Експерт мнение

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Експерт мнение

Мнение от apolon_3 » 10 Фев 2006, 23:08

Имам един въпрос,който е свързан със следното нещо: Ходих в "Камор" да прегледам една кола (е46) и се получи следното нещо: колата уж беше на 108,000 км,а се оказа,че е на 278,000 след като приемчика провери ключа и талона на колата...Следователно тази парадоксална ситуация е ясна и все пак: Като гледам какво е мнението на всички за "Камор" съществува май вариант от фирмата да лъжат,че колите,които се карат при тях са на много километри с мотив да те стимулират да си купиш нова кола?!Или просто продавача е малоумен и те разкарва чак дотам като предварително му заявяваш,че ще ходиш до там и е ясно,че ще ти кажат точни километри?!Кой лъже,колко често и при какви обстоятелства или истинта просто е,че читави коли в България няма??Искам мнения по този въпрос,чакам...
None

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 10 Фев 2006, 23:13

В BG koла под 200,000 км. не влиза.Как не го разбрахте ве хора :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Re: Експерт мнение

Мнение от MaXimal » 10 Фев 2006, 23:24

apolon_3 написа:Имам един въпрос,който е свързан със следното нещо: Ходих в "Камор" да прегледам една кола (е46) и се получи следното нещо: колата уж беше на 108,000 км,а се оказа,че е на 278,000 след като приемчика провери ключа и талона на колата...Следователно тази парадоксална ситуация е ясна и все пак: Като гледам какво е мнението на всички за "Камор" съществува май вариант от фирмата да лъжат,че колите,които се карат при тях са на много километри с мотив да те стимулират да си купиш нова кола?!Или просто продавача е малоумен и те разкарва чак дотам като предварително му заявяваш,че ще ходиш до там и е ясно,че ще ти кажат точни километри?!Кой лъже,колко често и при какви обстоятелства или истинта просто е,че читави коли в България няма??Искам мнения по този въпрос,чакам...

За какво им е на тия от камор да те лъжат в километрите? Те не продават коли които струват колкото втора употреба Е46.А като не вярваш кажи на приемчика да ти покаже какво излиза на монитора(от ключа) ...

кандидат ентусиаст
Аватар

...

Мнение от apolon_3 » 10 Фев 2006, 23:36

NeoPrint написа:В BG koла под 200,000 км. не влиза.Как не го разбрахте ве хора :roll:
Е,ти ми разби фантазията,чак под 200,000 да не влиза....Въпроса е дали тия пържат от Камор?
None

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ultimate_driver » 10 Фев 2006, 23:43

ами не е нужно да си "експерт" за да го знаеш това ;)
Изображение

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 11 Фев 2006, 0:09

От въпроса ти ми се струва че явно си харесал колата доста, но не ти харесва мнението на Камор и се чудиш как да се оправдаеш пред себе си като я вземеш, нали?

Ако наистина е добра и няма технически проблеми ВЗИМАЙ Я, няма значение от километрите има коли на по 100к дето нестават за нищо, а има и на по 400к ама гледани дето си струват, така че... :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Aurora » 11 Фев 2006, 1:48

На всека поскъпа кола влизаща в България с цел препродажба й връщат километрите, самите търговци го признават, щото иначе стават не конкурентни ако не го правят, тъй като вече се е оформила порочна практика, иначе няма как. Влезте в мобиле.де какви там километри дават на какви години и тука какво е, като гледаш все едно че "тъпия" германец или италианец си купи кола само да я гледа в гаража.
Аз например като си взе колата от "там" директно на 3 години беше на сто хил. реални разбира се. Сещате се, ако съм си търсил тука на тези години щеше да си я намеря на 50 не повече.
Затова киломерите не е за гледане особено, там е ясна работа.
Или по скоро търговците броят 2км там за 1 тук, и вече ни предлагат кола с адаптиран километраж към българските условия, демек ако там 200 хил все едно тука 100 хиляди мина - изхабеността е същата. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от apolon_3 » 11 Фев 2006, 2:51

Значи-хареса ми последното мнение наистина истината е някъде там по средата..Разковничето се корени обаче някъде тук-защо един търговец ще рискува да търси баламурници дни наред като едно отиване до качествен сервиз ми гарантира истината за реалните километри на машината...Защо той ще чака 2 седмици някой да купи колата про положение,че ако предлага колата с реалните й километри ще я продаде за 3-4 дни...обективност е спорна,чакам други хора за коментар.
None

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от apolon_3 » 11 Фев 2006, 2:53

BMW8 написа:От въпроса ти ми се струва че явно си харесал колата доста, но не ти харесва мнението на Камор и се чудиш как да се оправдаеш пред себе си като я вземеш, нали?

Ако наистина е добра и няма технически проблеми ВЗИМАЙ Я, няма значение от километрите има коли на по 100к дето нестават за нищо, а има и на по 400к ама гледани дето си струват, така че... :winky:
Батко да ти кажа май си прав....или почти изцяло,защото машината беше перфектна иначе,бях в шок като видех истината за пробега
None

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 11 Фев 2006, 3:55

защо един търговец ще рискува да търси баламурници дни наред като едно отиване до качествен сервиз ми гарантира истината за реалните километри на машината...Защо той ще чака 2 седмици някой да купи колата про положение,че ако предлага колата с реалните й километри ще я продаде за 3-4 дни...обективност е спорна,чакам други хора за коментар.

какво не разбираш ?
купуваш си кола на 500 хиляди и кажеш на познати ше ти кажат бате ти луд ли си кфа е тая кошница ние сме комплексиран народ искаме да е по ново по лъскаво влияем се от чуждото мнение и ето дават ни го без да го знаем ... пробваи да продадеш кола на 500-600 хиляди може да ти трябват не 3-4 дни а години :mhihi: .. казваш ходиш до сервиз ... ходят тея къде се интересуват чак толко другите просто гледат външен вид и тем подобни а и не сички търговци си дават колите за преглед на мен един не иска и ВИН-а да ми даде да я проверя ;)

главен сектант :)
Аватар
Кара: E36 325i
Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета

Мнение от WeiSTD » 11 Фев 2006, 12:37

Мдаа, има и такъв момент че като видят хората кола на 300,000 и се плашат. Аз едвам продадох първата си Тойотоа. Добре че един жълтур се нави, а иначе тя беше в много добро състояние спрямо почти всички други камрита на подобни години.

Аз виждам километрите като извинение да сваля некой друг лев от иначе читав автомобил.
БИАД Авто-Пазар Тийм

You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.

Потребител
Аватар

Мнение от ChichoMancho » 11 Фев 2006, 12:39

Това за връщането на километража си е абсолютната истина! Както и онази приказка дето само една немска баба е карала автомобила преди да дойде в България :mhihi:, полекичка.

Малко личен опит:
Аз когато си купувах 530-ката, когато я видях просто реших, че ще я имам (още повече, че е М60В30), но отидох при човека, на който винаги съм се доверявал за извършването на ремонтни дейност (още повече че "познаваше" автомобила). Повозихме се малко, той нямаше забележки. Накрая го попитах дали не трябва да ме притеснява показанието на километража - 474 000км!!! Той ми каза: "Просто може да си спокоен, че ти показва реалните километри - няма много такива БМВ-та. Плюс това за колата са се грижили старателно - взимай я." Така и направих. До ден днешен не съм съжалявал. Е преди това за по сигурно се порових и из руските сайтове - там пишеше, че осмака на БМВ, който е и с агренажна верига, е неразрушим (винаги е по-добре да си информиран за евентуални проблеми).
Един приятел като видя салона (кожа) каза: "Егати колко е запазен салона!!! Да не си го сменял?"

Тъй че ако ти харесва автомобила и е технически изправен изобщо не се колебай. Старата кола винаги има нещо за дооправяне - да не казвам, че някои нови имат много повече :mhihi: . А това, че има "яки" кошници на малко реални километри го знаете всички - важно е какво е било отношението към автомобила!

А това, че ти няма да си купиш нов автомобил само защото са ти казали повечко километри мисля, че сам го знаеш!

Поздрави :)
BMWPower forever and ever

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 11 Фев 2006, 14:20

apolon_3 написа:..Следователно тази парадоксална ситуация е ясна и все пак: Като гледам какво е мнението на всички за "Камор" съществува май вариант от фирмата да лъжат,че колите,които се карат при тях са на много километри с мотив да те стимулират да си купиш нова кола?!Или просто продавача е малоумен и те разкарва чак дотам като предварително му заявяваш,че ще ходиш до там и е ясно,че ще ти кажат точни километри?!Кой лъже...

Няма парадокс и нищо не ти е ясно!!!
В Камор няма да те излъжат за км на колата!!!.. може би за всико друго , но не и за това! :twisted:
Може да не са се научили още как да работят, а и единият от приемчиците вкарва колите в бокса като шофер от F1,
но другото е точно!!! :winky:

Продавачите са толкова нагли, че нямям думи!!! :evil:
Те разчитат на това, че след като е минало известно време, ти се "привързваш" към колата един вид, и когато мине този прериод, ти си по-склонен да приемеш тази "лошата" новина.... и пак да не се откажеш от колата!
Е това е!!! :winky:

:idea: И помни, не км на колата са важни, а състоянието и' и как са се грижили за нея (почнах да говоря като за жена :mhihi: ) - поддръжка и т.н. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от apolon_3 » 11 Фев 2006, 16:26

ICE написа:
apolon_3 написа:..Следователно тази парадоксална ситуация е ясна и все пак: Като гледам какво е мнението на всички за "Камор" съществува май вариант от фирмата да лъжат,че колите,които се карат при тях са на много километри с мотив да те стимулират да си купиш нова кола?!Или просто продавача е малоумен и те разкарва чак дотам като предварително му заявяваш,че ще ходиш до там и е ясно,че ще ти кажат точни километри?!Кой лъже...

Няма парадокс и нищо не ти е ясно!!!
В Камор няма да те излъжат за км на колата!!!.. може би за всико друго , но не и за това! :twisted:
Може да не са се научили още как да работят, а и единият от приемчиците вкарва колите в бокса като шофер от F1,
но другото е точно!!! :winky:

Продавачите са толкова нагли, че нямям думи!!! :evil:
Те разчитат на това, че след като е минало известно време, ти се "привързваш" към колата един вид, и когато мине този прериод, ти си по-склонен да приемеш тази "лошата" новина.... и пак да не се откажеш от колата!
Е това е!!! :winky:

:idea: И помни, не км на колата са важни, а състоянието и' и как са се грижили за нея (почнах да говоря като за жена :mhihi: ) - поддръжка и т.н. ;)

И откъде колега ти си толкова сигурен,че няма да те излъжат за км на колата?Някак си ми звучиш много убеден,но не на 100 % :!:
None

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 11 Фев 2006, 17:15

apolon_3 написа:
ICE написа:
apolon_3 написа:...
...

И откъде колега ти си толкова сигурен,че няма да те излъжат за км на колата?Някак си ми звучиш много убеден,но не на 100 % :!:
Проблемът си е 200% твой, аз си казах мението!!! :twisted:

Следваща

Назад към Основен Форум