Една Идея /София city/

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: валяк

Една Идея /София city/

Мнение от simoniko » 29 Авг 2006, 23:35

Всичките се гънеме и гърчиме по различни сервизи и сервизчета , плюеме ги , даваме си парите и си харчиме нервите !
Колко сме на баварския клон? - 1000 души има 100 % от София?!?
На ли сме Велики , караме БМВ-та -
АБЕ ХОРА ДАЙТЕ ДА СИ НАПРАВИМЕ СЕРВИЗ!
Има достатъчно кадърни маняци на марката , които ритат камъчета или бачкат в квартални гаражчета !
Аз лично съм фен на идеята и мога да участвам с пари,бачкане и знания!
събираме се , Регистрираме АД ,
Слагаме парата в банката и действаме !
Малко по малко ще го развиеме !
После мивка , пътна помощ с абонаменти , застраховки , внос гуми ,
части , филтри , а що не и внос на коли !
Постепенно , аз съм сигурен че ще потръгне и развие !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kam_tod » 30 Авг 2006, 9:42

Аз лично искам да видя бизнес план, щото това горе е само изгарящо плътта желание.
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530i Touring
Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
Детайли за колата: току що излязла от завода! :)

RE:

Мнение от turboto » 30 Авг 2006, 11:47

kam_tod написа:Аз лично искам да видя бизнес план, щото това горе е само изгарящо плътта желание.

:yes:

Ако трябва и да се събереме да обсъдим какво защо от къде и т. на т. иначе ще си караме само на пожелания, или важна тема да се направи... отдавна и аз имам такива мисли.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 30 Авг 2006, 13:28

Бива си го като идея ама като реализация не знам, че това си е нещо доста сериозно. Иначе някой ако има сериозни предложения аз съм за :driving:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 30 Авг 2006, 13:30

От мене само едно: за да се направи сервиз трябват майстори и преди всичко майстори. Намерете такива, и сервизът аз ше го направя. Ама като няма сигурност че ще има специалисти, инвестицията е рискова.
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...
Изображение

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 30 Авг 2006, 13:31

Е сега видех... абе защо ли тия дето имаме такива мисли в главата караме 325tds-ки... :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 30 Авг 2006, 13:49

sieg написа:Е сега видех... абе защо ли тия дето имаме такива мисли в главата караме 325tds-ки... :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Скръндзи :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Lila_Angel » 30 Авг 2006, 13:52

аз до колкото знам вече е имало подобно начинание, което не се е овенчало с успех...но, дерзайте :roll:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 30 Авг 2006, 13:54

И какво знаеш,че ми стана интересно :?:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: валяк

Аз мисля

Мнение от simoniko » 30 Авг 2006, 14:15

Инвеститорите не повече от 5-10 човека !
Масторчета ще се намерат , ще гепиме от Дару и Камор началик смени, и двама трима ентусиасти на добри заплати !
Сервиза ще е главно и основно за БМВ и за хората от клуба или форума ! Ако мениджмънта е добър и услугата качествена няма начин да не потръгне , но най-важното е Е30 да се убслужва също толкова всеотдайно и качествено с необходимото уважение както и М6 2006 година , което липсва при другите ! Ние с по-евтините коли не сме тора ръка хора , и не значи че нямаме пари за харчене!
Естествено това няма да бъде червен кръст все пак ще се прави за пари ,но може да стане , и аз го виждам , зависи от нас !
Но възможностите са големи ! Ако всеи си тръгва с усмивка КЪДЕТО и да го сложиме това съоръжение пак ще дойде !
Ще има досиета за постоянните , отстъпки при цялостна подръжка !
И така нататък-а.... ЖЕЛАНИЕ - е ключовата дума !
И пари е втората ключова ,но смяам че със взаимни усилия ще стане!
Първоначалната инвестиция е не повече от 20 к.!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Lila_Angel » 30 Авг 2006, 14:44

vld написа:И какво знаеш,че ми стана интересно :?:

няма да е коректно аз да разказвам историята. ако някой от предишните "предприемачи" е склонен, нека ти отговори. :roll:

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Re: Аз мисля

Мнение от absix » 30 Авг 2006, 15:03

simoniko написа:Първоначалната инвестиция е не повече от 20 к.!

Евро, може би :)

ентусиаст
Аватар
Кара: E21 79'

Мнение от Pin2 » 30 Авг 2006, 15:09

Идеята не е лоша, но:
Инструмента е повече от 50% свършена работа. Кой ще инвестира в инструменти? Айде, литература много, все ще има един 2-ма на които им се отдава да се мърлят.
Намерете инвеститор, направете план за действия и аз съм ЗА :)

Не е зле и за място да се помисли.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kam_tod » 30 Авг 2006, 15:12

1. Требва бизнес план, както вече казах, иначе другото са раздувки.
2. Най-големия проблем от техническа страна, за който се сещам в момента е Диагностиката - Диагностичната Апаратура и КАЧЕСТВЕНИ Диагностици. Почнеш ли да връщаш клиенти като вдигаш раменете, пиши се бегал.
3. На прима виста ви казвам, че 20 К дори в ЕВРО, е несериозна приказка за подобно начинание.
4. Освен силни желания и страсти, трябват: а) ПАРЕ; б) Бизнес знания; в) Технически експерти (дето им викате майсторчета), щото ще се пипа и по скъпи коли и г) малко орталък, щото иначе знам какъв е ефекта - на си ти куклата, дай си ми парцалите.

Както го виждам аз този проект (или начинание, както щете), той ще си остане във фаза зародиш - демек бая приказки ще се изприказват, което в никакъв случай не е лошо :!: :mhihi:
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com

Фюрера
Аватар

Re: Аз мисля

Мнение от sieg » 30 Авг 2006, 15:17

simoniko написа:Инвеститорите не повече от 5-10 човека !
Масторчета ще се намерат , ще гепиме от Дару и Камор началик смени, и двама трима ентусиасти на добри заплати !
Сервиза ще е главно и основно за БМВ и за хората от клуба или форума ! Ако мениджмънта е добър и услугата качествена няма начин да не потръгне , но най-важното е Е30 да се убслужва също толкова всеотдайно и качествено с необходимото уважение както и М6 2006 година , което липсва при другите ! Ние с по-евтините коли не сме тора ръка хора , и не значи че нямаме пари за харчене!
Естествено това няма да бъде червен кръст все пак ще се прави за пари ,но може да стане , и аз го виждам , зависи от нас !
Но възможностите са големи ! Ако всеи си тръгва с усмивка КЪДЕТО и да го сложиме това съоръжение пак ще дойде !
Ще има досиета за постоянните , отстъпки при цялостна подръжка !
И така нататък-а.... ЖЕЛАНИЕ - е ключовата дума !
И пари е втората ключова ,но смяам че със взаимни усилия ще стане!
Първоначалната инвестиция е не повече от 20 к.!

Кои точно ше "гепите"? Тия които по цял ден псувате във форума, че нищо не разбират?
И кои ще дойдат при вас? Тия които взимат ГОЛЕМИ заплати във ПРЕСТИЖНИ фирми, чийто бюджет е имиджов?
Нито ще дойдат, нито като дойдат ще вършат работа.

А и не е нужно да се започва от най-голямото.
Може да се направи една автомивка. Като поспечели пари автомивката, към нея да се направи канал за смяна на масло и филтри от някой КАДЪРЕН и съвестен човек. После да се наеме един гумаджия или пък някой да прави елементарни работи по окачването. И така...
Ако си мислите, че за 20к ше скочите на Дару, Камор или Блейз, бъркате много. Само стендовете им са за половин милион.
Но иначе аз не съм противник, просто казах какво е според мен условието.
Изображение

Следваща

Назад към Основен Форум