Ако някой разбира от Ауспуси!##??
Модератор: Общи модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Ако някой разбира от Ауспуси!##??
значи следна е ситуацията....
от гаден път ми се откачи ауспуха. и първият майстор който видях ми направи някаква каша:
смени от "меката връзка" до гърнето тръбата с някаква дето "ставала!!" - новата тръба е с по малко по голям диаметър от оригиналната която си беше там .
не знам но имам чуваството че след този "ремонт" нещо мощността е по ниска отпреди.
Някой ако е запознат да сподели дали от тази разлика в диаметъра в тръбите преди и след меката връзка е възможно да се стигне до загуба на мощност ( малка но все пак осезаема)
мерси на всички
от гаден път ми се откачи ауспуха. и първият майстор който видях ми направи някаква каша:
смени от "меката връзка" до гърнето тръбата с някаква дето "ставала!!" - новата тръба е с по малко по голям диаметър от оригиналната която си беше там .
не знам но имам чуваството че след този "ремонт" нещо мощността е по ниска отпреди.
Някой ако е запознат да сподели дали от тази разлика в диаметъра в тръбите преди и след меката връзка е възможно да се стигне до загуба на мощност ( малка но все пак осезаема)
мерси на всички
- Turboman
- ентусиаст
-
- Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
- Мечтае да кара: нещо с турбо
- Детайли за колата: телефон
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Аз вчера ходих да си сменя гърнето и понаучих някой интересни факти. Ати ми каза, че тръбите на БМВ са ФИ60, а често слагат ФИ45, което затруднява извеждането на газовете. Друг вариант е ако са ти правили заварка. Знаеш, как се наслоява отгоре метал и става по-дебело, а същото се получава и от вътрешната страна на тръбата. И да ви кажа, че като се смени гърнето и колата стане по тиха не се създава впечатление, че е по-слаба. Поне при мен. Да не говорим, че даже ми се струва по-мощна, а пък мърка като писенце 

- Turboman
- ентусиаст
-
madeinbg написа:A kakво ще кажете за смяна на обикновените гърнета с резонаторни? някой ми го беше подшушнал, ама се чудя колко е вярно...
В какъв смисъл???
- Turboman
- ентусиаст
-
madeinbg написа:За "отпушване" на колата...
Демек искаш да смениш заглушителните гарнета с проходни ( резонаторни ),за да има реален ефект трабва да се смени и разпределителния вал,защото не е смятан да работи без генерация
9 мнения
• Страница 1 от 1