Агресията по пътищата и как да си помогнем

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Агресията по пътищата и как да си помогнем

Мнение от redex » 29 Ное 2006, 16:10

Привет на всички. Ще разкажа една кратка и вероятно типична изтория, защото съм убеден че на почти всички им се случва често. Прибирам се от рабора и си карам със 90км/ч извън града. Автопилот, приятна музика, кафенце и се любувам на пътуването. Беше тъмно дълги светлини шосето пусто и аз спокоен. В един момент виждам фарове в огледалото за обратно виждане. Човека си кара на дълги зат мен и въпреки че му примигнах с мигачите никаква реакция. В един момент започнах да намалявам плавно с презумцията този да ме изпревари зада неме заслепява. В този момент фаровете се залепиха за задната ми броня и този нервно започна да ме изпреварва. Когато вече се изравни с мен започна да се приближава доста рязо и опасно и с цялата си наглост ме изпревари като ме засече и почти ме избута в банкета. Логично се ядосах и му присветнах няколко пъти с дългите, този наби рязко спирачка и няколко сантиметра ни деляха от удар. на мен ми кипна изостанах набрах се , както си трябва и го изпреварих. След няколко километра намалих до разумна скорост и отново по старомо. ДА ама не след няколко минути покрай мен отново минава въпросния шофьор изпреварване съ засичане и се лепи плътно пред мен. В този момент ме изби на агресия, веднага го изпреварих, като го засякох доста кофти и започнах да правя това, което той правеше. Този изостана и не след дълго ама вече толкова явно злобен се беше набрал изпревари ме и в момента в който трябваше явно да ме засече на средата на пътя аварирал камьон без никакви светлини и една патрулка. Този набива спирачките, аз също след него, но се разминах на косъм от челен удар с камьона, карах с около 150.
Каква ми е идеята, знам че е неприятно, когато някой прави подобни изпълнения, знам че е кофти да стоиш и да гледаш /шофера беше с голф 2/но заради моята глупост да му връшам щях да се ударя челно в камьон със 150 километра, последиците щяха да са ясни нямаше да пиша във форума и други по=лоши неща, а в най добрия случай щях да се скубя и да се чудя как да си оправя любимата колица. Защото тази тъпа постъпка на въпросния шофьор води до следваща и така докато нестане фал. Според мен всички ние си обичаме колите и не е определящо това дали в момента ще ни изпревари някой без значение каква кола кара. Повече от ясно е какво представлява БМВ-то и защо тази марка е толкова предпочитана сред нас и ценителите на качеството, традицията и комфорта... Ако сведем до минимум агресията в такива моменти според мен поне ние ще се предпазим а надявам се и другите шофьори да се поучават от нас.

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 29 Ное 2006, 16:15

Аз лично карам доста "агресивно" (т.е. като луд, освен ако нещо не ме е ударила съчмата и карам бавно без музика), но пък съм и адски толерантен шофьор и очите ми винаги са на 8. И понеже съм си патил много от глупостта и гордостта си в града, вече смея да твърдя, че карам с отлична преценка на пътната обстановка...
Така че - според зависи. Уважение към останалите на пътя и към собствения ви живот, трезва преценка за пътната обстановка - оттук нататък жицата на мах и ниско над тополите...
MORE BEER!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 320d

Re: Агресията по пътищата и как да си помогнем

Мнение от hyena » 29 Ное 2006, 16:19

redex написа: .

няма да се научат, даже се множат подобни тарикатчета. Единственото спасение е, да не им се обръща внимание... ама сме си темпераментни по природа и не знам докъде ще я докараме :mhihi:
"Защо карам бързо...защото улиците са опасно място и не обичам да се задържам дълго на тях..."

младши ентусиаст

Мнение от OPASNO LUD » 29 Ное 2006, 16:20

Това е причинено от състоянието на пътищата в Ломска област-тоя град е достижим само от посока Монтана.Просто пътищата там са 8класа и хората се изнервят.Аз лично доста пъти съм изпадал в нечовешка ярост насочена към пътното там

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от redex » 29 Ное 2006, 16:28

Съгласен съм, пътищата са безобразни, но аз всеки божи ден патувам посока Козлодуй и обратно, никога несъм дръзвал да засичам шофьор на пътя. Доста мой колеги също. Немога да разбера, каква е идеята да видиш някой с различни виждания и да започнеш да се келешиш с него. Като патувам по магистралата посока София постоянно ме задминават разни МБ-та Аудита и.тн и какво да ги настигам и да ги изблъскам от пътя щото са ме изпреварили или щото некарат, колата която аз уважавам.. Това немога да си обеся.... лично на мен си ми прилича на комплексарщина.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SummonedToDIe » 29 Ное 2006, 18:44

Идеята е да не се поддаваме на подобни емоции ;) Според мен... :roll:
Спри на светофара, сипи му едно хубаво като стане зелено и толкоз :confused: ( за градско)
Но наистина не си постъпил добре, като си се подгонил с него...нека си троши главата... :idea:

Потребител
Аватар

Мнение от PLay » 29 Ное 2006, 19:01

Каквото и да говорим, на твое място почти всички щяхме да постъпим по този начин. Жалко е все пак, че си излагаме живота на опасност заради някакви идиоти.... :ranting:
Изображение
ShTom VedNuJ se ProBuDi JenskaTa Mi ZloBa, Sum GoToVa Da PraTq VsqKo TuPo KoPeLe v GroBa!..

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 29 Ное 2006, 19:10

PLay написа:Каквото и да говорим, на твое място почти всички щяхме да постъпим по този начин. Жалко е все пак, че си излагаме живота на опасност заради някакви идиоти.... :ranting:

Аз не правя така :roll:

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от PLay » 29 Ное 2006, 22:04

zAcK написа:
PLay написа:Каквото и да говорим, на твое място почти всички щяхме да постъпим по този начин. Жалко е все пак, че си излагаме живота на опасност заради някакви идиоти.... :ranting:

Аз не правя така :roll:

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

:drinking: Щом казваш .... Много хубаво :yes:
Изображение
ShTom VedNuJ se ProBuDi JenskaTa Mi ZloBa, Sum GoToVa Da PraTq VsqKo TuPo KoPeLe v GroBa!..

младши ентусиаст
Аватар

пълно е с олигофрени

Мнение от 535 » 29 Ное 2006, 23:38

да си е... мамта сичките следващата ми кола е нисан патрол от старите с роубари отсякаде ама от здравите ... писна ми да ми драскат колата идиоти дето се опитват да парират да се спират в мен на светофари и да ми свирят тъпи пут ...

пълно е с олигофрени казвах аз да направят книжките платени ама по 2000 лева не по 300 ...

аз карам агресивно но несвиря без нужда и не сеопитвам да ви блъсна ... и като видя че трябва дори да съм с предимство се дърпам ... а не ви изтиквам да се блъснете майната им на жените шофьорки ...
-------------------------------------------------------------------------------------
Въздържай се от нецензурни изрази!!!Все пак това е Основен форум.
bmwdriver

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 30 Ное 2006, 1:18

Примера ти е доста хубав и наистина си прав, но аз например съм спокоен, обаче ако тва ми се случи в момент в който съм нервират, било от работа или нещо друго, ме избива на агресия и после винаги съжелявам защо съм предизвикал подобна рискова ситуация и струвало ли си е? Така че моят съвет е владейте се колкото можете повече, това няма да ви навреди, а напротив ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от redex » 30 Ное 2006, 8:56

Да наистина постъпих лекомислено. При следваща такава ситуация ще захапя волана и кротко :mhihi: да варвят на май********та си тъпите рацери. Лошото е че колкото и да внимаваш някой идиот може да те удари.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Re: пълно е с олигофрени

Мнение от Nucl3arDru1D » 30 Ное 2006, 10:42

535 написа:да си е... мамта сичките следващата ми кола е нисан патрол от старите с роубари отсякаде ама от здравите ... писна ми да ми драскат колата идиоти дето се опитват да парират да се спират в мен на светофари и да ми свирят тъпи пут ...

пълно е с олигофрени казвах аз да направят книжките платени ама по 2000 лева не по 300 ...

аз карам агресивно но несвиря без нужда и не сеопитвам да ви блъсна ... и като видя че трябва дори да съм с предимство се дърпам ... а не ви изтиквам да се блъснете майната им на жените шофьорки ...
-------------------------------------------------------------------------------------
Въздържай се от нецензурни изрази!!!Все пак това е Основен форум.
bmwdriver

ти ся да не ми караш така и до банско утре ве4ер? :mhihi:
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Andjela » 30 Ное 2006, 17:20

На твое място и аз бих се ядосала,даже много често се ядосвам на някакви комплексари,които се мислят за мн велики,но първо-дори да направиш нещо(както си постъпил ти)нищо няма да се промени-такива изцепки винаги ще има.Второ-пътят не е място за игра и е по-добре да залагаш на сигурността и стабилното каране(не се обръщам конкретно към теб,говоря като цяло),защото това си е голама отговорност.И трето...този,който ти се "отваря" все ще загази някога.Мен един с една Алфа ме засече на магистралата(не ме пускаше да го изпреваря) и минута по-късно го спряха куките :mhihi: Така че трябва да пазим първо себе си,колите си...Иначе и аз повече си падам по агресивното каране,но го правя само когато няма опастност нито за мен,нито за другите...
Drag racing is my lifestyle! I can't yield to this temptation!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от ian190 » 06 Дек 2006, 14:12

аз когато съм се удрял се супер бавно съм карал.мисля, че когато караш прекалено бавно по-лесно се разсейваш :confused:

Назад към Основен Форум