Някой знае ли как се нарича...

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар
Кара: Е36 328g
Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo

Някой знае ли как се нарича...

Мнение от Дилян Пенчев » 18 Мар 2006, 23:53

.....системата която БМВ се опитват да въведат с електромагнитно управление на клапаните, и в газоразпределителния механизъм да няма разпределителен вал :?:
Ще съм много благодарен ако някой може да ми каже как се нарича и ако може да ме насочи към някаква техническа информацийка :idea:
Изображение
Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече :)))

младши ентусиаст

Мнение от OPASNO LUD » 19 Мар 2006, 0:07

Valvetronic.
Die Valvetronic (= variable Ventile und Elektronik) ist ein Ventiltrieb mit vollvariabler Hubsteuerung der Einlassventile (Hub von 0 bis 9,7 mm). Die Motorleistung wird dabei ohne die für Ottomotoren bislang obligatorische Drosselklappe über einen stufenlos verstellbaren Einlassventilhub gesteuert, der die Luftmenge mit deutlich verringerter Verlustleistung reguliert (Quantitätsregelung). Für den BMW Fahrer bedeutet die Valvetronic Technologie einen geringeren Verbrauch, verminderte Abgasemissionen und zugleich ein besseres Ansprechverhalten sowie eine höhere Laufruhe des Motors.
Това е за автоматично регулируеми клапани в сайта на БМВ друго няма

ентусиаст
Аватар

Мнение от stenly » 19 Мар 2006, 0:44

OPASNO LUD написа:Valvetronic.

Във форума на BMW Club Bulgaria се пише ЗАДЪЛЖИТЕЛНО на КИРИЛИЦА, в противен случай мненията ви ще бъдат изтривани!!! :cop:
мнението изтрито от gazzzar

Znam be gyzzze;
I kato nqmam kirilica (shtoto mi e novoinstaliran Windows-a) i kato KREDOR-a ne mi izliza neizwestno zashto, pylno li radiomylchanie da zapazq?
Последна промяна stenly на 19 Мар 2006, 13:11, променена общо 2 пъти

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар
Кара: Е36 328g
Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo

Мнение от Дилян Пенчев » 19 Мар 2006, 1:57

Да стенли е прав!
Друго ми трябва! Валвтроника е да променяш хода на отварянето на клапаните... може да не ги отваряш изобщо а може и да ги отваряш на макс...новото е че няма дросел при Валвтроник-а!
Изображение
Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече :)))

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 19 Мар 2006, 4:27

ммм точният термин е 'camshaftless engine' или съкратено 'camless engine'(по-разпространено). не знам конкретната технология на BMW как се казва, но ако се разрови човек доста неща могат да се намерят в google. мисля, че няма смисъл да поствам линкове тук. от това, което намерих за съжаление се оказва, че BMW са назад в тази технология спрямо други фирми. приятно ровене :lol:

edit:
The 2007 W204 Mercedes Benz C-Class will be the first car from German marque to use a camless engine. Mercedes calls it the technology KDI EVT. The KDI EVT is supercharged, with direct injection and uses an electronically controlled cam-less valvetrain.
....
There are no details on exactly how the engine works, and what exactly is being used to actuate the solenoid valves, but if I get any information I will write about it rightaway. This will definitely be interesting.

http://paultan.org/archives/2005/07/14/ ... e-engines/
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 20 Мар 2006, 13:48

доколкото аз съм чувал това не е
разработка на БМВ въпреки че в
моторспорт са правили подобни оптити
за формула 1 двигатели, за да могат
да въртят на обороти над 20 000
защото явно там вала не се справя
но за момента няма нищо конкретно! :roll:
доколкото знам FIA е възроптала срещу
тази система и сега явно е замръзена :confused:
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 20 Мар 2006, 15:25

Прди 2 години май по едно и също време с Хонда правеха такива опити..

Назад към Основен Форум