16 Декември: Online Info mitnica: акцизите остават
Модератор: Общи модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Osmicata
- младши ентусиаст
-
- Кара: 220
16 Декември: Online Info mitnica: акцизите остават
Долният текст е копиран директно от УРЛ-то на info.mitnica.com. Един пич, Кристиян пита за акцизите и от митницата му отговарят. Дата 16 Дек. Ето въпроса и шибания коментар:
Здравейте! Интересуваме след 01.01.2007 като отпадне митото за внос на автомобили от страни членки на ЕС, какви такси ще се плащат и как ще се изчисляват. По специално за акцизните автомобили. Предварително ви благодаря.
Подадено от Кристиан на 16 декември 2006 г.
На първо място бих искал да направя уточнението, че от 1995 г. насам за автомобили произведени и внесени у нас от ЕС мита не се събират, тъй като ставката им е 0%. На заплащане подлежи единствено ДДС-то и еко таксата от 80 лв. След присъединяването на страната ни към ЕС схемата най-общо казано остава същата - мита няма, ДДС-то, акциза и еко таксите остават дължими у нас.
Тук обаче има една много важна особеност - до сега за автомобили произведени извън ЕС, но внесени у нас от Общността се заплащаше мито, поради непреференциалнят им произход. От 01.01.2007 г. произхода на стоките, купувани от друга страна членка на ЕС ще бъде без значение, като меродавен ще бъде само техния статут (общностни или необщностни стоки). Общностни стоки са тези, които са произведени на територията на Общността или за тях в някоя от държавите членки са заплатени дължимите мита. В тази връзка например за японски автомобили закупени от Германия няма да се плащат мита у нас, тъй като се предполага, че те са платени там.
Не така обаче стои въпроса с акциза и ДДС-то, тъй като съгласно Директива №6 на ЕК тези публични държавни вземания са автономни и се заплащат в държавата, където е крайното потребление на стоките.
http://%20info.mitnica.com/index.php?p=faq
Аз това го чета като акцизите остават. Надеждите:
1. Тоя дето отговаря не знае - малко вероятно
2. Отговорът не отразява промени, които ще се направят до 31 Декември -
3. Това е временното опипващо положение на кретените, които ни управляват - чакат да видят как ще реагира ЕС на тихичкото оставяне на акзиците - не толкова малко вероятно
4. Управляващите знаят, че ЕС не е супер хепи с акзици от тоя тип защото ограничава свободното движение на стоки в ЕС и се опитват да гепят още малко кинти докато текат "преговорите" с ЕС да махнем акцизите. Така както ЕС са направили проблем на Полша и не знам още кои държави, които са се поправили след няколко месеца или година.
5. Информацията е вярна но не точна и изчерпателна: акцизите остават но ще се променят я ставките я начина на формиране на база я не знам какво си - не особено вероятно.
Честито на всички. Засега ще си караме акцизните баварци на видео екрана.

Здравейте! Интересуваме след 01.01.2007 като отпадне митото за внос на автомобили от страни членки на ЕС, какви такси ще се плащат и как ще се изчисляват. По специално за акцизните автомобили. Предварително ви благодаря.
Подадено от Кристиан на 16 декември 2006 г.
На първо място бих искал да направя уточнението, че от 1995 г. насам за автомобили произведени и внесени у нас от ЕС мита не се събират, тъй като ставката им е 0%. На заплащане подлежи единствено ДДС-то и еко таксата от 80 лв. След присъединяването на страната ни към ЕС схемата най-общо казано остава същата - мита няма, ДДС-то, акциза и еко таксите остават дължими у нас.
Тук обаче има една много важна особеност - до сега за автомобили произведени извън ЕС, но внесени у нас от Общността се заплащаше мито, поради непреференциалнят им произход. От 01.01.2007 г. произхода на стоките, купувани от друга страна членка на ЕС ще бъде без значение, като меродавен ще бъде само техния статут (общностни или необщностни стоки). Общностни стоки са тези, които са произведени на територията на Общността или за тях в някоя от държавите членки са заплатени дължимите мита. В тази връзка например за японски автомобили закупени от Германия няма да се плащат мита у нас, тъй като се предполага, че те са платени там.
Не така обаче стои въпроса с акциза и ДДС-то, тъй като съгласно Директива №6 на ЕК тези публични държавни вземания са автономни и се заплащат в държавата, където е крайното потребление на стоките.
http://%20info.mitnica.com/index.php?p=faq
Аз това го чета като акцизите остават. Надеждите:
1. Тоя дето отговаря не знае - малко вероятно
2. Отговорът не отразява промени, които ще се направят до 31 Декември -

3. Това е временното опипващо положение на кретените, които ни управляват - чакат да видят как ще реагира ЕС на тихичкото оставяне на акзиците - не толкова малко вероятно
4. Управляващите знаят, че ЕС не е супер хепи с акзици от тоя тип защото ограничава свободното движение на стоки в ЕС и се опитват да гепят още малко кинти докато текат "преговорите" с ЕС да махнем акцизите. Така както ЕС са направили проблем на Полша и не знам още кои държави, които са се поправили след няколко месеца или година.
5. Информацията е вярна но не точна и изчерпателна: акцизите остават но ще се променят я ставките я начина на формиране на база я не знам какво си - не особено вероятно.

- ALiGaToR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: му се E39
- Мечтае да кара: Е39
А, честито ни на всички (дори и на мен).
Тъкмо се бях зарадвал, че ще се махат всичките такси и за акциза бях почти убеден, защото това вече няма да е внос амо ще е движение на стоки и не трябва да има разлика дали ще си вземеш кола от България или от Германия. И имам чувство че ЕС ще ни подпре за тези акцизи, защтото това е ограничение, както и да го погледнеш.
На тези дето ни приемат и предлагат законите им дреме на *** за нас. Тяхната е лесна, те имат кинти колкото си искат пък и те стари автомобили не си купуват, а и винаги могат да минат по тънката.
Така, че ако се усети ЕС за тези акцизи и ако не ни заплаши те тези наще политици няма да си изкоренят този вреден навик да събират такси от където могат.
Имам аз едно въпросче. Кой ще събира акцизите за автомобилите след като от тук нататък няма да ма таъв термин внос или износ а ще е вътрешнообщностна доставка, така че малко не ми е ясно как става тази работа.

Тъкмо се бях зарадвал, че ще се махат всичките такси и за акциза бях почти убеден, защото това вече няма да е внос амо ще е движение на стоки и не трябва да има разлика дали ще си вземеш кола от България или от Германия. И имам чувство че ЕС ще ни подпре за тези акцизи, защтото това е ограничение, както и да го погледнеш.
На тези дето ни приемат и предлагат законите им дреме на *** за нас. Тяхната е лесна, те имат кинти колкото си искат пък и те стари автомобили не си купуват, а и винаги могат да минат по тънката.
Така, че ако се усети ЕС за тези акцизи и ако не ни заплаши те тези наще политици няма да си изкоренят този вреден навик да събират такси от където могат.
Имам аз едно въпросче. Кой ще събира акцизите за автомобилите след като от тук нататък няма да ма таъв термин внос или износ а ще е вътрешнообщностна доставка, така че малко не ми е ясно как става тази работа.
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Re: 16 Декември: Online Info mitnica: акцизите остават
Osmicata написа:... В тази връзка например за японски автомобили закупени от Германия няма да се плащат мита у нас, тъй като се предполага, че те са платени там.
...
Това дали да го разбирам, че няма да плащат и ддс? Е тогава гледайте каква инвазия на селики, сивици и прелюди ще има на Абажурище

TheBoss написа:Osmicata написа:... В тази връзка например за японски автомобили закупени от Германия няма да се плащат мита у нас, тъй като се предполага, че те са платени там.
...
Това дали да го разбирам, че няма да плащат и ддс? Е тогава гледайте каква инвазия на селики, сивици и прелюди ще има на Абажурище![]()
![]()
Нормално е да стане така, все едно да си купиш колата от Пловдив и да дойдеш да си я регистрираш в София.
Това са горе долу разбиранията за Евро съюза.
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
Osmicata написа:
Аз за това си запазих акцизния мотор и си карам в момента новата кола със акцизния мотор

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

BMW_maniac написа:Добре де и последно к(во- и ДДс ще се плаща ,, така ли......?
Да, но ако колата е нова. Също за автомобил, бус, камион, които са били собственост на фирма ще се плаща ДДС, но в съответната държава и върху фактурната стойност/обикновенно то е вкл. и крайната цена е съобразена

ще падне бе,ще падне акциза.може да не е веднага но ще падне.някой като внася използвано бмв във франция да не би да плаща акциз,хем те са и производители.иска им се на чиновниците да няма промяна ама не. баш пък с ддс-то не остава режима същия.ако има счетоводители тук те ще го разаснят.ддс-то като е платено във германия аз за какво да го плащам отново тук както беше досега.и за какво всички счетоводители бяха викани спешно на семинари по повод Пълната проманя на режима по ддс?
:)) да им еба майкат ана българските чиновници боклуци са те
..........................................................................................................................
аз пък смятам да си купя алпина б10
) и да си я карам с немски номера
) който не вярва да гледа само и няма да им дам един лев или евро
ще е застрахована при застраховател в германия дето плаща до 24 часа по каско
) и то на реални цени
) ама няма да е германия а австрия че по близо ... ..............................................................................
извинете за нецензурните думи ... искат да сабират пари за това че дишаме ... ок ама ако с еотнасят човешки а не да ти земат здравето и да ги молиш да ти земат парите вище бюрокрацията ...
аз пък смятам да си купя алпина б10

ще е застрахована при застраховател в германия дето плаща до 24 часа по каско

извинете за нецензурните думи ... искат да сабират пари за това че дишаме ... ок ама ако с еотнасят човешки а не да ти земат здравето и да ги молиш да ти земат парите вище бюрокрацията ...
Re: :)) да им еба майкат ана българските чиновници боклуци с
535 написа:............
ще е застрахована при застраховател в германия дето плаща до 24 часа по каско) и то на реални цени
) ама няма да е германия а австрия че по близо ... ..............................................................................
ти внимавай с това защото на нас ни отказаха и изгоряхме яко като я вдигнаха. не знам за компании в европа дето плащат за коли крадени у "третия свят" като тези не са били да бъдат там първоначално. така че даже и да кажат че правят, смей им се - както казах, отказаха да платят и беше ревалка.
внасяш колата и я застраховаш тук, което е едно приключение заради табелите.. а да не говорим кефа като някой реши да ти ги крадне защото си ги колекционира... общо взето не купуваш возило а гаражник.

токущо говорих с глупавите министерство на финансите и немож
токущо говорих с глупавите министерство на финансите и неможаха да кажат от следващия работен ден какво става затова ме прехвърлиха на митницата ... митничаря каза няма да събирма ДДС на софйска митница на ВЕСЛЕЦ но ще събирам акциз над 163 кониа както е досега.
СМЕШНА ДЪРЖАВА !!! МИНИСТЕРСТВО НА ФИНАНСИТЕ НЕЗНАЕ какво ще се случи на следващия работен ден ! !!! какво да кажа !!! кажете вие !!!!
СМЕШНА ДЪРЖАВА !!! МИНИСТЕРСТВО НА ФИНАНСИТЕ НЕЗНАЕ какво ще се случи на следващия работен ден ! !!! какво да кажа !!! кажете вие !!!!
12 мнения
• Страница 1 от 1