Проверка на автомобил преди закупуване (Е46)?
Модератор: Общи модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проверка на автомобил преди закупуване (Е46)?
Здравейте,
почти съм отнесъл едно Е46 320d 1999, но искам да му направя пълна диагностика преди да го платя в Понеделник, а и имам няколко питания. Пиша ги тук, защото повечето се отнасят за всички модели.
- Качествена диагностика знам, че се прави в Камор и в Дарукар. Има ли други места с читава апаратура и персонал? В Камор и Дару записва ли се час за диагностика? Има ли проблеми по автомобила, които диагностиката не може да хване и трябва да се гледат отделно? Вадят ли реалните километри при диагностиката?
- Колко струва един оригинален ключ с програмирането? Колата се продава само с един ключ, това проблем ли е? На тавана има пирамидката, която би трябвало да указва вградена аларма. При това положение добре ли е да се монтира допълнителна аларма?
- Към бизнес касетофон може ли да се закачи CD changer? Колко вървят нови и втора ръка? Скъпо ли е да се ъпгрейдне касетофон до BMW CD като се запази пълната функционалност на оригинала?
- Волана е мулти с бутон за телефон, но не видях никъде интерфейс за телефон. Колко струва монтирането на интерфейс?
- Климатикът работи ли в режим отопление зимата или само дехидратира въздуха?
Множко са въпросите и с голяма благодарност и нетърпение очаквам отговорите Ви.
почти съм отнесъл едно Е46 320d 1999, но искам да му направя пълна диагностика преди да го платя в Понеделник, а и имам няколко питания. Пиша ги тук, защото повечето се отнасят за всички модели.
- Качествена диагностика знам, че се прави в Камор и в Дарукар. Има ли други места с читава апаратура и персонал? В Камор и Дару записва ли се час за диагностика? Има ли проблеми по автомобила, които диагностиката не може да хване и трябва да се гледат отделно? Вадят ли реалните километри при диагностиката?
- Колко струва един оригинален ключ с програмирането? Колата се продава само с един ключ, това проблем ли е? На тавана има пирамидката, която би трябвало да указва вградена аларма. При това положение добре ли е да се монтира допълнителна аларма?
- Към бизнес касетофон може ли да се закачи CD changer? Колко вървят нови и втора ръка? Скъпо ли е да се ъпгрейдне касетофон до BMW CD като се запази пълната функционалност на оригинала?
- Волана е мулти с бутон за телефон, но не видях никъде интерфейс за телефон. Колко струва монтирането на интерфейс?
- Климатикът работи ли в режим отопление зимата или само дехидратира въздуха?
Множко са въпросите и с голяма благодарност и нетърпение очаквам отговорите Ви.
- ForzaBMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е61
- Мечтае да кара: алпина
бизнес касетофон
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=34518
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=33881
Волана
мисля че е доста парички и не си заслужава
диагностика
само камор това е мое мнение
записва се час и е около 70-80лв за е46
ключ
моята я купих с 4 ключа 2 с дистанционо 1 обикновен и 1 от пластмаса. май не е много добре че е само един. има неква схема със застраховките в италия
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=34518
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=33881
Волана
мисля че е доста парички и не си заслужава
диагностика
само камор това е мое мнение
записва се час и е около 70-80лв за е46
ключ
моята я купих с 4 ключа 2 с дистанционо 1 обикновен и 1 от пластмаса. май не е много добре че е само един. има неква схема със застраховките в италия

ForzaBMW написа:бизнес касетофон
ключ
Много благодаря за отговора.
И аз прочетох в pdf ръководството, че трябвя да са 4 ключовете. Колата наистина е италианка. Каква точно е застрахователната схема? Може ли да се окаже, че има потенциал за иск от страна на застрахователя???
- ForzaBMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е61
- Мечтае да кара: алпина
toopo написа:ForzaBMW написа:бизнес касетофон
ключ
И аз прочетох в pdf ръководството, че трябвя да са 4 ключовете. Колата наистина е италианка. Каква точно е застрахователната схема? Може ли да се окаже, че има потенциал за иск от страна на застрахователя???
Сори пич ама не съм много компетентен и ще си замалча
Дано има някой от форума който да знае и на мен ще ми бъде интересно да се светна

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
toopo написа:ForzaBMW написа:бизнес касетофон
ключ
Може да се окаже всичко, 1 ключ е доста съмнително, още повече ако я взимаш от Горубляне, иначе да си поръчаш дубликат на ключ в Камор е към 300 кинта

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
sieg написа:Абе мойта е от Горубляне, с един ключ, има и печат че не се издирва там по митници и КАТ, ама ми е интересно как да си направя ключ, щото явно БМВ-ключовете са по-сложни... откъде и за какви пари? говорим за е36, не мисля че е магнитен или инфраред...
За твойта има ключове при всеки ключар!
На Е46 ключовете са с чип в тях има нещо като имобилайзер затова са дебели

vld написа:sieg написа:Абе мойта е от Горубляне, с един ключ, има и печат че не се издирва там по митници и КАТ, ама ми е интересно как да си направя ключ, щото явно БМВ-ключовете са по-сложни... откъде и за какви пари? говорим за е36, не мисля че е магнитен или инфраред...
За твойта има ключове при всеки ключар!
На Е46 ключовете са с чип в тях има нещо като имобилайзер затова са дебели
Знам че е така, обаче и не съвсем. Обикновените ключове за коли(като на Голфчето например) се правят навсякъде за 1 минута. Но тоя ключ дето аз го имам прилича на два слепени ключа един за друг. На едно място вече ми казаха че такива нямат или не правят. На някой от форума случвало ли му се е да прави ключ?
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
- theraven_nz
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15
bmwdriver написа:20 лв ти е обикновения ключ за Е36.Двустранен е ,но няма проблем да ти го направят.
За 12 лв имам дубликат и вече половин година ръчкам с него

Но айде да не разваляме И тази тема

---
- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
Аз никога не бих си купил Е46 което е само с един ключ и на теб не ти препоръчвам даго правиш!!За диагностика най добре да идеш в Камор,за слабите места на този модел може дасе разровиш в под-форум Е46 там ще намериш доста полезна информация.Колата щом е с оригинална аларма значи е с инфраред код ключ,който можеш даси извадиш само в Камор или Дару и със сигорност не е евтин.Когато питах хората от тукашния БМВ сервиз дали даси сложа допълнителна аларма или имоб. те ми казаха да забравя за такива неща при положение че колата има оригинална аларма която е с имобилайзер.Врътката с CD changer-а я прави The Mravoiada той може дати каже как става и колко излиза.Всички Е46 които имат мулти волан имат подготовка за телефон купуваш си един интерфейс и след това само трябва дасе ъпгрейдва.Климатикът е само охладител зимата се топлиш с парното снежинката я пускаш когато стъклата сати много изпутени зада ги изсуши по бързо става въпрос за кола която не е с климатроник.

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2