Малко помощ/за регистрация/

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318is

Малко помощ/за регистрация/

Мнение от Doviciozo » 09 Авг 2012, 19:55

Колеги,купих си колота тази зима и е със Софийска регистрация,аз съм от провинцията и сега като ида в кат Монтана ще ми сменят талона и номерата с Монтански.Въпроса ми е има ли начин да сменя само талон и да си остана с тези номера.Колата вече съм я зачислил с тези номера в данъчното и се води на мое име.Благодаря предварително.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: Малко помощ/за регистрация/

Мнение от Top Gun Maverick » 09 Авг 2012, 20:03

Не.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318is

Мнение от Doviciozo » 09 Авг 2012, 20:21

Благодаря за точния отговор,явно ще се наложи да прекарам един ден в КАТ.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 09 Авг 2012, 20:28

Ами няма как освен ако не живееш в София. Щом адресната ти регистрация е в област Монтана(предполага, че е там)и колата е на твое име, спасение няма. Това са го искали бая народ, които купуват коли и искат да запазят хубавия номер от друга област или просто не им се дават пари за нови номера, но не може. Ако можеше, то щеше да е пълен хаос за куките да вземат пари. Всеки с различни регострации и не знаят кой е от града и кой не за да се "похвали" евентуално. :mhihi:
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Детайли за колата: BMW

Мнение от Nedialkov » 09 Авг 2012, 22:24

Сменяш си адресната регистрация да е в София и съответно личната карта и отиваш в КАТ София само за нов талон без да сменят номера.

Това ти е варианта.

П.С. Това с номерата е остаряло, нито те прави теб по голямата работа софийския номер, нито пък полицай и тн правят повече проблеми. Номерата не правят човека който кара колата. Аз си живея в София колата ми се кара постоянно из София от 5 години, но номера ми съвсем не е софийски и никога съм нямал проблеми с това, точно напротив :) (все минавам с номера не съм от тук и не познавам града :) )

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 09 Авг 2012, 22:46

Номерата едно време беше интересно да са лесно запомнящи се защото през комунизма и малко след това само полицаите разни там приближени се ползваха с това. С времето обаче се убеждаваш, че най-голямото предимство на света би могло да е ако номера ти е с 4 различни цифри, ако може и с различни букви, при това "безплатно". :mhihi:
Ако имаш поредни цифри или еднакви, то веднага куката е нейния умствен потенциал те е забелязала и запомнила дори отдалеч. Различни ли са обаче... :ok:
Ако пък си в по-малък град още докато ти видят различната от областта регистрация и си спрян "рутинно". :mhihi: И така докато всички куки не те научат.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 11 Авг 2012, 9:35

BMWPOWERRR_ACM написа:Номерата едно време беше интересно да са лесно запомнящи се защото през комунизма и малко след това само полицаите разни там приближени се ползваха с това. С времето обаче се убеждаваш, че най-голямото предимство на света би могло да е ако номера ти е с 4 различни цифри, ако може и с различни букви, при това "безплатно". :mhihi:
Ако имаш поредни цифри или еднакви, то веднага куката е нейния умствен потенциал те е забелязала и запомнила дори отдалеч. Различни ли са обаче... :ok:
Ако пък си в по-малък град още докато ти видят различната от областта регистрация и си спрян "рутинно". :mhihi: И така докато всички куки не те научат.

Нещо тая милиционерска логика не мога да я разбера какъв е смисъла да спираш коли с еднакви числа в номера и да не закачаш такива с 4 различни числа ! И къде е проблема да си вземаш красив номер 1000 например или 1800 и т.н освен в КАТ-Пловдив :banghead: там са най големите селяни събрани от областта!

Назад към Основен Форум