парктроник
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
парктроник
тез дни почнах по-сериозно да се оглеждам по колите и да мисля вариянти как да си сложа и аз такава глезотийка..но има нещо,което не ми идва на акъла..на доста коли има и датчици на предната броня..е как работят те??за задната ясно-включваш задната скорост и те вътре пищи като приближиш обект,е ок,ама на задна няма как да ти пищи за предните..и мисълта ми е,как се задействат те,щото ми мина и през акъла,че ако е при ниска скорост..то и в задръстванията трябва да пищи по същата причина..кола до кола..ниска скорост...нещо много взех да пиша и аз,но разяснете темата

Моята стандартно е с отпред и отзад,отзад работи като се ръгне на задна.Отпред работи или ако натиснеш копчето за парктроник(в такъв случай работят всички датчици) , или ако запалиш колата(тогава пак работят всички) , а иначе като намалиш с такава скорост,все едно ще паркираш тогава пак се пускат(всички)
- ///MapTo
-
-
е добре,по тази логика..като намалиш и се движиш в задръстване на полусъединител на разстояние 0.5-1 метър от другите коли,всички датици работят и пищи..така ли е? 

- ///MapTo
-
-
е затова иде реч..твоя си е оригинален,а тез по 90 лв комплекта за броня ме притеснява,че ще се получава този фокус... 

- sappa
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B28
- soreman
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E65 730d
Или си сложи само заден. Мисля че е напълно достатъчен. Аз съм със заден парктроник и честно казано не съм изпитвал нужда от преден.
- Новини
-
Мда и според мен предния парктроник е малко излишен. Колата не е с дълъг преден отсек и вирната муцуна, така че видимоста е добра и няма нужда от помощни средства
На мен ми се наложи да ползвам такава джаджа заради задния спойлер, който ми уби всякакъв шанс за добра видимост и преценка но отпред си виждам идеално 

- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Така и не разбрахме новите парктроници на какъв принцип работят и как се задействат автоматично и кога.
- тони6600
- Палавника
-
- Кара: 320 D '03; Х5 Е70
Тия дето са отпред не пищят има една скала където ти мигат едни диоди четири на брой(то не е точно диоди ама айде),и светят в зелено като почнат последният тоест 3 да свети в червено значи си близо а акто ти светне и 4 в червено и ако не спреш ти остават 5см място предния можеш да му спреш звука или да го оставиш пуснат
- soreman
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E65 730d
Аз поне преден парктроник до сега съм виждал в действие само на кола автоматик и там е просто, като включиш на P и се задейства и наистина беше с такива скали за ляво дясно оцветени от зелено, през жълто до червено и за отзад беше същото.
- Kashalota
-
Трудно влиза в колата
-
- Кара: '08 E91 330xi
Имам приятел който е със преден и заден парктроник(моя е само заден).Включва се като мушнеш задна,а предния се включва след като си включил задна,преместил си колата и после първа,но се изключва автоматично на 15 км/ч.За Ягуар(S-type или X-type не се сещам кой е по-малкия от двата) става дума.При тях е така.
- Timeto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 M52B20
Тези дни монтирахме с едно приятелче парктроник на колата му. В упътването за индианци
е написано, че за предните зони се взема захранване от прекъсвача за stop светлините. Като натиснеш спирачката и след 2-3 сек. се активират датчиците и се деактивират 10-ина сек. след последното натискане на спирачката.
Така че, при по-простите троници трябва да си изключиш зумера, когато си в задръстване

Така че, при по-простите троници трябва да си изключиш зумера, когато си в задръстване

/
Нека ви кажа как стояха нещата с моя парктроник (на ситроена).1 светъл ден реших да си слагам парктроник.Отидох до 1 магазин,купих си и ми го сложиха.На него имаше 3 позиции -On,Off,Silent.Слагах го все на тихото като карах,а ако имах зор го гледах,той си казваше разстоянията,всичко.Струваше 300 лева с монтажа
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2