БМВ с предно предаване ?

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36
Мечтае да кара: BMW
Детайли за колата: Стара но лачена

БМВ с предно предаване ?

Мнение от MAFID » 09 Май 2011, 18:28

BMW Серия-1 е с предно предаване
80% от собствениците на най-малкото BMW са убедени в това!
Всеизвестен факт е, че BMW произвеждат автомобили със задвижване на задните колела. Нещо повече, няма "баварец" с предно предаване и това е всеизвестен факт.

Информацията която получихме днес обаче гласи, че цели 80% от собствениците на BMW Серия-1 са убедени, че карат кола със задвижване на предните колела. Това станало ясно от официално проучване на компанията, поръчано лично от шефът на BMW Норберт Райтхофер (Norbert Reithofer). Не е посочено на кой континент е правена анкетата.

Прочуването има цел да подкрепи идеята на BMW за производство на малък автомобил с предно задвижване. Както вече писахме, такъв автомобил ще има и то до няколко години. Вероятно още през 2013 годни на пазара ще стъпи първият автомобил с емблема BMW и FWD задвижване. Той ще бъде позициониран под Серия-1 и ще се конструира на обща платформа с бъдещото MINI, което трябва да се появи през 2014 г.

От компанията планират да продават по около 1 млн. коли с предно предаване до 2015 година.
Ако не живееш на ръба значи заемаш твърде много място

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Re: БМВ с предно предаване ?

Мнение от saleen » 09 Май 2011, 18:51

Статията е интересна, струва ми се, че и друг път сме дискутирали въпроса, аз лично съм против създаването на модели с предно, ама явно умната инженерска глава, която го е измъдрила това технологично решение докарва от 9 дола вода, за да го изкара удачно.
Никой не мое ма връне на селу!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 09 Май 2011, 18:55

MAFID написа:От компанията планират да продават по около 1 млн. коли с предно предаване до 2015 година.

Парата прави играта.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 09 Май 2011, 18:56

Точно за това иде реч и идеята не е на инженерите, те платформата на мини си я имат, маркетинголозите са за гласене
only rear wheel drive

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 09 Май 2011, 19:08

Я да видим как ще ни убедят, че това нещо е БМВ, а не МИНИ с други тенекии и табло :roll:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 09 Май 2011, 19:16

Нали се сещаш, че обикновения потребител това не го знае, а и не го и интересува, а си купува емблема и бмв са решили да направят пари от това.
only rear wheel drive

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MAFID » 09 Май 2011, 20:09

Според мен това е безмислено...Бмв с предно нещо не ми се връзва.Може би се опитват да направят по икономична кола но при полужение че БМВ 320d efficientDynamics Edition с мощност от 163 кс (0-100 за 8.2 сек) се задоволява с 4,1 литра гориво няма логика и кой истински любител на Баварската машина ще си купи с предно задвижване?Мойто мнение че се губи тръпката при карането на такава машина....Така си мисля аз ако някой е на друго мнение да го сподели. :ok:

Аватар

Мнение от ms » 09 Май 2011, 20:14

не че се заяждам, ама 320д може да ти изгори 4,1/100 само на стенд... или ако караш 100км. по баир надолу без газ :mhihi:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 09 Май 2011, 20:16

това изключително добре показва каква е таргет групата на 1ва серия.
само ми е интересно тия 80%, зимата веригите отпред ли си ги слагат примерно...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MAFID » 09 Май 2011, 20:20

Нямам 320 д.Това съм го взел от Авто Билд..Има още доста което не съм цитирал но като чета какви промени и технологий са вкарани в колата ми звучи правдоподобно..И идеята ми не беше да хваля колата а да покажа че и кола със задно може да е икономична.. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MAFID » 09 Май 2011, 20:22

steeN написа:това изключително добре показва каква е таргет групата на 1ва серия.
само ми е интересно тия 80%, зимата веригите отпред ли си ги слагат примерно...

И на мен ми стана интересно къв човек трябва да си да дадеш толкова пари и да не знаеш най-елементарното с кво задвижване ти е колата :kuku:

Аватар

Мнение от ms » 09 Май 2011, 20:23

к'ва зима бе- анкетата е била в Африка :mhihi:

MAFID написа:Нямам 320 д.Това съм го взел от Авто Билд..Има още доста което не съм цитирал но като чета какви промени и технологий са вкарани в колата ми звучи правдоподобно..И идеята ми не беше да хваля колата а да покажа че и кола със задно може да е икономична.. :yes:

явно си младеж и още не си се научил да вярваш само на датата на вестниците :mhihi: а за техн. данни трябва да имаш не едно, а три наум... а като говорим за разход процедираш така- това което пише за градско го приемаш за среден и ще си горе-долу близо до истината ;)
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 09 Май 2011, 20:43

Остава сега да измислят и голф със задно :dunno:
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 09 Май 2011, 20:43

steeN написа:само ми е интересно тия 80%, зимата веригите отпред ли си ги слагат примерно...

Изображение :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///М40Б16
Мечтае да кара: ///M3

Мнение от lopiko » 09 Май 2011, 20:47

saleen написа:Остава сега да измислят и голф със задно :dunno:

:ahah:

Следваща

Назад към Основен Форум