Въпрос относно ПТП...

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW120

Въпрос относно ПТП...

Мнение от BMW120 » 02 Апр 2012, 10:09

Случая е следният.....Спирам на зебра на долни богоров, за да пресече един човечец, едно момче с една мазда зад мен спира, зад него засилен бус фиат с румънска регистрация така го изхака, правейки го на палачинка, че той ме удари мене.
Та въпроса ми е следния....гражданската къде и от кого трябва да си я търся, момчето което реално ме удари е също като мен в армеец, но в протокола пише че румънския бус ме е ударил (явно защото той е виновен)...
Куките ми казаха да хода в гаранциониа фонд, мой приятел занимаващ се с тея неща ми каза да хода директно в армеец, защото реално момчето зад мен ме е ударило, а той също е в армеец....
Литъл хелп уил би апришиейтед :)

П.П. Извод от целата работа - човек да не спира на зебра, че гледайте кво става....а на всичкото отгоре аз видях че буса ше го удари и включих на първа и успях да преместя мойта кола на 2м напред...недай си боже тоя човечец да беше пред мойта кола пресичайки
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

ентусиаст
Аватар

Re: Въпрос относно ПТП...

Мнение от BadAngel » 02 Апр 2012, 10:20

при такъв удър трябва да се викат полицаи и да се попълни полицейски протокол

не двустранен протокол, защото първо има румънец и второ има 3 коли

всеки без първия в колоната е виновен (т.е. без теб)

ако полицая е написал, че те е ударил буса, а не този зад теб, трябва да ходиш да се разправяш да пишат това, което е..
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW120 » 02 Апр 2012, 10:48

BadAngel написа:при такъв удър трябва да се викат полицаи и да се попълни полицейски протокол

не двустранен протокол, защото първо има румънец и второ има 3 коли

ако полицая е написал, че те е ударил буса, а не този зад теб, трябва да ходиш да се разправяш да пишат това, което е..

Извинявай, не се изразих правилно. Дойдоха куки и те написаха протокола, но в него има и скица че сме били 3 автомобила и какво точно е станало но понеже в протокола пише участник 1 и участник 2 написаха само мен и румънеца, а на момчето зад мен предполагам него и румънеца...Днеска се чудех дали да не отида с него до армеец и там да разберем каква работата...
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 02 Апр 2012, 11:17

така се прави, всичко е ОК

парите трябва да си ги вземеш от застраховката на човека зад теб

той си взима неговите от румънеца и всичко е ток
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Детайли за колата: N42B20

Мнение от pimpo » 02 Апр 2012, 11:26

BadAngel написа:всеки без първия в колоната е виновен (т.е. без теб)

Това не е вярно, или поне не винаги. Ако втория е бил спрял в момента на удара - той не е виновен. Казвам го от опит, защото аз бях втори в същата ситуация.

Иначе на въпроса - отиваш там където ти е каското и си завеждаш щетата. Те ти плащат на теб, а те от кого ще си вземат парите не те интересува. Това пак от опит го казвам.
Ако нямаш каско вече не знам :)
Кога се пише "И" и кога "Й"

1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ

2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 02 Апр 2012, 11:39

pimpo написа:
BadAngel написа:всеки без първия в колоната е виновен (т.е. без теб)

Това не е вярно, или поне не винаги. Ако втория е бил спрял в момента на удара - той не е виновен. Казвам го от опит, защото аз бях втори в същата ситуация.

и как се разбира дали втория е спрял или не?

аз не съм бил никога втори, обикновенно съм последен (хихи)

но, ако имаше такова правило за спрялост, всеки, на който колата му има АБС, би казал, че вече е бил спрял..

аз зная така - всеки без първия получава акт и това всъщност е логичното
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 02 Апр 2012, 11:45

Има свидетели,има признаване на виновност от причинителя на птп-то и т.н. Щом в протокола от КАТ е отбелязано ,кой е виновен ,значи казуса е изяснен и няма "ако" ...

Ако няма каско ще му изплатят некви пари от гаранционния фонд и те после ще си ги прибират от румънеца по някъв начин.
Тоя по средата в редичката е по същия начин и той няма вина ,за да някой да търси пари от него или неговата гражданска да покрива щетите по първия автомобил :winky:

Румълещи е виновен и неговата застраховка ще покрие щетите на двата автомобила по един или друг начин ;) .
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW120 » 02 Апр 2012, 12:00

Няма каско :)))
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 02 Апр 2012, 12:05

plradev написа:Има свидетели,има признаване на виновност от причинителя на птп-то и т.н. Щом в протокола от КАТ е отбелязано ,кой е виновен ,значи казуса е изяснен и няма "ако" ...

Ако няма каско ще му изплатят некви пари от гаранционния фонд и те после ще си ги прибират от румънеца по някъв начин.
Тоя по средата в редичката е по същия начин и той няма вина ,за да някой да търси пари от него или неговата гражданска да покрива щетите по първия автомобил :winky:

Румълещи е виновен и неговата застраховка ще покрие щетите на двата автомобила по един или друг начин ;) .

тоя по средата си има вина, неспазена дистанция..

нашия човек ще си вземе парите от неговата гражданска

а втория ще вземе парите от гражданската на румънеца

няма как румънеца да плати ремонта на кола, която не е докоснал (първата)
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 02 Апр 2012, 12:33

Неспазена дистанция ,ако не е успял да спре и е бил в движение. Според думите на колегата пуснал темата в протокола на кат пише друго ,следствие на което той според закона е запазил дистанция ,спирайки навреме без да удари първата кола. Тва че оня с буса ги е помел ,не го задължава средния да спре на 50м зад първата кола ,за да избегне съприкосновение с нея ,точка . Няма вина
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 02 Апр 2012, 12:38

plradev написа:Неспазена дистанция ,ако не е успял да спре и е бил в движение. Според думите на колегата пуснал темата в протокола на кат пише друго ,следствие на което той според закона е запазил дистанция ,спирайки навреме без да удари първата кола. Тва че оня с буса ги е помел ,не го задължава средния да спре на 50м зад първата кола ,за да избегне съприкосновение с нея ,точка . Няма вина

няма как да се докаже дали втория е спрял или не (особено ако има кола с АБС)

мицифайката ще ти каже точно това - да си спрял на по-голяма дистанция и това е
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW120 » 02 Апр 2012, 12:48

момчета зад мен си беше спряло като пич, това го казахме и аз и пресичащия на полицаите
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от plradev » 02 Апр 2012, 13:44

BadAngel написа:
plradev написа:Неспазена дистанция ,ако не е успял да спре и е бил в движение. Според думите на колегата пуснал темата в протокола на кат пише друго ,следствие на което той според закона е запазил дистанция ,спирайки навреме без да удари първата кола. Тва че оня с буса ги е помел ,не го задължава средния да спре на 50м зад първата кола ,за да избегне съприкосновение с нея ,точка . Няма вина

няма как да се докаже дали втория е спрял или не (особено ако има кола с АБС)

мицифайката ще ти каже точно това - да си спрял на по-голяма дистанция и това е

Какво общо има тука АБС-а със свидетелските показания на N на брой очевидци, вече съставен протокол за ПТП и установена от органите вина на един от тримата участници ?! Или си пишем ей така хипотетични глупости ...

От тук на сетне всичко е в ръцете на застрахователите на база състевените черно на бяло протоколи
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46

Мнение от neonman » 02 Апр 2012, 18:16

BadAngel написа:
..

Глупусти ! Виновен е САМО последния , и никой не пита дали вторият е бил в покой или не ! :wave:
Казвам го от опит :yes:
А първият си търси парите от гражданската на ТРЕТИЯ !!!
if your car isn't scary - it's just not fast enough!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 02 Апр 2012, 18:22

BadAngel написа:
аз зная така - всеки без първия получава акт и това всъщност е логичното

Логично е ако се движат и трите автомобила и първия спре внезапно, а останалите се нанижат на първия.
В конкретния случай виновен е само третия.

Следваща

Назад към Основен Форум