При регистрация не е нужен технически преглед

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

При регистрация не е нужен технически преглед

Мнение от NESH » 24 Яну 2007, 2:17

:mhihi: http://dnes.dir.bg/2007/01/23/news1218073.html
взеха да се предават постепенно гадовете с техните изисквания! емнайсет прегледа,пет-шеснайсет документа ......бешеее митничарчета и катаджий охранени! Сега само автомобилите да отпаднат и като недвижима собственост с нотариалните въртележки и пързалки и още по-силно ще се смея :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
Мечтае да кара: 5GT 535i

Мнение от Lucky » 24 Яну 2007, 11:04

Представям си как ще се пулят тъпите шапкари като им сервираш некъв документ на холандски

старши ентусиаст
Аватар

az

Мнение от Любо Мегов » 24 Яну 2007, 12:03

аз минах с митническа декларация и фактура, италиански талон и договор, като питах на канала ми казаха че в момента минавам и на преглед, не ми искаха нищо - пожарогасител, аптечка, никакви проверки освен на номерата на двигателя и рамата :lol:

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 24 Яну 2007, 12:52

както и за превода се очакваше, че ще отпадне при условие че колата има вече талон който е признат от ЕС ;)

талон от ЕС част 1
http://www.zulasser.de/neue_zulassungsdokumente1.php

талон от ЕС част 2
http://www.zulasser.de/neue_zulassungsdokumente2.php

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 24 Яну 2007, 13:04

Ммм чудничко! Това беше поредната простотия от тяхна сртана. Само че искаха превод на оригиналния талон! Тоест са искали де. Така ми каза познат който внася коли ... ма се тая де :) халал да ни е :lol:
_!_

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Re: az

Мнение от err0r » 24 Яну 2007, 13:11

Любо Мегов написа:аз минах с митническа декларация и фактура, италиански талон и договор, като питах на канала ми казаха че в момента минавам и на преглед, не ми искаха нищо - пожарогасител, аптечка, никакви проверки освен на номерата на двигателя и рамата :lol:

И аз началото на годината, минавайки 2 пъти през КАТ - каналите не ми искаха нищо. Реших, че ме подминават, защото ги финансирах за да ме пишат 7 места... Ама явно не е било заради това. :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

ne

Мнение от Любо Мегов » 24 Яну 2007, 14:03

на мен вносителя ми обясни че не се иска талон на колата, а само митническа декларация, изключение правят колите от Италия, какъвто е моя случай и за тях се изисква италианския талон ( на италиански е) без превод - тъй нареченото '' чи ди пи''

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 24 Яну 2007, 17:12

малко не е в темата ама да попитам, някой който е пътувал скоро (след нова година) да каже какви документи се изискват при излизане от БГ. И конкретно ме интересува това медицинско свидетелство или нещо такова беше...
да не ме върнат заради някоя глупост
благодаря предварително!

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 24 Яну 2007, 18:38

Колега, зарежи тия медицински карти дето ще ги раздават незнайно къде. И таман си я получил и ще се окаже, че не става за нищо друго освен като настинеш някой лекар да ти изпише аспирин. Ако искаш да си спокоен правиш си застраховка с асистанс(дано да не ти се налага да го ползваш, обикновено е в чувал :( ) и пей сърце.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 24 Яну 2007, 20:50

TheBoss написа:Колега, зарежи тия медицински карти дето ще ги раздават незнайно къде. И таман си я получил и ще се окаже, че не става за нищо друго освен като настинеш някой лекар да ти изпише аспирин. Ако искаш да си спокоен правиш си застраховка с асистанс(дано да не ти се налага да го ползваш, обикновено е в чувал :( ) и пей сърце.

Самата истина :yes:
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

Аватар
Кара: Кво ли не...

Re: ne

Мнение от Nasti » 24 Яну 2007, 22:46

Любо Мегов написа:на мен вносителя ми обясни че не се иска талон на колата, а само митническа декларация, изключение правят колите от Италия, какъвто е моя случай и за тях се изисква италианския талон ( на италиански е) без превод - тъй нареченото '' чи ди пи''

Италианския талон се казва Либерто, Чи Ди Пи - сертификато ди проприета, е нещо друго и ако колата ти внос преди 01.01.07г., не си го и виждал. При колите внос от миналата година искат от теб митническа, Либерто, фактура, италианска фактура и д-р за покупко-продажба
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

ентусиаст
Аватар

Re: ne

Мнение от Space » 25 Яну 2007, 11:43

Nasti написа:Италианския талон се казва Либерто, Чи Ди Пи - сертификато ди проприета, е нещо друго и ако колата ти внос преди 01.01.07г., не си го и виждал. При колите внос от миналата година искат от теб митническа, Либерто, фактура, италианска фактура и д-р за покупко-продажба

Точно това щях да питам и ти ми отговори мерси ;)
_!_

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 25 Яну 2007, 14:24

По въпроса за преводите, в КАТ има следната бележка, тая сутрин я видях и я снимах:

Изображение

Сори, че тия неща в оранжевото не се четат лесно (аз ги прочетох де, но с малко повече взиране). Там пише и за това, че трябва автомобилът да има технически преглед, но може да е отпаднало...
Последна промяна logout на 25 Яну 2007, 14:27, променена общо 1 път
It's not who You are, it's who You know...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 25 Яну 2007, 14:27

ами като гледам, както се очакваше, оригинал документ искат и ВАЛИДЕН технически преглед ОТТАМ..

ае на далаверитеее :mhihi:
турците в Германия ще почнат оборота :mhihi:

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 25 Яну 2007, 16:37

t0sh написа:ами като гледам, както се очакваше, оригинал документ искат и ВАЛИДЕН технически преглед ОТТАМ..

ае на далаверитеее :mhihi:
турците в Германия ще почнат оборота :mhihi:

видях, че така пише, но нека да ме върне някой от КАТ, който не ми признае прегледа от който и да е сервиз в София? :lol:
Признават се всички свидетелства за изправност на МПС-то независимо дали са немски, испански, италиански или български ;)

Следваща

Назад към Основен Форум