Google вкара сайта на BMW в черния си списък

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ALEXONE » 08 Мар 2006, 11:30

06.02.2006

Германският сайт на BMW бе вкаран в черния списък на Google с аргумента, че автомобилопроизводителите са се опитали изкуствено да увеличат рейтинга му за популярност в търсачката.

Това съобщи лондонския в. "Таймс", като уточни, че Интернет гигантът е издал така нареченото Google Death Penalty на уеб сайта, което значително е понижил профила му във виртуалното пространство.

По думите на блогъра Мат Кътс, който твърди, че е софтуерен инженер в Google, BMW е използвала непозволени практики за оптимизация, за да гарантира, че всички търсения по ключовите думи BMW и gebrauchtwagen (коли втора употреба) ще препращат първо към уеб сайта на производителя.

Кътс казва, че хора на фирмата са изписали gebrauchtwagen 42 пъти на doorway страницата на компанията, използвана, за да включва думи, които най-вероятно биха привлекли търсещите коли втора употреба. В отговор Google е намалил PageRank-а на компанията до нулев, което означава, че търсенията на BMW в Германия вече няма да я извеждат на челна позиция при показване на резултатите.

Аргументът е, че така компанията е нарушила правилата за сътрудничество с Google, макар че не е ясно дали ръководството на BMW е знаело за постъпката.

Източник: IDG.BG
Парата в Брой и Аз съм Твой!!!!!
Изображение

CS-маниак
Аватар

Мнение от lowdriver » 08 Мар 2006, 11:43

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 0%E9%F2%E0
Имаше и още една тема, но сега намерих само тази..Та, писано е по тази тема.
Изображение
Driver's Racing Team

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ALEXONE » 08 Мар 2006, 11:49

lowdriver написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=29439&highlight=google+%E2%EA%E0%F0%E0+%F1%E0%E9%F2%E0
Имаше и още една тема, но сега намерих само тази..Та, писано е по тази тема.
Сори може да я затриете :uups:
Парата в Брой и Аз съм Твой!!!!!
Изображение

Назад към Основен Форум