Въпрос за нестандартни джанти?
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- petarv
- кандидат ентусиаст
-
Въпрос за нестандартни джанти?
Значи джантите са, гумите на тях- 240/45/415, и на джантите пише 415. Това в цолове идва 16.33, не са точно 16 а малко повече от тях. Проблема е че спуках гума и не мога да намеря такива гуми
Пробвах да сложа 215/50/16 и гумаджията като я наду на 6 атмосвери, гумата се пръсна като галош. Малко и остана да се разпъне /легне/ цялата на джантата. Имал ли е някои опит с поставянето на такива гуми, примерно може ли да се изреже малко от гумата или пък дали могат ли да се сложат 17-ки с някакво уплътнение...
джантите като шарка са същите като тия http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 3%F3%EC%E8
сложил съм ги на Е34
а и ми трябва една такава капачка...
10-х на тоя които разбира

джантите като шарка са същите като тия http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 3%F3%EC%E8
сложил съм ги на Е34
а и ми трябва една такава капачка...
10-х на тоя които разбира
живей живота си и карай BMW
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Такива гуми в БГ няма
Ако държиш да си намериш гуми намери някой по-чужбините и му поръчай да ти донесе точния размер!
Джантите се водят милиметрови(415мм диаметър на джантата разпространени са в САЩ и Англия)!
Ако все пак изкаш да им наденеш гуми 16-ки може да се опиташ с някой гудиър (по-нов да не е на 5 години) казваш на гумаджията да намаже яко с лепилото дето го ползват за залепване на гумата върху джантата и надув докато не опъне по някога се стига до 7++ атмосфери.
И четирите ти джанти ли са такива?
Ако да преорентирай се към други джанти защото при всеки един проблем с гумите ще имаш същите проблеми!
Другия вариант е да си намериш кой да ти донася таива гуми.
Ако държиш да си намериш гуми намери някой по-чужбините и му поръчай да ти донесе точния размер!
Джантите се водят милиметрови(415мм диаметър на джантата разпространени са в САЩ и Англия)!
Ако все пак изкаш да им наденеш гуми 16-ки може да се опиташ с някой гудиър (по-нов да не е на 5 години) казваш на гумаджията да намаже яко с лепилото дето го ползват за залепване на гумата върху джантата и надув докато не опъне по някога се стига до 7++ атмосфери.
И четирите ти джанти ли са такива?
Ако да преорентирай се към други джанти защото при всеки един проблем с гумите ще имаш същите проблеми!
Другия вариант е да си намериш кой да ти донася таива гуми.

- petarv
- кандидат ентусиаст
-
да и четирте са ми такива. Аз по принцип си имам железни 15-ки и сега съм с две предни 16 и две задни 15-ки. Тия летите ги взех щото бяха евтиниика, за 150 лв. с гумите и ми стои колата по-добре с тях. Някои ако има такива гуми и ги продава нека ми пише. Ще пробвам да сложа една 16-ка сасипана като и изрежа от страни малко гумата да може да пасне. Че слагах една мишелинка мисля че беше и като се наду на 6+ атм. се пръсна. Ако се изреже и после не може да държи въздуха, ще стане ли като и се сложи вътрешна гума? Щото на тая която пробвах много малко и остана да се разпъне и легне цялата по джантата...
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
Хубаво си спестил 200-300лв от лет(н)и джанти
Ама кво ще стане ако с тая нестандартната гума минеш през дупка със 160-180км/ч
Ама кво ще стане ако с тая нестандартната гума минеш през дупка със 160-180км/ч
- petarv
- кандидат ентусиаст
-
ще карам само по лет(н)и джанти М№
е такава гума ще сложа само на задната част, че риска е по-малък
е такава гума ще сложа само на задната част, че риска е по-малък
Недей да режеш или да мажеш и да разпъваш, щото това са простотии. Ако почнеш да се ебаваш с гумите некъде ще ожениш ламарината.
Търси си точната гума за тия джанти, щото както е казал Иванчо:
"Тате, то и ти можеш, и аз мога, ама козата си сака пръч!"
Търси си точната гума за тия джанти, щото както е казал Иванчо:
"Тате, то и ти можеш, и аз мога, ама козата си сака пръч!"

Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com
- petarv
- кандидат ентусиаст
-
по принцип съм съгласен и си прав, ама като не мога да намеря такива гуми никъде, казах на много хора да ми търсят но за сега няма нищо
Сега щи напиша нещо, ама не ти го препоръчвам да го правиш, както казват хамериканците 'do not try this at home'...
Навремето имах едни шантави дружки, дето беха лапнали да ходят да се състезават по ралита, та те правеха некво 'окантване' на джантите, казваха, че това е нова технология, дето започнали да я внедряват Порше и Ферари... Та какво правеха (не знам подробности, само ти го казвам като идея) - от джанти с бая по-голям размер на струг сваляга канта и там после го заварявах и напасваха към джантите с по-малък размер, защото това много повишавало устойчивостта на колата в завоите. Да, ама те го правеха само от външната страна на джантата, та да могат да наденат гумата от другата страна. Не знам дали тази идея може да ти свърши работа, ама при всички случаи требва да ходиш при експерти... иначе ако не можеш да си намериш гуми, лашкай ги тия джанти и си търси други.
Навремето имах едни шантави дружки, дето беха лапнали да ходят да се състезават по ралита, та те правеха некво 'окантване' на джантите, казваха, че това е нова технология, дето започнали да я внедряват Порше и Ферари... Та какво правеха (не знам подробности, само ти го казвам като идея) - от джанти с бая по-голям размер на струг сваляга канта и там после го заварявах и напасваха към джантите с по-малък размер, защото това много повишавало устойчивостта на колата в завоите. Да, ама те го правеха само от външната страна на джантата, та да могат да наденат гумата от другата страна. Не знам дали тази идея може да ти свърши работа, ама при всички случаи требва да ходиш при експерти... иначе ако не можеш да си намериш гуми, лашкай ги тия джанти и си търси други.
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Изобщо не си прави труда да изрязваш гумата защото после няма да може да се балансира или с други думи ще я направиш на яйце
Дадох ти пример за гудиар защото е мека гума и ще се разпъне
От друга страна ако намериш кой да ти доне се гуми от чужбуна ще си решиш проблема.

Дадох ти пример за гудиар защото е мека гума и ще се разпъне

От друга страна ако намериш кой да ти доне се гуми от чужбуна ще си решиш проблема.

- prostia
- младши ентусиаст
-
- Кара: e28 e30 e38
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
обади се на Ангел 0887077776 кажи че Бисер ти е казал за гумите с тоя
шибан размер той ми даваше такива гуми
шибан размер той ми даваше такива гуми

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
- Turboman
- ентусиаст
-
- Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
- Мечтае да кара: нещо с турбо
- Детайли за колата: телефон
На стария ми ситроен бяха подобни гумите,само дето там размера беше 15 и нещо инча и след много проучване на ситуацията върнах джантите на вторични суровини
Не е ярно че в БГ не се продават такива гуми - бях намерил в някякво представителство на Мишелин(маи само те правят още такива гуми) с поръчка и доставка до месец за по 250лв парчето,но в твоя случаи цифрата сигорно ще надхвърли 300лв/бр
Не е ярно че в БГ не се продават такива гуми - бях намерил в някякво представителство на Мишелин(маи само те правят още такива гуми) с поръчка и доставка до месец за по 250лв парчето,но в твоя случаи цифрата сигорно ще надхвърли 300лв/бр
- petarv
- кандидат ентусиаст
-
идеята с рязането на джантите ми се струва трудна понеже като ги загледах не ми се вижда да има много метал а и така ще се криви по лесно. Като гледам разликата в диаметъра на гумите е 0,5 см.
пробвах да разрежа една стара 16-ка и почна да се реже, то трябва 0,1-0,2 см. да се махне, не знам ще пробвам с една стара да вида дали ще стане нещо.
а иначе варианта с оригинални си гуми е за предпочитане, но ако намеря.
тел. на ангел не е включен
пробвах да разрежа една стара 16-ка и почна да се реже, то трябва 0,1-0,2 см. да се махне, не знам ще пробвам с една стара да вида дали ще стане нещо.
а иначе варианта с оригинални си гуми е за предпочитане, но ако намеря.
тел. на ангел не е включен
- petarv
- кандидат ентусиаст
-
bmwfena написа:малко ще ти е далечко SORRY
разстоянието по принцип не ми е проблем, на метан съм
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2