ПОДПИСКА ПРОТИВ АКЦИЗА!!!

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

ПОДПИСКА ПРОТИВ АКЦИЗА!!!

Мнение от cod-cdbp » 25 Май 2007, 0:20

Предлагам най-отговорно да се съберем и обединим и да направим подписка против акциза на автомобилите които се внасят в България
и ако желаете можем да се обединим и с другите автоклубове в България
Мисля че е крайно време да се обърнем срещо нашите управници и тяхното желание да живеят само на наш гръб
приемат се предложения как и къде да се събират подписи и къде да се внесат като отражение на нашето несъгласие със законодателството
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 25 Май 2007, 3:39

Идеята е много добра, но едва ли ще минем с подписка. По-ефективна ще е някаква простотия. Нещо като блокадата на таксиджийте. :roll: :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 25 Май 2007, 8:29

едва ли акциза над 120kw ще падне, все пак си е "луксозна стока"
като марковите цигари, алкохол и т.н.
т.е. имаш алтернатива, а не си задължен като си купиш еди ква си кола да плащаш ;)
Изображение

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 25 Май 2007, 10:06

Stanchev написа:едва ли акциза над 120kw ще падне, все пак си е "луксозна стока"
като марковите цигари, алкохол и т.н.
т.е. имаш алтернатива, а не си задължен като си купиш еди ква си кола да плащаш ;)

Може да има акциз примерно само ако автомобила е над 120kw и след 1999г. производство.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vutov » 25 Май 2007, 10:11

И как определи 120КВ и 1999г? На каква база?
Най-добре е да е на базата на няква сума, тоест примерно колата е над 50к лева плащаш акциз или де да знам... Просто си мисля.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 25 Май 2007, 10:16

дали ще купиш некво J&B за 15 лв или некъв дъмпъл 20 годишен, па се плаща акциз.
тука само може да си мечтаем, и на мен ми се иска да нема акциз, ама нъц ;)
Изображение

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 25 Май 2007, 11:25

vutov написа:И как определи 120КВ и 1999г? На каква база?
Най-добре е да е на базата на няква сума, тоест примерно колата е над 50к лева плащаш акциз или де да знам... Просто си мисля.

не съм определил :winky:
мисля си че не е лошо като идея, другия вариант е да се плаща само за нови коли или такива след 2000г, но това няма да стане със сигурност защото целта е да се обновява, а не да се състарява автопарка в БГ ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 25 Май 2007, 11:27

Да и като махнат акциза да се напълни с гробници по 200+ коня и да гледаме вместо по 10 катастрофи на ден по 30 ... мерси.
In Ban We Trust!

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 25 Май 2007, 11:27

Акциза на автомобилите е едно от най-прекрасните неща и казвайки това нещо съм съвсем сериозен!
Каква е причината да го казвам:
Не знам вие кви километри правите на година, но аз си живея в колата като бакшиш съм. На какво се нагледах в последните 2-3 години не е истина! Ебати катастрофите направени от глупост, неопитност на шофьорите и от липса на толерантност и грам мозък.
Лошото е че предимно млади хора ги правят тия бели и то с коли по 70-80-100коня. Представям си ако падне ограничението за мощност какво ще е тук. БМВ-та Ауди-та и Мерцедес-и на по 100 години с по 200-250 коня под капака ще карат 50% от младите шофьори, които на 2 бири ще искат да участват в ронин, транспортер или бързи и яростни и тогава прираста на населението ще намалее още толкова!
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 25 Май 2007, 12:06

Dimo написа:
vutov написа:И как определи 120КВ и 1999г? На каква база?

не съм определил :winky:
мисля си че не е лошо като идея, другия вариант е да се плаща само за нови коли или такива след 2000г, но това няма да стане със сигурност защото целта е да се обновява, а не да се състарява автопарка в БГ ;)

Няма ли да е по-добре пък новите коли да нямат акциз - по-екологично чисти и тн. и тн. :mhihi:

P.S. Всеки дърпа чергата към себе си.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 320Д
Мечтае да кара: Маруся

Мнение от miropleshiviq » 25 Май 2007, 12:11

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 25 Май 2007, 13:11

тука некфа вечеринка на мечтателите ли се е оформила :mhihi:
излезте малко навън какво хубаво време е слънчице грее ... и се охладете малко с една Бамбуча :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

!

Мнение от павката » 25 Май 2007, 15:02

ако няма акциз,тея 6-ци ще свършат по немско...
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 25 Май 2007, 16:41

и седмиците, и седмиците :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M3CSL » 25 Май 2007, 16:51

Nasti написа:Акциза на автомобилите е едно от най-прекрасните неща и казвайки това нещо съм съвсем сериозен!
Каква е причината да го казвам:
Не знам вие кви километри правите на година, но аз си живея в колата като бакшиш съм. На какво се нагледах в последните 2-3 години не е истина! Ебати катастрофите направени от глупост, неопитност на шофьорите и от липса на толерантност и грам мозък.
Лошото е че предимно млади хора ги правят тия бели и то с коли по 70-80-100коня. Представям си ако падне ограничението за мощност какво ще е тук. БМВ-та Ауди-та и Мерцедес-и на по 100 години с по 200-250 коня под капака ще карат 50% от младите шофьори, които на 2 бири ще искат да участват в ронин, транспортер или бързи и яростни и тогава прираста на населението ще намалее още толкова!

:yes: :yes: :yes: Насти е прав. Пък и Държавата по никакъв начин няма да се лиши от още едно перо , което попълва бюджета.Вчера разговарях с 1 човек ,който работи по митниците човека каза ,че заради евро съюза супер много пара се губи от тея митнически ставки и акцизи...

Пък и закво са ви акцизни коли като и на тея се цупите на разхода и газифицирате на воля...
Fehlende PS werden durch den Wahnsinn ersetzt :mrgreen:

Следваща

Назад към Основен Форум