!!! Да помогнем на Алекс Ма3х !!!
Модератор: Общи модератори
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
!!! Да помогнем на Алекс Ма3х !!!
Скъпи приятели, преди няколко дни Александър Язов / alexma3x / трябваше да вземе участие в последния кръг от King of Europe за 2011 г. на път за о. Крит обаче беше спрян за проверка от гръцки полицаи край град Солун. Бе установено, че камиона, с който пътува той и състезателната му кола е претоварен, за което му беше съставен акт за колосалната сума от 9200 евро! След няколкодневни консултации с адвокати и обсъждане на различни варианти, се стигна до извода, че единственото решение на проблема е глобата да бъде платена. За съжаление размера на глобата е по-голяма от финансовите възможности на Алекс / alexma3x / .
Предвид тези обстоятелства Управителния съвет на БМВ Клуб България взе решение да започне инициатива за набиране на средства в негова помощ, тъй като имаме желание да го гледаме и през следващата година по пистите в България с неговото червено БМВ Е30..
Всеки който има възможност и желае да помогне на Александър Язов / alexma3x /, може да го направи, като внесе по своя преценка сума по следната банкова сметка:
CCB - Централна Кооперативна Банка
IBAN: BG29 CECB 979010C7 777500
BIC: CECBBGSF
Титуляр: Николета Богоева
Основание за превод - Александър Язов / alexma3x /
Предвид тези обстоятелства Управителния съвет на БМВ Клуб България взе решение да започне инициатива за набиране на средства в негова помощ, тъй като имаме желание да го гледаме и през следващата година по пистите в България с неговото червено БМВ Е30..
Всеки който има възможност и желае да помогне на Александър Язов / alexma3x /, може да го направи, като внесе по своя преценка сума по следната банкова сметка:
CCB - Централна Кооперативна Банка
IBAN: BG29 CECB 979010C7 777500
BIC: CECBBGSF
Титуляр: Николета Богоева
Основание за превод - Александър Язов / alexma3x /

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
- Dostavka_UK
- Потребител
-
Re: !!! Да помогнем на Алекс Ма3х !!!
Знаете, че ако всеки се включи с малко за Алекс ще е много... ние ще ударим едно рамо !!!
- Gemar
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 E39 M52B20
- kambojeto
- Потребител
-
- Кара: BMW e36
- Мечтае да кара: GT 500 elinor
капка по капка вир става и аз ще ударя едно рамо

Не ми барай колата, да не ти тунинговам главата!!!
- niko11
- StanceWorks addicted
-
- Кара: със заключен:)
BaHka написа:В какъв срок от време трябва да се плати глобата?
И аз мисля да се включа с малко но от сърце.Само да не се окаже че е твърде късно в даден момент
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
BaHka написа:В какъв срок от време трябва да се плати глобата?
alex_matrix написа:Нещата не са никак прости или пък най-малко някой съзнателно е отишъл в Гърция да нарушава техните закони или да се надява да мине метър. Както и да е оказа се и че гръцките полицаи незнаят закона и от целия полицейски участък само двама знаят нещо...единия написа акта а другия 3 дни го издирвахме да ни обясни какво точно сме нарушили...
В крайна сметка целта беше да карам в последния кръг на KOE и да представям България, а не да изкарвам пари или да се правя на тарикат по гръцките пътища.
Също така с нас носехме още 120 литра гориво и за камиона и за състезателната кола, защото ни предупредиха, че бензиностанциите ще са в стачка !!!
Камиона с който пътувам е 3500 кг и в България както разбрах в последствие е разрешено 20% претоварване което значи 4200кг, в Гърция обаче това не било така и както казах ми отне цели 3 дни тичане напред назад докато някой ни обясни каква е ситуацията - на кантара ни измериха 4263 кг. Опитах да се разбера с полицая още на място и да разбера още тогава какъв е проблема и ако трябва да свалим багаж, но първо той знаеше 10 думи на английски и беше изключително груб и второ в последствие научихме че сме попаднали на специално звено, което е създадено да събира глоби защото в момента общините им нямат субсидии и това е добър начин да си набавят пари, така че колкото по-висок е акта толкова по-добре...не случайно си имаха бус с маса и столове...освен нас имаше още поне 3-4 камиона, само български...
Накараха ме да сваля колата на магистралата и да се движа на ход въпреки, че на няколко пъти се опитвах да обясня на полицая, че не мога нямам, валидна зелена карта нито колата ми е легална за улицата...съвсем спокойно можеха да застанат малко по надолу и пак да ни глобят...затова след 1 км спрях и започнах да звъня телефони да намеря някой където да вземат колата и да я оставим на съхранение в Солун...за щастие намерих там прибрахме и камиончето...иначе кой знае още какво ни бяха замислили полицаите...
При консултациите с адвокат, което ми отне също 3 дни да си намеря, защото там никой не работи, особенно пък в петък когато ни спряха, а в останалите дни след 14:00 и господ не може да ти помогне, се оказа че наистина сме нарушили закона, но е трябвало да ни обяснят на място и е имало какво да се направи тогава, просто полицая нарочно се е направил именно за да ни напише акта, също така акта е надписан с 1200 евро за нарушение, което не сме направили, а именно, че не сме предоставили регистрация на колата, което не е така защото няколко пъти полицая искаше регистрацията на колата и му давах талона и пак накрая написал в акта, че не сме му я дали...както и да е адвоката каза, че при всички положение трябва да платим всички пари за да заведем дело, което ще струва поне 1000 евро и ще ни опростят тези 1200 евро...а другите 8000 не - тоест не си стурва да се водят дела - За брутален финал се оказа, че това за 50% сума до 10 дни за нас не важи... така че 9200 Евро
В крайна сметка най-малко вина имам аз, но понеже Иво ми правеше услуга с танспорта както и винаги го е правел, морално и въпрос на принцип е да намеря начин да му върна камиона...за съжаление сумата се оказа прекалено голяма за моите възможности, но все пак има хора които ми влязоха в положение и така намерих откъде да взема половината назаем но за срок от 2 месеца, защото в момента най-важното бе да си изпълня моралното задължение към Иво с камиона...това, че в момента не ми е ясно как ще ги върна тези пари в този срок това е друг въпрос...
Не искам никой да ми съчуства или пък да злобее, който иска помага другото са празни приказки...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
леле толкова неприятно...
отиваш на състезание да представяш съседната ти държава, а тия фалирали индивиди се мъчат да си оправят поломената икономика от тебе. б*ти тъпата държава братче.
отиваш на състезание да представяш съседната ти държава, а тия фалирали индивиди се мъчат да си оправят поломената икономика от тебе. б*ти тъпата държава братче.
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Аз също бих помогнал, познавам Алекс от 10 години пикрай hwbg форум и невероятните му тунинг умения. Страхотен ентусиаст, заслужава подкрепа.
Sent from my Desire HD using Tapatalk
Sent from my Desire HD using Tapatalk
- bozukov_g
- Голямата Базука
-
- Кара: E36-328i sedan E30-323i cabrio
- gazzzar
-
кавалер-монтьор
-
- Кара: леки BMW-та :):):)
- Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta

ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3....

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna
- Brat mu
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2006 330xd, 2008 A8 4.2tdi
- Мечтае да кара: WBS
Тъпи мамалигари!Всеки от нас ако помогне,та дори и с 10лв,сумата ше бъде събрана!
Разбирасе, че ще помогнем. Има ли срок за събиране на цялата сума? 

I don't know where the Limit is But I know where is Not!!!