Един въпрос за хората с опит
Модератор: Общи модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Един въпрос за хората с опит
Искам да си купя BMW . Това, което ме притеснява след разговорите ми с някои хора е, че според тях поддръжката - части, масло (поради по-големия двигател, ако взема 2 литров) е много по-скъпа отколкото на народните Опел, VW, Форд . До колко е вярно това и вярно ли е, че повечето части за BMW са много по-скъпи от тези за Опел и VW например? Благодаря предварително.
- ilinka_loves_BMW
- кандидат ентусиаст
-
Ами Павка да ти кажа не са те излъгали много! Наистина поддръжката на БМВ излиза соленичка,ама пък се замисли ако е качествена няма да ти се налага да го правиш често(Дай Боже) Абе и частите не са много ефтинки ама де да знам май навсякъде излиза максимата,че ако караш БМВ си паралия и затова са стряскащи цените. Аз(от опит казвам)-да по-скъпичко е да караш БМВ обаче аз ремонт ми се налага да правя веднъж годишно(да ми трябват чясти демек) и така не ми излиза много скъпо! А то много зависи и в какво състояние си вземаш колицата-ако е по-ефтинка после знай,че ще ти излезе през носа! Обаче мога да те поздравя с избора да си купиш БМВ-НЯМАТ грешка просто!

BMW-THE LIFE STYLE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
В тишината алкохолна пак от спомени съм болна!Искам да не оздравея в нащо вчера да живея-там където бях щастлива и усещах,че съм жива!
Нищо ли не бях за тебе,както казваш днес на всички или те боли за мене и не спря да ме обичаш!
В тишината алкохолна пак от спомени съм болна!Искам да не оздравея в нащо вчера да живея-там където бях щастлива и усещах,че съм жива!
Нищо ли не бях за тебе,както казваш днес на всички или те боли за мене и не спря да ме обичаш!
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Поддръжката е с около 20% по скъпа, но се компенсира със здравината, колата ако я поддържаш както трябва никога няма да те остави, докато познавам хора със VW дето след всяко ходене на море са в сервиз при тва ни насред път за там.
Разхода на колата е абсолютно нормален като на всяка друга и какато винаги харчи колкото я настъпваш. Мойта 316-ка прави 6 на извънграда до морето и 9 в София през лятото, максимума който изцежам от продължително карне във супр задръстванията е 12 и то при минусови температури и при условие че колата я каран само студена. Така че смело се хвърляй на нещо читаво и да видиш що е то истински автомобил
Ако искаш мога да ти кажа и цени на консумативи за 16-ката.
Успех!
Разхода на колата е абсолютно нормален като на всяка друга и какато винаги харчи колкото я настъпваш. Мойта 316-ка прави 6 на извънграда до морето и 9 в София през лятото, максимума който изцежам от продължително карне във супр задръстванията е 12 и то при минусови температури и при условие че колата я каран само студена. Така че смело се хвърляй на нещо читаво и да видиш що е то истински автомобил

Ако искаш мога да ти кажа и цени на консумативи за 16-ката.
Успех!

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
И аз да се включа с един съвет. И на мен като на теб ми ги говориха тия глупости
Не ги слушай. Аз си взех БМВ Е34 декември '88. Железен дзвер. Нищо не съм му правил освен нормалните неща (масло, филтри, ремъци като само ангренажния. Другите не съм ги сменял и са тип топ). По скъпото при поддръжката идва от това, че като караш БМВ и искаш да му слагаш само качествени части. Аз си взех обтяжна ролка SKF за 120лв. Можеше да взема и за 20-30 лв. ама
Иначе даже накладки още не съм сменял, а тия при мен са изкарали 15000км пък не е като да не карам както си трябва
Така че зимай БМВ-то Кефа е невероятен. Ти затова ги даваш тия пари. За удоволствието. Ако искаш просто кола да се друсаш насам натам си вземи един Голф и купувай турски части за по 3лв килото. Ако искаш удоволствие взимай БМВ-то

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
И аз съм съгласен че голямата разлика в цената за поддръжка на БМВ и останалите коли идва от това че ние си обичаме колите и поради тая причина обикновено (доколкото имаме възможност) вземаме скъпи и качествени части и консумативи. Дори в очите на моите приятели и познати това е болест, а понякога и аз се чудя дали не са прави 

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
vitamincpp написа: Дори в очите на моите приятели и познати това е болест, а понякога и аз се чудя дали не са прави
И моите си мислеха, че съм болен да си купя за същите пари като тях кола, но с 10 години по стара

Не мога да разбера защо има хора, които завиждат и говорят глупости за БМВ и не искат да признаят, че са правили, правят и ще правят едни от най-добрите автомобили

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

Хората ти го казват това защото са се изработили да си вземат друга кола
Аз от Е34 се качих на Е30 и разликата в поддръжката е огромна.
Има зависимост каква кола ще си вземеш за Е34 наистина е малко по-скъпа поддръжката но знам че като сменя нещо ще ме кара много години... пък и колата си заслужава всеки лев. Да не говорим какъв кеф ще имаш от страна возията.
Слабото и място е разхода
Един познат направи за около 2000лв основен ремонт на двигателя и вече над 100 000км не е барнал нищо по него. (освен консумативи)
Сега на Е30-та съм се охарчил само 150лв от както съм е взел
Иначе като изцяло разходите по поддръжката са и от -50% до -70% дори и повече сравнение с Е34 взависимост от частите.
Но като изцяло ако искаш качество марката е BMW.
Има една поговорка, че винаги по-евтиното ти излиза по-скъпо.
Аз съм си е изпитал на главата и не правя компромис със нищо.

Аз от Е34 се качих на Е30 и разликата в поддръжката е огромна.
Има зависимост каква кола ще си вземеш за Е34 наистина е малко по-скъпа поддръжката но знам че като сменя нещо ще ме кара много години... пък и колата си заслужава всеки лев. Да не говорим какъв кеф ще имаш от страна возията.
Слабото и място е разхода

Един познат направи за около 2000лв основен ремонт на двигателя и вече над 100 000км не е барнал нищо по него. (освен консумативи)
Сега на Е30-та съм се охарчил само 150лв от както съм е взел

Иначе като изцяло разходите по поддръжката са и от -50% до -70% дори и повече сравнение с Е34 взависимост от частите.
Но като изцяло ако искаш качество марката е BMW.
Има една поговорка, че винаги по-евтиното ти излиза по-скъпо.
Аз съм си е изпитал на главата и не правя компромис със нищо.
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
А ако случайно решиш да ремонтираш с оригинални части, може да излезе и по-евтино от други марки. Пластмасите за сеат са по-скъпи от тия за бмв. Ама то като правят и за ауди... 

Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Хехе, то и за БМВ има турски чарколя колкото искаш. Можеш да минаваш със супер евтина поддръжка, обаче тогава що-годе изравняваш качеството на колата с това на нормалните трошки. Качеството винаги е струвало пари. Ама не ми казвайте, че хората с фолксвагените, аудитата, опелите, фордовете, пежата, ситроените и т.н. си купуват частите от официалните представители на съответните марки в БГ. Щото и те пазаруват от Козлодуй, Симеон, Раковска и другите алеи за авточасти. Просто има значение какво купуваш и слагаш. Изборът е голям. Само че по-народните коли обикновено се ремонтират и с по-народни части и мине не мине - хоп в бокса. Едва ли ще се намери човек, който да си е поддържал колата в официален сервиз и после да се оплаче, че тя е боклук. Има и изключения де, но все пак оригиналното си е оригинално.
Та дали поддръжката на БМВ е по-скъпа? Ми както казаха колегите, ако колата е читава, караш я разумно и ползваш по-качествени консумативи, едва ли ще ти се върже по-скъпо от поддръжката на която и да е друга кола.
Накрая ще дам няколко примера. Преди години мой колега караше Лада и разправяше, че така му излизало по-евтино, отколкото да си купи западен автомобил. Видиш ли, предницата за 100 лева се правела цялата. Само дето я правеше по 3 пъти в годината
. Дърпал съм го много пъти, бутали сме да запали, и хиляди други глупости и терзания. Често беше без кола, щото била на ремонт
Втори пример: карах полско фиатче. 2 години. За това време дадох около 1500 лева за ремонти. Просто си се трошеше и това си е. И много пъти са ме дърпали. Веднъж даже го оставих на телевизионната кула и си се прибрах
. На другия ден ходихме да го вземеме.
Всъщност мога още патила да разправям с какви ли не марки. Затова накрая си взех баварка, та да не ме оставя на пътя. И ако човек не се вманиачава (което е много трудно, когато имаш БМВ
), разходите са минимални.
Та дали поддръжката на БМВ е по-скъпа? Ми както казаха колегите, ако колата е читава, караш я разумно и ползваш по-качествени консумативи, едва ли ще ти се върже по-скъпо от поддръжката на която и да е друга кола.
Накрая ще дам няколко примера. Преди години мой колега караше Лада и разправяше, че така му излизало по-евтино, отколкото да си купи западен автомобил. Видиш ли, предницата за 100 лева се правела цялата. Само дето я правеше по 3 пъти в годината

Втори пример: карах полско фиатче. 2 години. За това време дадох около 1500 лева за ремонти. Просто си се трошеше и това си е. И много пъти са ме дърпали. Веднъж даже го оставих на телевизионната кула и си се прибрах

Всъщност мога още патила да разправям с какви ли не марки. Затова накрая си взех баварка, та да не ме оставя на пътя. И ако човек не се вманиачава (което е много трудно, когато имаш БМВ

It's not who You are, it's who You know...
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
бмв или ?
щом питаш във форума на марката значи си се ориентирал,а и никой тук няма да ти каже нещо различно от -вземи бмв.за мен мекият съединител,мноо твърдата гас,таблото насочено към мен,невероятния звук на дв.,задното и още мноо + неща просто ги няма при друга марка.вземи я в добро състояние,гледай си я и ще видиш.(голф 2,д-4.5л масло,320ска-4.2л и мноо други примери).марката дава и голям респект у хората,които карат и по-скъпи коли с-о моята(бмв има ореол на адски скъпа кола-необосновано)
freude am fahren-удоволствие от шофирането(логото на марката,на мен ми е адския кеф всяко сядане в колата,а дали са така и голфаджиите?????????
freude am fahren-удоволствие от шофирането(логото на марката,на мен ми е адския кеф всяко сядане в колата,а дали са така и голфаджиите?????????
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
То като се появи такава тема, все едно и също става
Човека като се е замислил вече и тука като го насъскат още повече, на края си купува БМВ - както на мен ми казаха веднъж: прецакал си се вече, връщане назад няма. От тука нататъка ще го искаш повече и повече докато не си го купиш;)

- Loewe
- младши ентусиаст
-
Re: бмв или ?
pavlin_e30 написа:(голф 2,д-4.5л масло, 320ска-4.2л и мноо други примери)
На Е36 320i маслото е 6,5 литра и свещите са 6. Гумите ще са ти по-скъпи, щото евентуално ако е 6-так, ще искаш да го качиш на 17", а на 17" да сложиш някви измислени гуми не е идея. Абе примери много, колегите са прави, че може би ляга малко по-скъпо, но пък кефа и гъзарията ценя нямат

“M” stands for Motorsport. And there’s no question that these cars have racing in their blood.
Със сено спортен кон не се храни!
Няма кола която да харчи малко, да върви много, да не се чупи и като се чупи всичко да е от магазин за 1 лев. Факт, че дадена стока струва повече от друга алтернативна стока означава (почти винаги), че в по - скъпата стока са вложени много по-качествени материали и е отделен повече труд. Един килограм пилешки кремвирши са 4 лв., а един килограм пилешко бон филе е 8 лв . Ако проблемът е само финансов, не го мисли - вземи си Опел, Ауди и друго, на което (уж) поддържката е по-евтина. Така няма да се мъчиш и ти, и колата.
Пък като си говорим за цени: 1200 лв. е съединител на 330xd. Гумите са само 17", щото по-малки не се събират и т.н.
Няма кола която да харчи малко, да върви много, да не се чупи и като се чупи всичко да е от магазин за 1 лев. Факт, че дадена стока струва повече от друга алтернативна стока означава (почти винаги), че в по - скъпата стока са вложени много по-качествени материали и е отделен повече труд. Един килограм пилешки кремвирши са 4 лв., а един килограм пилешко бон филе е 8 лв . Ако проблемът е само финансов, не го мисли - вземи си Опел, Ауди и друго, на което (уж) поддържката е по-евтина. Така няма да се мъчиш и ти, и колата.
Пък като си говорим за цени: 1200 лв. е съединител на 330xd. Гумите са само 17", щото по-малки не се събират и т.н.

Селото се оказа точно във града
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2