Един въпрос за хората с опит

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Един въпрос за хората с опит

Мнение от Pavlinius » 29 Ное 2006, 2:10

Искам да си купя BMW . Това, което ме притеснява след разговорите ми с някои хора е, че според тях поддръжката - части, масло (поради по-големия двигател, ако взема 2 литров) е много по-скъпа отколкото на народните Опел, VW, Форд . До колко е вярно това и вярно ли е, че повечето части за BMW са много по-скъпи от тези за Опел и VW например? Благодаря предварително.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ilinka_loves_BMW » 29 Ное 2006, 2:40

Ами Павка да ти кажа не са те излъгали много! Наистина поддръжката на БМВ излиза соленичка,ама пък се замисли ако е качествена няма да ти се налага да го правиш често(Дай Боже) Абе и частите не са много ефтинки ама де да знам май навсякъде излиза максимата,че ако караш БМВ си паралия и затова са стряскащи цените. Аз(от опит казвам)-да по-скъпичко е да караш БМВ обаче аз ремонт ми се налага да правя веднъж годишно(да ми трябват чясти демек) и така не ми излиза много скъпо! А то много зависи и в какво състояние си вземаш колицата-ако е по-ефтинка после знай,че ще ти излезе през носа! Обаче мога да те поздравя с избора да си купиш БМВ-НЯМАТ грешка просто! :bowdown: :yes:
BMW-THE LIFE STYLE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

В тишината алкохолна пак от спомени съм болна!Искам да не оздравея в нащо вчера да живея-там където бях щастлива и усещах,че съм жива!
Нищо ли не бях за тебе,както казваш днес на всички или те боли за мене и не спря да ме обичаш!

ентусиаст
Аватар

Мнение от veso VTK » 29 Ное 2006, 8:57

---Колегата е прав.Зависи в какво състояние ще е колата която ще вземеш.И каква серия искаш да караш.Но все пак BMW си е BMW.Нормално е да е с малко по скъпа потдръжка.

ентусиаст
Аватар

Мнение от veso VTK » 29 Ное 2006, 8:59

---Извинявам се.Исках да кажа колежката. :uups: ;)

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 29 Ное 2006, 9:26

Поддръжката е с около 20% по скъпа, но се компенсира със здравината, колата ако я поддържаш както трябва никога няма да те остави, докато познавам хора със VW дето след всяко ходене на море са в сервиз при тва ни насред път за там.
Разхода на колата е абсолютно нормален като на всяка друга и какато винаги харчи колкото я настъпваш. Мойта 316-ка прави 6 на извънграда до морето и 9 в София през лятото, максимума който изцежам от продължително карне във супр задръстванията е 12 и то при минусови температури и при условие че колата я каран само студена. Така че смело се хвърляй на нещо читаво и да видиш що е то истински автомобил ;)
Ако искаш мога да ти кажа и цени на консумативи за 16-ката.
Успех!
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 29 Ное 2006, 10:50

И аз да се включа с един съвет. И на мен като на теб ми ги говориха тия глупости :D Не ги слушай. Аз си взех БМВ Е34 декември '88. Железен дзвер. Нищо не съм му правил освен нормалните неща (масло, филтри, ремъци като само ангренажния. Другите не съм ги сменял и са тип топ). По скъпото при поддръжката идва от това, че като караш БМВ и искаш да му слагаш само качествени части. Аз си взех обтяжна ролка SKF за 120лв. Можеше да взема и за 20-30 лв. ама :D Иначе даже накладки още не съм сменял, а тия при мен са изкарали 15000км пък не е като да не карам както си трябва :mhihi: :mhihi: :mhihi: Така че зимай БМВ-то Кефа е невероятен. Ти затова ги даваш тия пари. За удоволствието. Ако искаш просто кола да се друсаш насам натам си вземи един Голф и купувай турски части за по 3лв килото. Ако искаш удоволствие взимай БМВ-то :twisted: :twisted: :twisted:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 29 Ное 2006, 11:00

И аз съм съгласен че голямата разлика в цената за поддръжка на БМВ и останалите коли идва от това че ние си обичаме колите и поради тая причина обикновено (доколкото имаме възможност) вземаме скъпи и качествени части и консумативи. Дори в очите на моите приятели и познати това е болест, а понякога и аз се чудя дали не са прави :)

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 29 Ное 2006, 11:06

vitamincpp написа: Дори в очите на моите приятели и познати това е болест, а понякога и аз се чудя дали не са прави :)

И моите си мислеха, че съм болен да си купя за същите пари като тях кола, но с 10 години по стара :mhihi: :mhihi: Обаче като им влязоха по няколко пъти колите в бокса и като Пътна Помощ ги сурнеха от магистралата и т.н. и сега през ден ме питат "Как е БМВ-то" с учудване и надежда то да се строши. Ама лудия zAcK не прави компромиси в поддръжката и затова кара ли кара :driving: :driving: :driving: а те псуват ли псуват :banghead: :banghead: :banghead:

Не мога да разбера защо има хора, които завиждат и говорят глупости за БМВ и не искат да признаят, че са правили, правят и ще правят едни от най-добрите автомобили :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Изображение
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 29 Ное 2006, 11:30

Хората ти го казват това защото са се изработили да си вземат друга кола :)

Аз от Е34 се качих на Е30 и разликата в поддръжката е огромна.
Има зависимост каква кола ще си вземеш за Е34 наистина е малко по-скъпа поддръжката но знам че като сменя нещо ще ме кара много години... пък и колата си заслужава всеки лев. Да не говорим какъв кеф ще имаш от страна возията.
Слабото и място е разхода :)
Един познат направи за около 2000лв основен ремонт на двигателя и вече над 100 000км не е барнал нищо по него. (освен консумативи)
Сега на Е30-та съм се охарчил само 150лв от както съм е взел ;)
Иначе като изцяло разходите по поддръжката са и от -50% до -70% дори и повече сравнение с Е34 взависимост от частите.
Но като изцяло ако искаш качество марката е BMW.

Има една поговорка, че винаги по-евтиното ти излиза по-скъпо.
Аз съм си е изпитал на главата и не правя компромис със нищо.

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 29 Ное 2006, 12:25

А ако случайно решиш да ремонтираш с оригинални части, може да излезе и по-евтино от други марки. Пластмасите за сеат са по-скъпи от тия за бмв. Ама то като правят и за ауди... :mhihi:
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 29 Ное 2006, 13:48

Хехе, то и за БМВ има турски чарколя колкото искаш. Можеш да минаваш със супер евтина поддръжка, обаче тогава що-годе изравняваш качеството на колата с това на нормалните трошки. Качеството винаги е струвало пари. Ама не ми казвайте, че хората с фолксвагените, аудитата, опелите, фордовете, пежата, ситроените и т.н. си купуват частите от официалните представители на съответните марки в БГ. Щото и те пазаруват от Козлодуй, Симеон, Раковска и другите алеи за авточасти. Просто има значение какво купуваш и слагаш. Изборът е голям. Само че по-народните коли обикновено се ремонтират и с по-народни части и мине не мине - хоп в бокса. Едва ли ще се намери човек, който да си е поддържал колата в официален сервиз и после да се оплаче, че тя е боклук. Има и изключения де, но все пак оригиналното си е оригинално.

Та дали поддръжката на БМВ е по-скъпа? Ми както казаха колегите, ако колата е читава, караш я разумно и ползваш по-качествени консумативи, едва ли ще ти се върже по-скъпо от поддръжката на която и да е друга кола.

Накрая ще дам няколко примера. Преди години мой колега караше Лада и разправяше, че така му излизало по-евтино, отколкото да си купи западен автомобил. Видиш ли, предницата за 100 лева се правела цялата. Само дето я правеше по 3 пъти в годината :mhihi: . Дърпал съм го много пъти, бутали сме да запали, и хиляди други глупости и терзания. Често беше без кола, щото била на ремонт :mhihi:

Втори пример: карах полско фиатче. 2 години. За това време дадох около 1500 лева за ремонти. Просто си се трошеше и това си е. И много пъти са ме дърпали. Веднъж даже го оставих на телевизионната кула и си се прибрах :mhihi: . На другия ден ходихме да го вземеме.

Всъщност мога още патила да разправям с какви ли не марки. Затова накрая си взех баварка, та да не ме оставя на пътя. И ако човек не се вманиачава (което е много трудно, когато имаш БМВ :mhihi: ), разходите са минимални.
It's not who You are, it's who You know...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

бмв или ?

Мнение от павката » 29 Ное 2006, 17:55

щом питаш във форума на марката значи си се ориентирал,а и никой тук няма да ти каже нещо различно от -вземи бмв.за мен мекият съединител,мноо твърдата гас,таблото насочено към мен,невероятния звук на дв.,задното и още мноо + неща просто ги няма при друга марка.вземи я в добро състояние,гледай си я и ще видиш.(голф 2,д-4.5л масло,320ска-4.2л и мноо други примери).марката дава и голям респект у хората,които карат и по-скъпи коли с-о моята(бмв има ореол на адски скъпа кола-необосновано)
freude am fahren-удоволствие от шофирането(логото на марката,на мен ми е адския кеф всяко сядане в колата,а дали са така и голфаджиите?????????
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 29 Ное 2006, 20:08

То като се появи такава тема, все едно и също става :mhihi: Човека като се е замислил вече и тука като го насъскат още повече, на края си купува БМВ - както на мен ми казаха веднъж: прецакал си се вече, връщане назад няма. От тука нататъка ще го искаш повече и повече докато не си го купиш;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: бмв или ?

Мнение от Loewe » 29 Ное 2006, 20:58

pavlin_e30 написа:(голф 2,д-4.5л масло, 320ска-4.2л и мноо други примери)

На Е36 320i маслото е 6,5 литра и свещите са 6. Гумите ще са ти по-скъпи, щото евентуално ако е 6-так, ще искаш да го качиш на 17", а на 17" да сложиш някви измислени гуми не е идея. Абе примери много, колегите са прави, че може би ляга малко по-скъпо, но пък кефа и гъзарията ценя нямат :mhihi: На мен в БМВ ми искаха за маркуча м/у въздушния филтър и дебитомера 25 евро, ама няма начин :arrow: Дойчланд бате
“M” stands for Motorsport. And there’s no question that these cars have racing in their blood.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paxaH » 29 Ное 2006, 23:38

Със сено спортен кон не се храни!
Няма кола която да харчи малко, да върви много, да не се чупи и като се чупи всичко да е от магазин за 1 лев. Факт, че дадена стока струва повече от друга алтернативна стока означава (почти винаги), че в по - скъпата стока са вложени много по-качествени материали и е отделен повече труд. Един килограм пилешки кремвирши са 4 лв., а един килограм пилешко бон филе е 8 лв . Ако проблемът е само финансов, не го мисли - вземи си Опел, Ауди и друго, на което (уж) поддържката е по-евтина. Така няма да се мъчиш и ти, и колата.

Пък като си говорим за цени: 1200 лв. е съединител на 330xd. Гумите са само 17", щото по-малки не се събират и т.н. :D
Селото се оказа точно във града

Следваща

Назад към Основен Форум