Още нещо за сигурността в автомобилите
Модератор: Общи модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
Още нещо за сигурността в автомобилите
Някои може ли да ми каже нещо повече за въздушните възглавници на автомобили. По точно за различните видове
аз знам за нормален air bag i SRS air bag
аз знам за нормален air bag и SRS air bag единиа се слага
) на кола тип рено и ти чупи носа ... а вторите са интелигентни и в зависимост от скороста се отварят с различна сила ...
за други незнам
а пък коланите са с пиро патрони демек стягат се ... първо се стяга колана и после се отваря аир бага ... това е при СРС а при нормалните мисля няма такива неща

за други незнам
а пък коланите са с пиро патрони демек стягат се ... първо се стяга колана и после се отваря аир бага ... това е при СРС а при нормалните мисля няма такива неща
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Ми и аз да допълня, има странични въздушни възглавници от т.нар. side bags и т.нар. въздушна завеса, завесата се появи след фейслифта на Е46, преди това имаше предпазване на главите само на пътниците отпред, а side bags са тези които излизат от вратите, а другите за предпазването на главите, независмо дали са тип завеси или не, за в конзолите на вратите. До колкото знам при страничните възглавници няа степени на отваряне, но има сензори за задействане и ако от дясната страна няма пътници нито отпред нито отзад, те няма да се отворят при евентуален инцидент.
При по луксозните модели се предлагат и въздушни възглавници за колената на стоящите отпред, а при индовидуал изпълнението мисля че може и за отзад да се поръчат.
При по луксозните модели се предлагат и въздушни възглавници за колената на стоящите отпред, а при индовидуал изпълнението мисля че може и за отзад да се поръчат.

4 мнения
• Страница 1 от 1