Уникален звук от трицилиндровите мотори

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е46 facelift
Мечтае да кара: Е90
Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.

Уникален звук от трицилиндровите мотори

Мнение от nedbmw » 03 Окт 2012, 13:22

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 3.0sd
Мечтае да кара: по често

Re: Уникален звук от трицилиндровите мотори

Мнение от RuM6n » 03 Окт 2012, 14:08

Доста е пъргава за кола 1,5 литра, а иначе звука е като на удавен шестак.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 03 Окт 2012, 15:03

Кефят :mrgreen: Не знам за вас но мен си ме кефят :)
Si non confectus, non reficiat.

Потребител
Аватар
Кара: E30 Turbo & E36 Turbo
Мечтае да кара: на 3bar-a
Детайли за колата: E30 IS Coupe... & ...Е36 Cabrio

Мнение от valio_style » 03 Окт 2012, 15:45

Само не знам как реши че е като удавен 6-так.
На мен ми звучи като малко на 8-мак или по скоро като V6 или нещо между 2-те.... ...не знам ама ме кефи и ускорява доста добре :yes:
Изображение It's Always more fun.. ..sideways
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 03 Окт 2012, 17:12

Трагедия-до къде стигнахме за 2 капки бензин икономия да се кефим на 3-цилиндрови еднодневки, скоро и с предно предаване
suicide.gif
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 03 Окт 2012, 19:48

Zagy написа:Кефят :mrgreen: Не знам за вас но мен си ме кефят :)

Тебе и печките те кефи, как тракат :mhihi:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 03 Окт 2012, 21:16

С подходящата генерация почти всичко може да се получи. Както и с пластични операции Лили Иванова почти прилича на Памела Андерсън. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Аватар

Мнение от F3P » 03 Окт 2012, 21:28

Zagy написа:Кефят :mrgreen: Не знам за вас но мен си ме кефят :)

Явно си някаква странна порода щом те кефят звуци на фуражомелка :dunno:

Не им схващам целта на тези двигатели- нито ще са толкова икономични за да има смисъл от тях, нито колите ще са по-евтини заради малките мотори...
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 04 Окт 2012, 6:50

Първо, звука никак не е лош за 3 цилиндъра, 1.5 литра двигател.
Второ, мъника е 180 коня и сигурно доста Nm, не ми се проверява.
Трето, хич не са му ръгнали 8-скорости на тоя фъстък нямало да е икономичен,а ? :kuku:

Не знам какво ревете! Като сте такива философи, M3 купе още се продава,
купувайте него, защо ви е тая 1-ца :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Аватар

Мнение от F3P » 04 Окт 2012, 7:53

zAcK написа:Първо, звука никак не е лош за 3 цилиндъра, 1.5 литра двигател.
Второ, мъника е 180 коня и сигурно доста Nm, не ми се проверява.
Трето, хич не са му ръгнали 8-скорости на тоя фъстък нямало да е икономичен,а ? :kuku:

Не знам какво ревете! Като сте такива философи, M3 купе още се продава,
купувайте него, защо ви е тая 1-ца :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Звука определено не ме радва, но въпрос на вкус- все на някой ще му хареса. А и хората знаят как се пуска звук през тонколоните :mhihi:
Че е мощен е ясно. Ама това си е изнасилване на мотора.
Ако ще и с 28-скоростен автомат да бъде тая кола ще е икономична, и то не много, само в града. Залагам 5лв., че разхода на дълъг път ще е макс. 0,5л. под разхода на мотор с 4 цилиндъра.

И не ревем- просто не виждам смисъл от 3 цилиндъра с всичките му усложнения и балансиращи глупости за да постигнеш 300грама по-малък разход в града. Ама явно БМВ са решили, че има достатъчно балъци които да платят бясна цена само заради едната табелка и на които хич не им пука какво има под капака- все пак всичко е пари и традициите отдавна умряха. Ще видим обаче колко народ ще ревне когато този мотор го метнат в коша на 3-та серия :winky:

Такъв мотор да го сложат в някой хибрид- ОК, да го сложат в планираните чикии с предно- ОК, да го бутнат в 1-ва серия- как да е, нали е градски модел и такова купуваш на жена си колкото да не ходи пеша, ама съм 100% сигурен, че ще го тръшнат и в 3-та серия за да кажат шефовете "Ето, мислим за околната среда и за джоба ви и правим всичко възможно да ви предложим икономичен и същевременно достатъчно мощен мотор".
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46, 320д, 136к.с.

Мнение от dzvonko » 04 Окт 2012, 10:43

Хора, поне половината от вас дали си правят сметка за една кола, икономията е 0,3л/100км, но 100 000 автомобила х 0.3л = 30 000 литра за всеки 100км изминати от тези автомобили. Я сега сметнете всеки от тях ако прави поне по 10 000км на година. Мислете в малко по-глобален мащаб! Това, че за вас няма значени дали колата ви харчи 5 или 15 на 100 - радвам се, че можете да си го позволите :) Но все пак хората мислят как да намалят вредните емисии в глобален мащаб. А пък мощността на този 1.5л само с 12к.с. по-малко от 2.8 :shock: :shock: :shock:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 04 Окт 2012, 10:53

dzvonko написа:Хора, поне половината от вас дали си правят сметка за една кола, икономията е 0,3л/100км, но 100 000 автомобила х 0.3л = 30 000 литра за всеки 100км изминати от тези автомобили. Я сега сметнете всеки от тях ако прави поне по 10 000км на година. Мислете в малко по-глобален мащаб! Това, че за вас няма значени дали колата ви харчи 5 или 15 на 100 - радвам се, че можете да си го позволите :) Но все пак хората мислят как да намалят вредните емисии в глобален мащаб. А пък мощността на този 1.5л само с 12к.с. по-малко от 2.8 :shock: :shock: :shock:

Имаш предвид от на 2,8 преди 25 години :kuku: Уау ...Масови мотори с подобна кубатура и коне има от поне 15 години , та не знам какво му е чудно мощното на този . 1,6Т дет е в 1ва и скоро в 3та серия има варианти до 211ка а е 0,1л по-голям обем . Голямо чудо тоя 3 цилиндров мотор . Говорите сякаш гори 1/100 . И скоростната му кутия и 9 степенна ще дойде , защото ЗФ вече са готови .
И това не е нищо кой знае какво , защото пък вариаторите които имат безброй скорости (симулирани на 8 ) ги има от 12 години в ниския клас . И така върпоса остава отворен - за какво по дяволите ти е тази фуражомелка в уж премиум автомобил :kuku:

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 04 Окт 2012, 13:05

F3P написа:..

един личен въпрос, ако не възразяваш с молбата да бъдеш откровен: какъв автомобил караш и колко километра правиш годишно?

Аватар

Мнение от F3P » 04 Окт 2012, 13:51

Turturelo написа:един личен въпрос, ако не възразяваш с молбата да бъдеш откровен: какъв автомобил караш и колко километра правиш годишно?

Въртя достатъчно много, горе-долу 50:50 градско и извънградско и сменям масло между 3 и 4 пъти в годината (преди години съм стигал и до 6 смени на масло)- смятай сам пробега на годишна база. Да го кажем, че кола карам не за да отида до работа на 5км. или до кафето, а без кола няма да изкарам и 5лв. днес. А каква е колата е без значение. Разбира се не е модел 2012г. :winky:
Само не ми излизай с приказките "Ти карал ли си го тоя мотор, че даваш мнение"- едва ли и ти си от единиците дето са го пробвали. Не ми и трябва- аз кола с 3 цилиндъра няма да купя дори и да ги по 5бр. за 3лв. нови в магазина.

Ако пък случайно си от единиците карали този мотор вземи дай малко секретно инфо как върви, колко гори, как се усеща колата и има ли реално смисъл от такъв мотор изобщо- нека и ние простосмъртните да получим инфо от извора. До момента само четем данни, гледаме някакви клипчета и коментираме наизуст колкото да не заспим.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E 36 320i Touring
Мечтае да кара: Мазерати
Детайли за колата: Стар чук - сребристо комби Е36 от 96-та.

Мнение от D.Stanev » 04 Окт 2012, 16:35

Ами... звукът е малко нехарактерен за БМВ и затова малко обърква в първия момент. Ако трябва да съм съвсем точен в мнението си дали ме кефи, трябва да кажа, че ме кефи в определени диапазони, а именно при по-високите обороти, когато вече не се забелязва тактовата разлика от липсата на единия цилиндър. При високите обороти ми наподобява звукът от форсиран американски чопър :smoke:
BMW Crash master

Следваща

Назад към Основен Форум