Audi или BMW - Кой е по-спортен? - AutoBild

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Audi или BMW - Кой е по-спортен? - AutoBild

Мнение от MaXimal » 01 Дек 2006, 17:55

В следващия AutoBild ще има една интересна статия - Audi или BMW - Кой е по-спортен?
Моделите които ще се сравняват са:
A3 и 1 Серия, TT и Z4 Coupe, A4 и 3 Серия, A6 Touring и 5 Touring, S4 и 335i E92, RS4 Cabrio и M3 E46 Cabrio, S6 и M5, A8 и 7 Серия, Q7 и X5 E70.

Какво мислите по-въпроса? Кое е по-спортно?

Според мен и двете марки имат доста добри модели и успехи в спорта.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

бмв-ауди

Мнение от павката » 01 Дек 2006, 18:46

всички в германия почнаха да се сравняват с бмв-то.неговата слава си е на спортяга,така че няма 2 мнения,да видим обаче кво мислят auto bild,те като сравняват бмв и винаги натякват,че е прекалено спортно,а сега ще изкарат аудито по-расов спортист(така мисля)
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 01 Дек 2006, 18:46

Aз го гледах в немския брой и знам кой е победителя :D
стана ми интересно ,че дадоха ТТ-то по-добро от Z4 :roll:

В един клас се намират - т.нар. престижния такъв, но конструктивно имат значителни разлики ,та май е въпрос на личен избор ...

Все имам чувството ,че да караш автомобил с управление разстоварено от задвижване е по-приятно

Георги Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 01 Дек 2006, 18:52

Не знам но ТТ натрупа доста слава като летяща тухла. Просто не виждам дори база за сравнение с Z4. Една от най-лошо управляемите коли е, не знам може би новия модел да са го пооправили. По отношение на RS4 срещу М3 е46 естествено че алудито ще бие понеже е с над 400 коня и е нормално да го сравняват с М3 е92 което ще излезе догодина.

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Re: бмв-ауди

Мнение от Dimo » 01 Дек 2006, 20:58

pavlin_e30 написа:всички в германия почнаха да се сравняват с бмв-то.неговата слава си е на спортяга,така че няма 2 мнения,да видим обаче кво мислят auto bild,те като сравняват бмв и винаги натякват,че е прекалено спортно,а сега ще изкарат аудито по-расов спортист(така мисля)

:mhihi: именно!!!
Моите уважения към Инглощатските произведения обаче за мен Ауди все още нямат изградена политика и са на принципа хвани единия ухапи другия или иначе казано, хем меко като мерцедес, хем спортно като бмв, хем така хем иначе, когато си изградят насока на развитие тогава може да се прави подобно сравнение, за мен са конят в сравнение с магарето VW, но има още хляб да ядат.
Иначе съм гигурен в това което колегата който цитирах е написал. :D
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Flat 6 » 01 Дек 2006, 23:05

Еми те преди бяха сравнявали само С6 и М5 и БМВ-то беше предпочетено. Ше ми е интересно какво ще напишат сега, предвид това, че Ауто Билд имат склонност да "забравят" какво са писали в рамките на няколко броя... :D

Иначе няма да ми се сърдите, но за мене малките модели на БМВ са си псевдо спортни - много звук и нулева динамика (поне на фона на конкуренцията). А като ще е тромаво, поне да не друса; така си мисля аз...

младши ентусиаст
Аватар

Re: Audi или BMW - Кой е по-спортен? - AutoBild

Мнение от ///Vasko » 01 Дек 2006, 23:24

MaXimal написа:В следващия AutoBild ще има една интересна статия - Audi или BMW - Кой е по-спортен?

AutoBild ли? Както каза един варненски журналист " И в европа има много глупави хора, но тепърва ще научаваме за тях като влезем в евросъюза"
BMW може да бъде сравнявано само с Мерседес и някои модели на самураите ,другото е празни приказки с които си запълват страниците.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кръгчета

Мнение от Niikoo_1 » 01 Дек 2006, 23:25

Dimo написа:
pavlin_e30 написа:всички в германия почнаха да се сравняват с бмв-то.неговата слава си е на спортяга,така че няма 2 мнения,да видим обаче кво мислят auto bild,те като сравняват бмв и винаги натякват,че е прекалено спортно,а сега ще изкарат аудито по-расов спортист(така мисля)

Моите уважения към Инглощатските произведения обаче за мен Ауди все още нямат изградена политика и са на принципа хвани единия ухапи другия или иначе казано, хем меко като мерцедес, хем спортно като бмв, хем така хем иначе, когато си изградят насока на развитие тогава може да се прави подобно сравнение, за мен са конят в сравнение с магарето VW, но има още хляб да ядат.

Нещо четох А4 задминало по продажби абониранато за първа позиция БМВ 3 ра серия и то с към 20хил бройки. това за цялата 2005-та година, а продажбите на А6 са само с 900бр. по-малко от тези на 5-та серия става въпрос за цифри от рода на 110хил продадени автомобила за една и другата марка.

А това, че нямат изградена политика ауди не съм съгласен колите им се харчат доста добре имат свой собствен характер, дух и традиция.
Предполагам никой не може да оспори качествата на легендарното Ауди Quattro, S2, RS2, RS4, предполагам новото RS 6 ще бъде на ниво и с поне 50кончета в повече в сравнение с Е63АМГ и М5.
Пък и в новите си отрочета доста подобриха хендлинга, които беше може би единствения недостатък в предишните модели.
А пък това за коня и магарето него разбрах, като сравнение, какво искаше да кажеш като сравнение, място на Ауди е в челната тройка от доста време.

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 02 Дек 2006, 0:34

Niikoo_1 написа:
Dimo написа:

Нещо четох А4 задминало по продажби абониранато за първа позиция БМВ 3 ра серия и то с към 20хил бройки. това за цялата 2005-та година, а продажбите на А6 са само с 900бр. по-малко от тези на 5-та серия става въпрос за цифри от рода на 110хил продадени автомобила за една и другата марка.

А това, че нямат изградена политика ауди не съм съгласен колите им се харчат доста добре имат свой собствен характер, дух и традиция.
Предполагам никой не може да оспори качествата на легендарното Ауди Quattro, S2, RS2, RS4, предполагам новото RS 6 ще бъде на ниво и с поне 50кончета в повече в сравнение с Е63АМГ и М5.
Пък и в новите си отрочета доста подобриха хендлинга, които беше може би единствения недостатък в предишните модели.
А пък това за коня и магарето него разбрах, като сравнение, какво искаше да кажеш като сравнение, място на Ауди е в челната тройка от доста време.

Изчакай крайните резултати за продажбите, като излезнат наследниците, а не гледай временни статистики.
За мястото на Ауди в челата тройка няма спор, то си е трето и непоклатимо :winky:
А колкото до традициите и духа, те нямат нищо общо с няколко легендарни модела, дано разбереш какво имам предвид.
От тук нататък мисля че е безмислено да продължаваме тази дискусия щот ще се насере цялата тема. И двамата изложихме мненията си и е по добре да не се убеждаваме един друг в неща в които не вярваме :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кръгчета

Мнение от Niikoo_1 » 02 Дек 2006, 0:42

Ми от трите марки нямам любима и не съм привърженик или върл фен на някоя от тях, да не ме разбереш погрешно, статистиката е за изминалата цяла 2005та година.
През 2006 предполагам Е90 (излезе по спомен средата на 2005) е подминало А4, което и сериозно остаря вече.

А, кое е по спортно, лично бих дал глас за БМВ, повечето модели са проектирани от чертожната дъска да са спортни (разпределение на масите, задно и т.н) все пак повече аудита за FWD базирани и мотора макар и надлъжно разположен стой много напред и прецаква целия баланс на колата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 02 Дек 2006, 0:49

Flat 6 написа:Еми те преди бяха сравнявали само С6 и М5 и БМВ-то беше предпочетено. Ше ми е интересно какво ще напишат сега, предвид това, че Ауто Билд имат склонност да "забравят" какво са писали в рамките на няколко броя... :D

Иначе няма да ми се сърдите, но за мене малките модели на БМВ са си псевдо спортни - много звук и нулева динамика (поне на фона на конкуренцията). А като ще е тромаво, поне да не друса; така си мисля аз...

нормално е да са псевдо спортни..то има ли марка на която малките модели да са спортни...но все пак на БМВ са малко по-добро от чувство към спорта ;)
Последна промяна ///M Power на 02 Дек 2006, 0:50, променена общо 1 път
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 02 Дек 2006, 0:50

и двете коли за мен са страшни,а новото ТТ е супер и не е гърбаво като старото ;)
ТДС - Турбо Див Селянин

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 02 Дек 2006, 0:53

BMW измислиха понятието спортен седан ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 02 Дек 2006, 3:17

Преди години имах едно Ауди куатро като тия дето бяха шампиони в ралитата само че беше само с предно. Не беше лоша кола, но не мога да я сравнявам с усещането и удоволствието от БМВ. За времето си тая кола беше голяма гъзария имаше 5 цилиндъра и 115кс, но това предно зимата си вървеше все направо независимо от това че се опитваш да завиеш нанякъде :) А новото ТТ има фарове като на новия Форд фокус и по не ми допада от старото ТТ. Иначе Ауди като цяло имат някаква идея и фирмена физиономия в сравнение с разни японски и корейски марки :) Все пак ги водят трета марка след БМВ и Мерцедес.

ентусиаст
Аватар

Мнение от denko » 02 Дек 2006, 3:22

Ами той Роската май го беше написал в една тема 5<6 :mhihi: Бмв когато правеха автомобили АЛДИ правеха спирачки за влакове
култово :mhihi:
A3 и 1 Серия, TT и Z4 Coupe, A4 и 3 Серия, A6 Touring и 5 Touring, S4 и 335i E92, RS4 Cabrio и M3 E46 Cabrio, S6 и M5, A8 и 7 Серия, Q7 и X5 E70.
кои били по спорни .... ами разбирачите ще кажат но има някой модели на АЛДИ който са що годе достойни да се сравняват с БМВ
сичко е риклама :mhihi:
"Класиката" за един е Скрап за Друг !!!
Изображение

Следваща

Назад към Основен Форум