може ли бе ???

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

може ли бе ???

Мнение от sev » 22 Авг 2005, 20:00

Капетано
Аватар
Кара: '90 328i/6 '95 540i/6

Мнение от LeX » 22 Авг 2005, 20:59

:dunno: :dunno: :dunno: добре че поне е оживял :roll:

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 23 Авг 2005, 0:11

:kuku: ми то се гледа .... видял мигача па после колата ...абе кой знае на колко бири е карал някоя мотопедка и тоя :ranting:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 23 Авг 2005, 1:13

BOBSI написа::kuku: ми то се гледа .... видял мигача па после колата ...абе кой знае на колко бири е карал някоя мотопедка и тоя :ranting:

що веднага реши че моториста е виновен бе пич?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 23 Авг 2005, 13:32

BOBSI написа::kuku: ми то се гледа .... видял мигача па после колата ...абе кой знае на колко бири е карал някоя мотопедка и тоя :ranting:

изпревари форда
- Ти BOBSI да си чувал, че в кръстовище изпреварването е забранено?

И ако не беше виновен защо бяга, при условие, че ударил моторист?

Аз имам познати моторджии и мога да ти кажа, че карат много по-добре от почти всички шофьори, които познавам - не искам да кажа, че просто знаят да въртят геврека (или кормилото), а да гледат и да предвиждат ситуации, защото при тях залога е много по-голям.
Така че следващия път като се изказваш неподготвен си направи труда да прочетеш текста изцяло и да го разбереш най-вече.
Изпълнения като описаното аз виждам всеки ден по кръстовищата в София и не мисля, че подобно поведение трябва да се толерира. Ако този, дето е избягал, беше с Голф тук щеше да имам най-малко 20 поста в стил "на сапун", но сега нали е с бмв никой не смее да се изкаже, да не се окаже някой колега.

Дано го намерят този с БМВ-то и да си плати масрафа.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от boost » 23 Авг 2005, 19:57

Georgieff написа: Ако този, дето е избягал, беше с Голф тук щеше да имам най-малко 20 поста в стил "на сапун", но сега нали е с бмв никой не смее да се изкаже, да не се окаже някой колега.

Даже и моториста изкараха виновен. :roll:

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 23 Авг 2005, 23:23

Georgieff написа:

изпревари форда
- Ти BOBSI да си чувал, че в кръстовище изпреварването е забранено?

И ако не беше виновен защо бяга, при условие, че ударил моторист?.

Аз го прочетох а ти ... :?: :?: предната кола е дала мигач :!: :!: при платно с 2 ленти какво да направи задния за да не го изпревари да спре зад него ли :?: :?: :?: и после да продължи :!: :?: :!: :?: ти май не си подготвения в случая.... :!: :!: А каква ще ти е реакцията ако някой от тез самонадеяни моторджии ти плесне огледалото докато се мушка за да мине на светофара най-отпред аааааа :?: :?: :?: :evil: :evil: Като рипнат на мотора и ги духне малко вятъра стават царе ....айде стига глупости ... не взимам ничия страна... но за тези където карат със 150 км. от светофар до светофар .... пак сега седнал да се жалва из форумите ... :evil: :evil:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 24 Авг 2005, 14:04

BOBSI

- Ако според теб изпреварването в кръстовище е разрешено, правилника за движение по пътищата е категоричен.
- Ако за теб престрояването 30 метра преди кръстровище (което реално е направил този с БМВто, за да изпревари другия), е разрешено, правилника също е категоричен - забранено е.
- Ако за теб да наближиш кръстовище с включен десен мигач (което според мен значи, че ще завиваш надясно) и да тръгнеш да изпреварваш отляво завиващия надясно е нормално, за мен не е.
- Ако за теб да удариш човек и да избягаш е нормално, за мен поне не е, мисля че много други хора биха ме подкрепили. Замисли се ако брат ти (баща, приятел) беше на този мотор, пак ли така щеше да му кажеш - да си гледал!

- Човека не е карал със 150, ами ясно ти е написал, че е бил спрял, и после е потеглил - прочети отново текста.

Както виждаш, този с БМВ-то е направил поне 2 явни нарушения на правилника и едно престъпление (наказателен състав), а ти продължаваш да пишеш измислици.
Което показва, че най-малко се опитваш да оправдаеш подобно поведение - нещо, за което многократно е писано, че в този форум не трябва да става.
Такива като тебе всеки ден ги виждам как правят изпълнения по кръстовищата и ако съм бил там, номера на човека с БМВ-то щеше да е даден в полицията задно с моя телефон за връзка като свидетел на престъплението.

Ако на мен някой моторист ми плесне огледалото номера му го записвам и си пускам жалба в полицията и го давам и на застрахователите ми - ако искат да го търсят да си земат парите.

Който прави нарушения е редно да отговаря тях, а който извършва престъпления е редно да бъде осъден - така е във всяка нормална държава, където аз съм бил и ще направя всичко възможно и България да стане такава.

Не виждам и защо никой друг няма мнение по въпроса, а дискусията се води само между теб и мен?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 24 Авг 2005, 14:16

BOBSI, нагъл си...

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от X-citer » 24 Авг 2005, 19:00

Georgieff написа:
Ако на мен някой моторист ми плесне огледалото номера му го записвам и ?

Леко да не му запишеш номера!!! Всички знаем къде се слагат номерата на пистовите мотори - режеш поставката на калника и номера се хваща под него. Невъзможно е да се види освен ако мотора не е спрял и ти не се наведеш. Я ми обясни при 150+ как ще ми запишеш номера? 4 години плътно съм бил на мотор и зиме и лете. Не оправдавам нито шофьора на БМВ-то, нито моториста. Не съм видял с очите си какво точно е станало, а разказа е от потърпевшия моторист. Всеки е невинен за себе си. Сигурен съм, че ако водача на БМВ-то разкаже случая и той ще се изкара невинен. Истина е, че няма никаква култура на пътя и много малко хора осъзнават, че една по-рязка маневра с мотора може да ти коства живота. Имал съм случай да ме засичат нарочно, НО не е ли истина, че всички мотористи (в това число и аз до преди 3 години) карат като талибани из София? Нима ще ми кажеш, че 200 километра са проблем за един мотор на Цариградско или България? Айде да си имаме уважението, това, че караме БМВ не ни прави най-черните хора на света! Аз не мога да съм отговорен за всеки идиот купил си книжката за 300 лева. Аз съм отговорен за това което правя аз зад волана и за това не ни слагайте под общ знаменател!
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Jokera » 24 Авг 2005, 19:17

x-citer ти одавна не караш мотор.А и с твоята 318 няма опасност да дигне такива скорости.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от boost » 24 Авг 2005, 19:26

X-citer написа: Аз не мога да съм отговорен за всеки идиот купил си книжката за 300 лева.Аз съм отговорен за това което правя аз зад волана и за това не ни слагайте под общ знаменател!

Тези думи звучът несериозно,дори смешно от човек ,който на този въпрос
Колко пъти ти се случва ,като полицая ти отвори вратата да паднеш на земята?

отговаря така
Не помня. Не са малко

освен ако не е майтап.

В конкретния случай глупака с бмв-то за да избяга,значи е бил виновен,защо иначе няма да спре да изчака КАТ за протокол пред каското и да си оправи колата без пари? :roll:

Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката

Мнение от X-citer » 24 Авг 2005, 19:43

boost написа:
X-citer написа: Аз не мога да съм отговорен за всеки идиот купил си книжката за 300 лева.Аз съм отговорен за това което правя аз зад волана и за това не ни слагайте под общ знаменател!

Тези думи звучът несериозно,дори смешно от човек ,който на този въпрос
Колко пъти ти се случва ,като полицая ти отвори вратата да паднеш на земята?

отговаря така
Не помня. Не са малко

освен ако не е майтап.

В конкретния случай глупака с бмв-то за да избяга,значи е бил виновен,защо иначе няма да спре да изчака КАТ за протокол пред каското и да си оправи колата без пари? :roll:

Можеш да говориш лично за мен само ако ме познаваш!!!
А и защо да звучат смешно думите - уточнено ли е за коя врата става въпрос :?: :?: :?: :evil:
Изображение

Аватар

Мнение от X-citer » 24 Авг 2005, 19:45

Jokera написа:x-citer ти одавна не караш мотор.А и с твоята 318 няма опасност да дигне такива скорости.

Голфаджиите с големия мотор - 1.4 да си траят :!:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от boost » 24 Авг 2005, 20:08

X-citer написа:Можеш да говориш лично за мен само ако ме познаваш!!!

Като прочетох онази тема откъдето са извадени цитатите нямам желанието да те познавам.Да искаш да не се говори за теб в публичен форум в който взимаш участите е все едно да ходиш по улицата и да искаш никой да не те гледа.

А и защо да звучат смешно думите - уточнено ли е за коя врата става въпрос :?: :?: :?: :evil:

Хайде нема нужда. :lol: :lol: [/quote]

Следваща

Назад към Основен Форум