появява нова ситуация за която трябва да си подготвен, милиони и милиони неща се случват и ние трябва да знаем какво правим в дадения критичен момент и да направим максималното за да отарвем кожата на Другите, Нас самите и след това на возилата... Ако всички се държим добре на пътя, произшествията ще са изключително малко, именно заради НЕОБРАЗОВАНОСТ и НАГЛОСТ на пътя се случват грозни сцени...
ПРИЗИВ : ДА БЪДЕМ ТОЛЕРАНТНИ НА ПЪТЯ и винаги с ЕДНО НА УМ!!!

Защото като четох лятото "Автопазар", относно произшествията и загиналите по пътищата косата ми се изправи, дано на никой от ВАС, НАС, че и всички добри и лоши хора не му се случва нещо толкова страшно като катастрофата!!! ВИНАГИ с предпазен колан, ХУБАВИ гуми, НИКОГА абсолютно никога ПИЛИ зад волана и ОГРОМНА ДОЗА КЪСМЕТ!!!

ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИЧКИ много много БЕЗАВАРИЙНИ КИЛОМЕТРИ и много ФЪН зад волана на ЛЮБИМИТЕ ВОЗИЛА!!!

:yes: :yes: :yes:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

мутра
Аватар

Мнение от Gorby » 14 Яну 2004, 4:05

Аз до голяма степен приличам на Turturelo (въпреки че отказах цигарите :) ), но бих искал да свикна да се държа като alx. За съжаление обаче наглите парчета успяват да разклатят и без това нестабилната ми психика.
Изображение
Изображение
Икономията на суровини, материали и енергия - дълг на всеки!
Иначе най-обичам да седя накрай света, да си клатя краката и да плюя в нищото...
Он-борд Е28 3.5 Turbo http://www.youtube.com/watch?v=tXzeYgEsbuA

Вече кара БМВ
Вече кара БМВ
Аватар
Кара: Миксер. BMW i4 M50

Мнение от Един » 14 Яну 2004, 9:59

alx написа:...

100% мога да се подпиша за всичко, само бих добавил :
- и една бира да съм пил не сядам да карам. Освен това, ако знам, че шофьора е пил не се качвам а се прибирам пеш или с такси.
- винаги имам hands free устройство в колата когато карам.
Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 14 Яну 2004, 10:49

По принцип и аз искам да карам прилично (доста често и го правя) обаче има моменти в които правя глупости(винаги се усещам като ги направя,но е вече късно) иначе НИКОГА не карам пил,колана винаги го слагам (дори и за маневра от 10метра!!!),пускам другите ,благодаря като ме пуснат и др.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 14 Яну 2004, 11:56

Моята философия за шофирането се покрива 100% с alx и Turturelo, като изключим фактите, че не мога да карам с колан в града(особено в София) и не понасям цигари :evil: За останалото :bowdown: И смятам, че единствения начин да заприличаме на бели хора не само цвета на кожата, е да оставим талибанщината на талибаните (колегата с такъв ник не е включен в тази категория)! А ние да се наслаждаваме на колите. Поне според мен, двете неща са напълно съвместими :idea:
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 14 Яну 2004, 13:22

И аз се припокривам с Вас, с тази разлика, че си позволявам да карам с до една бира :roll: Не мисля, че това количество оказва някакво влияние, не случайно е позволено от закона!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Injector » 14 Яну 2004, 13:53

И аз сам съгласен с всички които пишат по горе . :)
Ще добавя ;
-Никога не преценявам колегата -шофьор ,по регистрационният номер на колата , дали е С **** ** , ВР **** ** , РА **** ** дали е селянин или овчар за мен той е водач ,колега .
Изображение NEEDS GOOD DRIVER :smoke:

Sooooo many times
Аватар

Мнение от pAbLo » 14 Яну 2004, 14:45

Injector написа:Никога не преценявам колегата -шофьор ,по регистрационният номер на колата , дали е С **** ** , ВР **** ** , РА **** ** дали е селянин или овчар за мен той е водач ,колега .

За мен става такъв като започне да ми лази по нервите :!:
Gorby написа:За съжаление обаче наглите парчета успяват да разклатят и без това нестабилната ми психика.

Батка и на мене така ми става и да знаеш кви физиономий правят пътниците ми понякога :ek: :arrow: Снощи както си карам с 60-градско все пак пък и икономийка малко една Тойотка ми лази по нервичките :arrow: земи бате тея 120 :arrow: Тъпо ама ко да праа много лесно им се връзвам на тъпанарите :nono:
И никакъв АЛКОХОЛ
НЕ БЛИЗВАМ С КОЛА ЛИ СЪМ :!:
alx :bowdown: евала от мене :!: :wink:

Следваща

Назад към Основен Форум