ПОМОЩ! 525DA топло не пали

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

ПОМОЩ! 525DA топло не пали

Мнение от eudah » 06 Дек 2005, 20:26

помагайте браточки.

имам сериозен проблем, а от няколко сериозни сервиза не успчха да помоганат. бавареца е 252 комън рейл, 2000г. студен пали безотказно (въпреки, че не му работят всички подгряващи свещи - Р3505-glow system).
топъл обаче пали когато си иска. проблема започна лятото. около месец го бях карал без да има проблем. един ден не запали (топла) и след 30 минутно въртене се бях почти отказал. на поредното "врътване" запали като че нищо не е било. не беше съвсем изстинала - около час и половина е изстивала лятото на слънце. след 1 седмица проблема се повтори. след още 1 потрети. на четвъртата го направи 2 пъти за 1 ден (около 10 паленета). от тогава съм по майстори и нищо:-(
деругите грешки, които показва кодочетеца са P1E25-speed sensor control. sмених датчика на Хол. на дригия ден пак не запали и грешката пак се появи. P0404 EGR control - връщането на газовете няма отношение с паленето.

не искам да споменавам в кои сервизи съм би и какви диагнози поставяхал, за да не обиждам никого. толкова си могат.

kъде ходите на майстор

ще съм благодарен и на всякакви мнения и съвети.

айде, весело:-)

еudah.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wizi » 06 Дек 2005, 22:32

Пробва ли да минеш диагностика при Супер Дизел? Аз имах проблем, който го диагностицираха и елеминираха за нула време след съвсем кратък тест драйв и лаптоп в скута на един от диагностиците.
Имат доста добра техника и умеят да боравят с нея... Особено за такива "по-модерни" коли като твоята (и моята).

Иначе практиката също показва, че ако споделиш проблема си в техническия под форум спецялно за твоя модел, има вероятност да получиш повече инфо. ;)
Градски, халогенна крушка е вид крушка. Също както ксенона е вид крушка.
Та, на онова дето у село му викате ХАЛОГЕНКИ, всъщност се нарича ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА. Ае бегай да раздуеш!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Старо BMW
Мечтае да кара: Ново BMW

Re: ПОМОЩ! 525DA топло не пали

Мнение от bimbolet » 07 Дек 2005, 0:00

...... бавареца е 252 комън рейл, 2000г....... :shock: :shock: :shock:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Re: ПОМОЩ! 525DA топло не пали

Мнение от Bavarishe » 07 Дек 2005, 1:53

bimbolet написа:...... бавареца е 252 комън рейл, 2000г....... :shock: :shock: :shock:

човека е объркал 525д е колата,а в форума е39 има такава тема,а и доколкото колегите дизелджий казват проблема идва от веригата ;)
ТДС - Турбо Див Селянин

Назад към Основен Форум