BMW подготвя Z2
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
BMW подготвя Z2
Немците от BMW планират лансирането на нов модел, който ще представлява компактен роудстър и ще бъде позициониран под сегашния Z4. Предполага се, че новият автомобил ще получи индекс Z2, а в неговата основа ще се окаже платформата на първата серия на баварците.
Ако това стане, ще означава автоматически, че Z2 ще е доста по-евтин от Z4. И ако сега Z4 е оборудван с бензинови двигатели с мощност от 204 до 340 к.с., то при Z2 се очакват агрегати с по-малка мощност.
Предположенията са за двулитров бензинов агрегат с турбо, който е с мощност 250 к.с. Базов ще е също бензинов мотор, но с далеч по-скромните 120 к.с. Очаква се премиерата на BMW Z2 да се състои след две години на автомобилния салон в Париж, а продажбите да стартират само няколко месеца след това - в началото на 2013-а.

Ако това стане, ще означава автоматически, че Z2 ще е доста по-евтин от Z4. И ако сега Z4 е оборудван с бензинови двигатели с мощност от 204 до 340 к.с., то при Z2 се очакват агрегати с по-малка мощност.
Предположенията са за двулитров бензинов агрегат с турбо, който е с мощност 250 к.с. Базов ще е също бензинов мотор, но с далеч по-скромните 120 к.с. Очаква се премиерата на BMW Z2 да се състои след две години на автомобилния салон в Париж, а продажбите да стартират само няколко месеца след това - в началото на 2013-а.

- djkita
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe & E46 Coupe
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: BMW подготвя Z2
Не изглежда зле - да видим наште какво ще измислят като окончателен вариант. Определено мисля, че има пазар за едно такова малко зверче.
Si non confectus, non reficiat.
И на мен ми харесва. Идеята е добра. 
Обаче този базов двигател със 120к.с....
Тази кола, за да има някаква що-годе прилична динамика, трябва да тежи максимум 1 тон, което не виждам как ще стане.

Обаче този базов двигател със 120к.с....

Тази кола, за да има някаква що-годе прилична динамика, трябва да тежи максимум 1 тон, което не виждам как ще стане.

- djkita
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe & E46 Coupe
Munich Machine написа:Като я гледам е под 900кг и 120коня ще са достатъчни.
900кг ??? За друга марка бих повярвал, но не и БМВ

djkita написа:Munich Machine написа:Като я гледам е под 900кг и 120коня ще са достатъчни.
900кг ??? За друга марка бих повярвал, но не и БМВ
Коя е тази марка, 'щото аз и за друга не вярвам, освен ако не говорим за "кола" тип Smart.

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
К'ви 900 кила бе хора - тва ще е поне 1300! Даже съм готов и бас да ловя 

Si non confectus, non reficiat.
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Дано да е добър противник на Mazda MX-5.
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
DanielzZz написа:Дано да е добър противник на Mazda MX-5.
Еми новата МХ 5 са обещали ,че няма да надвишава тон, нещо което и аз мисля ,че ще е невероятно за БМВ. Не ,че инжинерите им немогат да го постигнат, но просто ще им излезе солено и за съжаление не се стремят към това. Отделно се говори и за версия на Маздата мх 5 с новия роторен двигател, така ,че 1000 кг с 300 коня, БМв ще трябва да извади новата М6 за да му е конкуренция по динамични характеристики.
А на цена едва ли ще могат да докарат тази на маздата.
Иначе съм твърдо за ново малко роудстърче от БМВ
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
Вземат ли предвид е30 кабрио ще ми стане любимо
Но не вярвам да е около тон. Единицата е 1300+, а това ще е и с отделен покрив. На тази тежест 120 като коне ще е малко бозаво.

Но не вярвам да е около тон. Единицата е 1300+, а това ще е и с отделен покрив. На тази тежест 120 като коне ще е малко бозаво.
- rashko_mladenov
- кандидат ентусиаст
-
Изглежда прилично добре. 

- ///Motorsport
- кандидат ентусиаст
-
Супер е ! Дано се реализира 

- s
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Маратонки, Citroen Xsara, E60, E39
само на мен ли не ми харесва..прилича ми на смарт роудстър..нещо ми се губи смисъла на такъв автомобил при положение, че има 1ца кабрио, просто следващото поколение да го направят с твърд таван..мисля че доста по-евтино ще излезе от разработването на нов модел
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Честно... не ми допада идеята. Като го видях, веднага се сетих за Mazda MX5. И самия факт, че поглеждайки БМВто, се сещам за модел на друга марка, говори че това не е в тон с мойте разбирания. Но предполагам модела ще е много успешен. Всичко е въпрос на вкус.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2