!!! Да помогнем на Алекс Ма3х !!!

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

!!! Да помогнем на Алекс Ма3х !!!

Мнение от ///Явор » 17 Окт 2011, 13:44

Скъпи приятели, преди няколко дни Александър Язов / alexma3x / трябваше да вземе участие в последния кръг от King of Europe за 2011 г. на път за о. Крит обаче беше спрян за проверка от гръцки полицаи край град Солун. Бе установено, че камиона, с който пътува той и състезателната му кола е претоварен, за което му беше съставен акт за колосалната сума от 9200 евро! След няколкодневни консултации с адвокати и обсъждане на различни варианти, се стигна до извода, че единственото решение на проблема е глобата да бъде платена. За съжаление размера на глобата е по-голяма от финансовите възможности на Алекс / alexma3x / .
Предвид тези обстоятелства Управителния съвет на БМВ Клуб България взе решение да започне инициатива за набиране на средства в негова помощ, тъй като имаме желание да го гледаме и през следващата година по пистите в България с неговото червено БМВ Е30..
Всеки който има възможност и желае да помогне на Александър Язов / alexma3x /, може да го направи, като внесе по своя преценка сума по следната банкова сметка:

CCB - Централна Кооперативна Банка
IBAN: BG29 CECB 979010C7 777500
BIC: CECBBGSF
Титуляр: Николета Богоева

Основание за превод - Александър Язов / alexma3x /
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

Ценко изложбения
Аватар
Кара: дългия да си плати входа !!!

Re: !!! Да помогнем на Алекс Ма3х !!!

Мнение от rtzankov » 17 Окт 2011, 16:24

:yes: :yes: :yes:
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

Потребител
Аватар

Мнение от Dostavka_UK » 17 Окт 2011, 17:08

Знаете, че ако всеки се включи с малко за Алекс ще е много... ние ще ударим едно рамо !!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 E39 M52B20

Мнение от Gemar » 17 Окт 2011, 17:58

:yes: И от мен малка сума.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW e36
Мечтае да кара: GT 500 elinor

Мнение от kambojeto » 17 Окт 2011, 19:30

капка по капка вир става и аз ще ударя едно рамо :yes: :yes: :yes: :yes:
Не ми барай колата, да не ти тунинговам главата!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BaHka » 17 Окт 2011, 20:07

В какъв срок от време трябва да се плати глобата?

StanceWorks addicted
Аватар
Кара: със заключен:)

Мнение от niko11 » 17 Окт 2011, 22:44

BaHka написа:В какъв срок от време трябва да се плати глобата?

И аз мисля да се включа с малко но от сърце.Само да не се окаже че е твърде късно в даден момент
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 17 Окт 2011, 22:56

BaHka написа:В какъв срок от време трябва да се плати глобата?

alex_matrix написа:Нещата не са никак прости или пък най-малко някой съзнателно е отишъл в Гърция да нарушава техните закони или да се надява да мине метър. Както и да е оказа се и че гръцките полицаи незнаят закона и от целия полицейски участък само двама знаят нещо...единия написа акта а другия 3 дни го издирвахме да ни обясни какво точно сме нарушили...

В крайна сметка целта беше да карам в последния кръг на KOE и да представям България, а не да изкарвам пари или да се правя на тарикат по гръцките пътища.
Също така с нас носехме още 120 литра гориво и за камиона и за състезателната кола, защото ни предупредиха, че бензиностанциите ще са в стачка !!!

Камиона с който пътувам е 3500 кг и в България както разбрах в последствие е разрешено 20% претоварване което значи 4200кг, в Гърция обаче това не било така и както казах ми отне цели 3 дни тичане напред назад докато някой ни обясни каква е ситуацията - на кантара ни измериха 4263 кг. Опитах да се разбера с полицая още на място и да разбера още тогава какъв е проблема и ако трябва да свалим багаж, но първо той знаеше 10 думи на английски и беше изключително груб и второ в последствие научихме че сме попаднали на специално звено, което е създадено да събира глоби защото в момента общините им нямат субсидии и това е добър начин да си набавят пари, така че колкото по-висок е акта толкова по-добре...не случайно си имаха бус с маса и столове...освен нас имаше още поне 3-4 камиона, само български...

Накараха ме да сваля колата на магистралата и да се движа на ход въпреки, че на няколко пъти се опитвах да обясня на полицая, че не мога нямам, валидна зелена карта нито колата ми е легална за улицата...съвсем спокойно можеха да застанат малко по надолу и пак да ни глобят...затова след 1 км спрях и започнах да звъня телефони да намеря някой където да вземат колата и да я оставим на съхранение в Солун...за щастие намерих там прибрахме и камиончето...иначе кой знае още какво ни бяха замислили полицаите...

При консултациите с адвокат, което ми отне също 3 дни да си намеря, защото там никой не работи, особенно пък в петък когато ни спряха, а в останалите дни след 14:00 и господ не може да ти помогне, се оказа че наистина сме нарушили закона, но е трябвало да ни обяснят на място и е имало какво да се направи тогава, просто полицая нарочно се е направил именно за да ни напише акта, също така акта е надписан с 1200 евро за нарушение, което не сме направили, а именно, че не сме предоставили регистрация на колата, което не е така защото няколко пъти полицая искаше регистрацията на колата и му давах талона и пак накрая написал в акта, че не сме му я дали...както и да е адвоката каза, че при всички положение трябва да платим всички пари за да заведем дело, което ще струва поне 1000 евро и ще ни опростят тези 1200 евро...а другите 8000 не - тоест не си стурва да се водят дела - За брутален финал се оказа, че това за 50% сума до 10 дни за нас не важи... така че 9200 Евро

В крайна сметка най-малко вина имам аз, но понеже Иво ми правеше услуга с танспорта както и винаги го е правел, морално и въпрос на принцип е да намеря начин да му върна камиона...за съжаление сумата се оказа прекалено голяма за моите възможности, но все пак има хора които ми влязоха в положение и така намерих откъде да взема половината назаем но за срок от 2 месеца, защото в момента най-важното бе да си изпълня моралното задължение към Иво с камиона...това, че в момента не ми е ясно как ще ги върна тези пари в този срок това е друг въпрос...

Не искам никой да ми съчуства или пък да злобее, който иска помага другото са празни приказки...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 17 Окт 2011, 23:01

:yes:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 17 Окт 2011, 23:26

леле толкова неприятно...
отиваш на състезание да представяш съседната ти държава, а тия фалирали индивиди се мъчат да си оправят поломената икономика от тебе. б*ти тъпата държава братче.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 17 Окт 2011, 23:58

Аз също бих помогнал, познавам Алекс от 10 години пикрай hwbg форум и невероятните му тунинг умения. Страхотен ентусиаст, заслужава подкрепа.

Sent from my Desire HD using Tapatalk
36922
rve написа:БМВ не е просто марка автомобил, БМВ е идея, страст, съдба.

Голямата Базука
Аватар
Кара: E36-328i sedan E30-323i cabrio

Мнение от bozukov_g » 18 Окт 2011, 1:41

с удоволствие бих помогнал
Изображение

кавалер-монтьор
кавалер-монтьор
Аватар
Кара: леки BMW-та :):):)
Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta

Мнение от gazzzar » 18 Окт 2011, 9:16

:yes:
ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3.... 8) 8) 8)
Изображение
"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2006 330xd, 2008 A8 4.2tdi
Мечтае да кара: WBS

Мнение от Brat mu » 18 Окт 2011, 9:52

Тъпи мамалигари!Всеки от нас ако помогне,та дори и с 10лв,сумата ше бъде събрана!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на детето БМВ-то :)

Мнение от ElizabetS » 18 Окт 2011, 10:16

Разбирасе, че ще помогнем. Има ли срок за събиране на цялата сума? :dunno:
I don't know where the Limit is But I know where is Not!!!

Следваща

Назад към Основен Форум