Модели с паник бутон?

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Модели с паник бутон?

Мнение от Trifcho » 08 Авг 2012, 17:45

Здравейте,
Не си спомням точно в кой модел BMW съм виждал че при шофоьора има паник бутон (доколкото знам са фабрични, при евентуална повреда по пътищата да се извика помощ). Идеята ми е че, трябва да се добера до 1-2 бройки хубави, лъскави бутони с предпазно капаче и т.н. Съответно можете ли да ме насочите за кои модели да питам като звъня по моргите. Или пък ако някой има под ръка подобно нещо...Гоня изключително добра визията на паник бутона, така че колкото е по-нов модела от който е бутона, толкова по-добре.

Благодаря предварително.

ентусиаст
Аватар

Re: Модели с паник бутон?

Мнение от [FF]GODFLESH » 08 Авг 2012, 21:22

това май е платена услуга от БМВ и не знам тука колко е активна...до колкото разбирам гледаш да има фаца пък файда йок...ако е така предполагам си някой джамбазин.... :roll:
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."

Потребител
Аватар

Мнение от Trifcho » 09 Авг 2012, 10:18

[FF]GODFLESH написа:това май е платена услуга от БМВ и не знам тука колко е активна...до колкото разбирам гледаш да има фаца пък файда йок...ако е така предполагам си някой джамбазин.... :roll:

Ако беше така, сигурно щях да съм доста по-добре с кинтите :) Занимавам се с хардуеър и на един дивайс трябва да сложа такъв бутон, който да "казва" - ако ме натиснеш , пращам тежката артилерия :)

Предполагам, че тука в БГ тази услуга едва ли е активна - но все пак съм го виждал в автомобил с българска регистрация.

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 09 Авг 2012, 10:52

този пакет от телематични услуги се предлага на всички модели от 1999 г. насам - опция 612 BMW Assist. Една от функциите е обаждане на BMW Call Center или Emergency call (варира в различните държави) посредством "Sos" бутон намиращ се горе над огледалото. Ако се случи след инцидент се задейства автоматично изпращайки GPS координати за локацията на автомобила и данни за удара (според краш-сензорите). Върви винаги с комбинация с Навигационна система и подготовка за телефон.

Най-запазените екземпляри са на магазина в кесийка идват...

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 10 Авг 2012, 16:34

Функцията се предлага и от други марки,но най-лесно ще го намериш от 5-ца или Е класа за американския пазар.

Назад към Основен Форум