Агресията по пътищата и как да си помогнем
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Агресията по пътищата и как да си помогнем
Привет на всички. Ще разкажа една кратка и вероятно типична изтория, защото съм убеден че на почти всички им се случва често. Прибирам се от рабора и си карам със 90км/ч извън града. Автопилот, приятна музика, кафенце и се любувам на пътуването. Беше тъмно дълги светлини шосето пусто и аз спокоен. В един момент виждам фарове в огледалото за обратно виждане. Човека си кара на дълги зат мен и въпреки че му примигнах с мигачите никаква реакция. В един момент започнах да намалявам плавно с презумцията този да ме изпревари зада неме заслепява. В този момент фаровете се залепиха за задната ми броня и този нервно започна да ме изпреварва. Когато вече се изравни с мен започна да се приближава доста рязо и опасно и с цялата си наглост ме изпревари като ме засече и почти ме избута в банкета. Логично се ядосах и му присветнах няколко пъти с дългите, този наби рязко спирачка и няколко сантиметра ни деляха от удар. на мен ми кипна изостанах набрах се , както си трябва и го изпреварих. След няколко километра намалих до разумна скорост и отново по старомо. ДА ама не след няколко минути покрай мен отново минава въпросния шофьор изпреварване съ засичане и се лепи плътно пред мен. В този момент ме изби на агресия, веднага го изпреварих, като го засякох доста кофти и започнах да правя това, което той правеше. Този изостана и не след дълго ама вече толкова явно злобен се беше набрал изпревари ме и в момента в който трябваше явно да ме засече на средата на пътя аварирал камьон без никакви светлини и една патрулка. Този набива спирачките, аз също след него, но се разминах на косъм от челен удар с камьона, карах с около 150.
Каква ми е идеята, знам че е неприятно, когато някой прави подобни изпълнения, знам че е кофти да стоиш и да гледаш /шофера беше с голф 2/но заради моята глупост да му връшам щях да се ударя челно в камьон със 150 километра, последиците щяха да са ясни нямаше да пиша във форума и други по=лоши неща, а в най добрия случай щях да се скубя и да се чудя как да си оправя любимата колица. Защото тази тъпа постъпка на въпросния шофьор води до следваща и така докато нестане фал. Според мен всички ние си обичаме колите и не е определящо това дали в момента ще ни изпревари някой без значение каква кола кара. Повече от ясно е какво представлява БМВ-то и защо тази марка е толкова предпочитана сред нас и ценителите на качеството, традицията и комфорта... Ако сведем до минимум агресията в такива моменти според мен поне ние ще се предпазим а надявам се и другите шофьори да се поучават от нас.
Каква ми е идеята, знам че е неприятно, когато някой прави подобни изпълнения, знам че е кофти да стоиш и да гледаш /шофера беше с голф 2/но заради моята глупост да му връшам щях да се ударя челно в камьон със 150 километра, последиците щяха да са ясни нямаше да пиша във форума и други по=лоши неща, а в най добрия случай щях да се скубя и да се чудя как да си оправя любимата колица. Защото тази тъпа постъпка на въпросния шофьор води до следваща и така докато нестане фал. Според мен всички ние си обичаме колите и не е определящо това дали в момента ще ни изпревари някой без значение каква кола кара. Повече от ясно е какво представлява БМВ-то и защо тази марка е толкова предпочитана сред нас и ценителите на качеството, традицията и комфорта... Ако сведем до минимум агресията в такива моменти според мен поне ние ще се предпазим а надявам се и другите шофьори да се поучават от нас.
- Azrail
- UFO Pilot
-
Аз лично карам доста "агресивно" (т.е. като луд, освен ако нещо не ме е ударила съчмата и карам бавно без музика), но пък съм и адски толерантен шофьор и очите ми винаги са на 8. И понеже съм си патил много от глупостта и гордостта си в града, вече смея да твърдя, че карам с отлична преценка на пътната обстановка...
Така че - според зависи. Уважение към останалите на пътя и към собствения ви живот, трезва преценка за пътната обстановка - оттук нататък жицата на мах и ниско над тополите...
Така че - според зависи. Уважение към останалите на пътя и към собствения ви живот, трезва преценка за пътната обстановка - оттук нататък жицата на мах и ниско над тополите...
MORE BEER!
- hyena
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 320d
Re: Агресията по пътищата и как да си помогнем
redex написа: .
няма да се научат, даже се множат подобни тарикатчета. Единственото спасение е, да не им се обръща внимание... ама сме си темпераментни по природа и не знам докъде ще я докараме

"Защо карам бързо...защото улиците са опасно място и не обичам да се задържам дълго на тях..."
- OPASNO LUD
- младши ентусиаст
Това е причинено от състоянието на пътищата в Ломска област-тоя град е достижим само от посока Монтана.Просто пътищата там са 8класа и хората се изнервят.Аз лично доста пъти съм изпадал в нечовешка ярост насочена към пътното там
Съгласен съм, пътищата са безобразни, но аз всеки божи ден патувам посока Козлодуй и обратно, никога несъм дръзвал да засичам шофьор на пътя. Доста мой колеги също. Немога да разбера, каква е идеята да видиш някой с различни виждания и да започнеш да се келешиш с него. Като патувам по магистралата посока София постоянно ме задминават разни МБ-та Аудита и.тн и какво да ги настигам и да ги изблъскам от пътя щото са ме изпреварили или щото некарат, колата която аз уважавам.. Това немога да си обеся.... лично на мен си ми прилича на комплексарщина.
- SummonedToDIe
- старши ентусиаст
-
Идеята е да не се поддаваме на подобни емоции
Според мен...
Спри на светофара, сипи му едно хубаво като стане зелено и толкоз
( за градско)
Но наистина не си постъпил добре, като си се подгонил с него...нека си троши главата...

Спри на светофара, сипи му едно хубаво като стане зелено и толкоз

Но наистина не си постъпил добре, като си се подгонил с него...нека си троши главата...

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
PLay написа:Каквото и да говорим, на твое място почти всички щяхме да постъпим по този начин. Жалко е все пак, че си излагаме живота на опасност заради някакви идиоти....
Аз не правя така

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

zAcK написа:PLay написа:Каквото и да говорим, на твое място почти всички щяхме да постъпим по този начин. Жалко е все пак, че си излагаме живота на опасност заради някакви идиоти....
Аз не правя така![]()
![]()
![]()

ShTom VedNuJ se ProBuDi JenskaTa Mi ZloBa, Sum GoToVa Da PraTq VsqKo TuPo KoPeLe v GroBa!..
пълно е с олигофрени
да си е... мамта сичките следващата ми кола е нисан патрол от старите с роубари отсякаде ама от здравите ... писна ми да ми драскат колата идиоти дето се опитват да парират да се спират в мен на светофари и да ми свирят тъпи пут ...
пълно е с олигофрени казвах аз да направят книжките платени ама по 2000 лева не по 300 ...
аз карам агресивно но несвиря без нужда и не сеопитвам да ви блъсна ... и като видя че трябва дори да съм с предимство се дърпам ... а не ви изтиквам да се блъснете майната им на жените шофьорки ...
-------------------------------------------------------------------------------------
Въздържай се от нецензурни изрази!!!Все пак това е Основен форум.
bmwdriver
пълно е с олигофрени казвах аз да направят книжките платени ама по 2000 лева не по 300 ...
аз карам агресивно но несвиря без нужда и не сеопитвам да ви блъсна ... и като видя че трябва дори да съм с предимство се дърпам ... а не ви изтиквам да се блъснете майната им на жените шофьорки ...
-------------------------------------------------------------------------------------
bmwdriver
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Примера ти е доста хубав и наистина си прав, но аз например съм спокоен, обаче ако тва ми се случи в момент в който съм нервират, било от работа или нещо друго, ме избива на агресия и после винаги съжелявам защо съм предизвикал подобна рискова ситуация и струвало ли си е? Така че моят съвет е владейте се колкото можете повече, това няма да ви навреди, а напротив 

- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
Re: пълно е с олигофрени
535 написа:да си е... мамта сичките следващата ми кола е нисан патрол от старите с роубари отсякаде ама от здравите ... писна ми да ми драскат колата идиоти дето се опитват да парират да се спират в мен на светофари и да ми свирят тъпи пут ...
bmwdriver
ти ся да не ми караш така и до банско утре ве4ер?

На твое място и аз бих се ядосала,даже много често се ядосвам на някакви комплексари,които се мислят за мн велики,но първо-дори да направиш нещо(както си постъпил ти)нищо няма да се промени-такива изцепки винаги ще има.Второ-пътят не е място за игра и е по-добре да залагаш на сигурността и стабилното каране(не се обръщам конкретно към теб,говоря като цяло),защото това си е голама отговорност.И трето...този,който ти се "отваря" все ще загази някога.Мен един с една Алфа ме засече на магистралата(не ме пускаше да го изпреваря) и минута по-късно го спряха куките
Така че трябва да пазим първо себе си,колите си...Иначе и аз повече си падам по агресивното каране,но го правя само когато няма опастност нито за мен,нито за другите...

Drag racing is my lifestyle! I can't yield to this temptation!!!
15 мнения
• Страница 1 от 1