Посъветвайте един бъдещ член на клуба
Модератор: Общи модератори
44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- QuickSilveR
- Потребител
-
Посъветвайте един бъдещ член на клуба
Здравейте.
Първо искам малко да се представя накратко - Казвам се Явор, на 20 години съм, живея в София. Страстта ми към BMW-тата мисля че идва още от когато съм бил на 4-5 годинки си спомням, че ходих с майка ми до работата и и там за 1 път се качих и се возих в BMW. Имам смътни спомени но мисля че беше 318 Е30 но за това не съм мн сигурен. Направо бях възхитен тогава
До момента със с шофьорски стаж 1 година и 8 месеца. В моемнта карам Москвич 2140 или както се казва Руското BMW
както и да е, колата си е супер нищо че е на почти 30 години, поддъражана си е както купето така и двигателя. Членивам в клуб Москвич. Не мисля да се отказвам от там, но мисля да вляза и във вашия клуб ако ме приемете разбирасе
Та значи страстта ми е BMW 318 Е36 купе. С такава 318-ка бях на бала ми през 2005г. Прекрасна кола. Работя в момента и мисля да изтегля заем от 5000лв точно за такава кола и имам няколко въпроса и искам да ви помоля и за няколко съвета:
Какво значи is ?
Има ли 318 2.0 ? Защото съм чувал, че има?
Кога ще е по добре да си го купя - преди 01.01.2007г. или след това? Четох във форума една статия за това но много от мненията си противоречаха.
Мисля че стига толкова въпроси за сега.
Реших да пусна темата тук но ако мислите че това не е подходящото място моля да бъде преместена.
Благодаря ви предварително и ви поздравявам за хубавия форум!
Първо искам малко да се представя накратко - Казвам се Явор, на 20 години съм, живея в София. Страстта ми към BMW-тата мисля че идва още от когато съм бил на 4-5 годинки си спомням, че ходих с майка ми до работата и и там за 1 път се качих и се возих в BMW. Имам смътни спомени но мисля че беше 318 Е30 но за това не съм мн сигурен. Направо бях възхитен тогава

До момента със с шофьорски стаж 1 година и 8 месеца. В моемнта карам Москвич 2140 или както се казва Руското BMW

Та значи страстта ми е BMW 318 Е36 купе. С такава 318-ка бях на бала ми през 2005г. Прекрасна кола. Работя в момента и мисля да изтегля заем от 5000лв точно за такава кола и имам няколко въпроса и искам да ви помоля и за няколко съвета:
Какво значи is ?
Има ли 318 2.0 ? Защото съм чувал, че има?
Кога ще е по добре да си го купя - преди 01.01.2007г. или след това? Четох във форума една статия за това но много от мненията си противоречаха.
Мисля че стига толкова въпроси за сега.
Реших да пусна темата тук но ако мислите че това не е подходящото място моля да бъде преместена.
Благодаря ви предварително и ви поздравявам за хубавия форум!
- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
Re: Посъветвайте един бъдещ член на клуба
Значи форумът и клуба са две различни неща
предполагам че ти имаш впредвит форума
318i=113 или 115 коня
318is 16V =140коня или казано на прост език по силната версия на 1.8 мотора
има но е при модела Е46 и то само при фейслифт-а

QuickSilveR написа:Какво значи is ?
318i=113 или 115 коня
318is 16V =140коня или казано на прост език по силната версия на 1.8 мотора

QuickSilveR написа:Има ли 318 2.0 ? Защото съм чувал, че има?
има но е при модела Е46 и то само при фейслифт-а

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- QuickSilveR
- Потребител
-
Мерси за инфото. Айде обаче някой който кара такава кола да каже какви са му впечатленията от нея. Как се държи на пътя, двигателя как е? Интериора? Или да напише предимствата и недостатъците на този модел.
- Ivan Petrov
- Скрапчо
-
- Кара: конджул
ако искаш да понавървява нормално си вземи 2.0 М50 или М52, като М52 е по лек заради алуминиевия блок
- Tod
- ентусиаст
-
- Кара: M3 и Volvo XC70
QuickSilveR написа:Здравейте.
Работя в момента и мисля да изтегля заем от 5000лв точно за такава кола и имам няколко въпроса и искам да ви помоля и за няколко съвета:
Приятелю, добре дошъл в нашия форум, съвет относно марката

Първият ми съвет, BMW- е точния избор ако обичаш да шофираш!
Вторият: позволявам си да ти го предложа защото казваш, че си на Двадесет години

Последна промяна Tod на 05 Дек 2006, 13:11, променена общо 1 път
Good Luck
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
- QuickSilveR
- Потребител
-
2.0 ще рече 320 нали? Защото както каза Гецата 2.0 318 няма освен това което спомена той. М/у другото се колебая м/у 318 и 320 но да са Е36 и горе долу всичко да ми излезе в границата на 5000лв защото все пак е заем това....трябва да се връща.
Като екстри не съм претенциозен какво има. Важното е само двигателя, ходовата част и купето да са здрави, да е бензиов мотора и да е около и над 137 коня и да не е автоматик.
Съветвайте 318 или 320?!
П.П. м/у другото от двигателите на BMW-тата нямам мн понятие. Бихте ли обяснили какви са тия М50 и М52.
Бих се радвал когато му дойде времето за закупването на колата някой от вас да дойде да го огледа и да си каже мнението дали си заслужава, защото все пак вие ги карате всеки ден тези коли и ги познавате.
Като екстри не съм претенциозен какво има. Важното е само двигателя, ходовата част и купето да са здрави, да е бензиов мотора и да е около и над 137 коня и да не е автоматик.
Съветвайте 318 или 320?!

П.П. м/у другото от двигателите на BMW-тата нямам мн понятие. Бихте ли обяснили какви са тия М50 и М52.
Бих се радвал когато му дойде времето за закупването на колата някой от вас да дойде да го огледа и да си каже мнението дали си заслужава, защото все пак вие ги карате всеки ден тези коли и ги познавате.
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Щом се казваш Явор значи си роден да живееш за БМВ-та
(шегувам се, по-нататък като попрочетеш форума ще схванеш). Иначе смятам, че Е36 320 би бил страхотен вариант - те са с М50 и М52 мотор в зависимост от годината на прозиводство, като това са означения на шест цилиндровите двигатели на БМВ. Е36 318ИС също е хубава кола, винтиловия, четирицилиндров мотор е също бърз и добър, но аз лично предпочитам шест цилиндровите. Имай едно на ум - 5000 лева са добра сума, но едва ли ще намериш БМВ Е36 318ИС или 320 в добро състояние - все ми се струва, че са от 6000 лева нагоре хубавите. Рискуваш да купиш някое, но да ти се наложи да налееш после над 1000 лева за ремонти - ходова част, консумативи и всевъзможни дефекти. Освен това по-силните мотори означават и повече разход на гориво - не е фрапираща разликата, но ще имаш някой литър отгоре в сравнение с 316 и 318 ("обикновената"). Шестака иска повече масло, повече антифриз, 6 броя свещи, 6 броя кабели, 6 броя бубуни и т.н. Мисля, че до 5000 лева ще се намери прилични 316 или 318, но ще трябва да се прежалиш с факта, че не са особено бързи, а и не се знае дали сравнително хилавите им мотори вече не са се разтракали. Най-добре разгледай какви оферти ти предлагат и отиди на качествена диагностика, за да не се опариш - все пак ако недай си боже се наложи да ремонтираш нещо по-сериозно ще стане неприятно - хем заема да връщаш, хем да наливаш още пари в колата.

BMW only!
За 5000 лв, при положение че си на 20 години, и ти е първа кола, с 100 ръце СЪВЕТВАМ да вземеш е30ка!!!! Има уникално запазени бройки, взимай едно 318is или 320i, хубаво си го потърси да е запазено, и не само че ще е добро, но и ще ти остане некоя кинта за тунинг/бира/гаджета...
Не се хвърляй с 5к и то ЗАЕМ на е36, просто горещо те съветвам, за да не намразиш БМВ набързо...
За е36, особено ако е поразтракано, ти трябва заплата от 1к нагоре, за поддръжка и ремонти, от личен опит ти говоря.
Не се хвърляй с 5к и то ЗАЕМ на е36, просто горещо те съветвам, за да не намразиш БМВ набързо...
За е36, особено ако е поразтракано, ти трябва заплата от 1к нагоре, за поддръжка и ремонти, от личен опит ти говоря.
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Пич, аз също силно бих те посъветвал за 5000лв.
изобщо да не си и помисляш за Е36....
Знам, има доста Е36-ци обявени на около 5000лв.
но си нямаш и на идея в какво приключение ше се вкараш после.
Вместо да усетиш удоволствието от новата си придобивка,
ще ти се взриви главата от проблеми.
Дано не ти е прозвучало лицемерно или надменно, но
за тая сума, бягай бързо и надалеч от което и да е Е36....
Много добре ще направиш първо много добре да изчетеш целия
подфорум Е36 , като започнеш от важните теми най-горе.
А за това с кой двигател да е, най-добре сам за себе си да си прецениш,
кой двигател ще ти предложи това което търсиш и очакваш от БМВ-то.
Няма кво да ни питаш с кой двигател да бъде.
Прочети, поразрови се, виж техническите характеристики на всички двигатели,
покарай Е36-ци с различните двигатели и си прецени
сам за себе си, ти ще си я караш после, ти ще си я подържаш.
Тук всеки ще ти каже най-малко 325 да вземеш, ма т'ва са сектантски глупости.........
Успех и късмет.
изобщо да не си и помисляш за Е36....
Знам, има доста Е36-ци обявени на около 5000лв.
но си нямаш и на идея в какво приключение ше се вкараш после.
Вместо да усетиш удоволствието от новата си придобивка,
ще ти се взриви главата от проблеми.
Дано не ти е прозвучало лицемерно или надменно, но
за тая сума, бягай бързо и надалеч от което и да е Е36....
Много добре ще направиш първо много добре да изчетеш целия
подфорум Е36 , като започнеш от важните теми най-горе.
А за това с кой двигател да е, най-добре сам за себе си да си прецениш,
кой двигател ще ти предложи това което търсиш и очакваш от БМВ-то.
Няма кво да ни питаш с кой двигател да бъде.
Прочети, поразрови се, виж техническите характеристики на всички двигатели,
покарай Е36-ци с различните двигатели и си прецени
сам за себе си, ти ще си я караш после, ти ще си я подържаш.
Тук всеки ще ти каже най-малко 325 да вземеш, ма т'ва са сектантски глупости.........
Успех и късмет.
Tod написа:QuickSilveR написа:Здравейте.
Работя в момента и мисля да изтегля заем от 5000лв точно за такава кола и имам няколко въпроса и искам да ви помоля и за няколко съвета:
Приятелю, добре дошъл в нашия форум, съвет относно маркатаправилно си се насочил
Първият ми съвет, BMW- е точния избор ако обичаш да шофираш!
Вторият: позволявам си да ти го предложа защото казваш, че си на Двадесет години-прекрасна възраст
но заем за кола е не до там обмислено начинание, покупката на кола по принцип си е от най лошите инвестиции!
Не знам дали имаш амбиции за образование, след като работиш, но ако ги инвестираш тези пари на този етап в тази насока ще си стократно по-щастлив след няколко години!
Tod възхищавам се от съвета който му даде

а ти QuickSilveR си много искрен и малко наивен. Аз бях същия, ама точно като тебе обаче взех правилното решение не си купих кола тогава. Помисли върху това, ако ти ги дава баща ти искай му 7 за твойата идея, а на банката и кажи да почака още малко.

- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
Първо ако тия 5000лв заем са ти за да допълниш вече събрана сума от още толкова разбирам да се насочваш към е36. Второ колегата като ти говори за заплата от 1к нагоре имай впредвид че 1к нагоре според мен трябва да имаш след като си платиш вноската по кредита, а ще има моменти в които няма да ти стигат и толкова. С е30 ще се побереш добре в 5к и то за приличен екземпляр но като почнеш да я караш и тръгнат ремонтите пак може да ти дойде нанагорно. Изобщо съгласен съм с колегата Tod че не е добра идея да се взема кредит за кола, но ти си знаеш доходите , просто си прави точна сметка за да не останеш изненадан и разочарован от БМВ
vitamincpp написа:Първо ако тия 5000лв заем са ти за да допълниш вече събрана сума от още толкова разбирам да се насочваш към е36. Второ колегата като ти говори за заплата от 1к нагоре имай впредвид че 1к нагоре според мен трябва да имаш след като си платиш вноската по кредита, а ще има моменти в които няма да ти стигат и толкова. С е30 ще се побереш добре в 5к и то за приличен екземпляр но като почнеш да я караш и тръгнат ремонтите пак може да ти дойде нанагорно. Изобщо съгласен съм с колегата Tod че не е добра идея да се взема кредит за кола, но ти си знаеш доходите , просто си прави точна сметка за да не останеш изненадан и разочарован от БМВ
1к без никакъв кредит имах предвид...!
Мисля, че при бензиново и запазено е30, няма да има чак такива ядове... Цаката е просто да е читав екземпляра, оттам нататъка, няма кой знае какво плашещо нещо...
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...

Привет, аз също ще споделя мнение. Когато си купих първото ми БМВ Е36 316и /м40 мотор/ незнаех за този форум и респективно и за проблемите на този модел и най-вече двигателя. Разбираш че в началото е голям кеф. Колата лъсната пастирана свети. След няколко месеца обаче започнах да разбирам какво съм си купил. След диагностика на двигателя и ремонта направих солена инвестиция, след това ходова част, купе и т.н Когато закупих колата се подлъгах по цената и. За онова време беше доста изгодна, но с ремонтите го докарах до толкова че си го купих повторно. Много внимателно гледай какво БМВ ще вземеш, и както те съветват колегите по-горе диагностика задължително. Разгледай внимателно форума и ако все пак си решил да е 4 цилиндров двигател на БМВ запомни че М40 е мръсна дума 

- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
За 5К Е36 трябва някой много кинти да е налял в него и много на зор да го продава, за да си на далавера. Такива хора, уви, няма, или са 1 на милион. Аз навремето направих грешка, като взех на заем, за да си купя кола (говориме преди близо 10г.) И после какво стана? Взимам от един, за да връщам на друг. Неприятно. Принудих се да я продам, за да си върна дълговете. Е, поне не бях на голяма загуба.
Но момчетата всички много добре те посъветваха, аз просто няма какво в повече да добавя. И все пак 5К от банка... ще им върнеш сигурно около 7-8. Освен това заем за кола е оправдан само ако нямаш алтернатива или по някакъв начин автомобилът ще си избие парите (примерно да ти е свързан с бизнес). Повярвай, всички много добре те разбираме какво ти е отвътре, но в тоя живот сме принудени да слушаме повече акъла, отколкото сърцето (че иначе стават фалове
).
Но момчетата всички много добре те посъветваха, аз просто няма какво в повече да добавя. И все пак 5К от банка... ще им върнеш сигурно около 7-8. Освен това заем за кола е оправдан само ако нямаш алтернатива или по някакъв начин автомобилът ще си избие парите (примерно да ти е свързан с бизнес). Повярвай, всички много добре те разбираме какво ти е отвътре, но в тоя живот сме принудени да слушаме повече акъла, отколкото сърцето (че иначе стават фалове

It's not who You are, it's who You know...
И аз като всички колеги ще те посъветвам , че със заем от 5000 лв . няма смисъл да ги инвестираш в Е36. От личен опит ти казвам , че когато си купих Е36-цата първата ми работа като дойде колата от Германия, още преди да сложа номерата, беше да смена повдигачите , кубилиците и разпределителния вал защото просто се бяха доизносили докато колата пропатува пътя до България. Тоя ремонт ми оскъпи колата с още 2000лв. Така че мисли ако си инвестираш целия заем в Е36 и нещо му се преебе и ако неможеш да го оправиш какво става. Да не стане да ти седи пред вас и да викаш - аз имам БМВ.
А другия вариант ако наистина искаш Е36 да изчакаш извесно време и да си приготвиш повечко пари за читава кола.
Тук не съм съгласен.Ако си смениш повдигачите , вала и кубилиците като се износат на около 200000км, няма да имаш проблеми с двигатела.
А другия вариант ако наистина искаш Е36 да изчакаш извесно време и да си приготвиш повечко пари за читава кола.
redex написа:....запомни че М40 е мръсна дума
Тук не съм съгласен.Ако си смениш повдигачите , вала и кубилиците като се износат на около 200000км, няма да имаш проблеми с двигатела.
44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3