Опитват се да забранят пушенето и в колите...

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Опитват се да забранят пушенето и в колите...

Мнение от Dimitar » 21 Яну 2005, 20:15

Вчера по телевизията казаха, че имат идея да глобяват с 50 лв. шофьорите, които пушат докато карат. Днес пък някакъв олигофрен предлага пушачите да плащат по-големи здравни вноски (айде да кажем, че това го разбирам донякъде) и заплатите им да били с 10% по-ниски от на непушачите. Баси, докъде може да стигне простотията на политиците ни - вече май с нищо немогат да ме учудят.

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 21 Яну 2005, 20:17

Мноо ясно.. само ни тровите въздуха и живота с тея цигари.. :evil:

Аватар

Мнение от MASTER » 21 Яну 2005, 20:20

SlipKnoT написа:Мноо ясно.. само ни тровите въздуха и живота с тея цигари.. :evil:
:yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СТРЕЕТ СЕМКА ТИИМ ЗА БЪЛГАРИЯ!!!HTTP://MERCEDES.MYFREEBB.COM-ФОРУМА НА МЕРЦЕДЕС ЗА БЪЛГАРИЯ!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Мнение от DEFLEPPARD » 21 Яну 2005, 20:23

тва май сериозно взе да ми намирисва на дескриминация... което не е мнго добре.. даже май хич не е добре :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 21 Яну 2005, 20:25

Аз некарам насила никой да се вози при мен, когато пуша. За забраната в заведенията и на работното място, както и за по-високите здравни вноски казах, че мога да се съглася донякъде. Но да ме глобяват, че пуша в собствената си кола и пушачите да получават по-малки заплати си е чисто нарушаване на човешките права. Плюс това като толкова са и сте загрижени за здравето на хората, що не вземат да ги забранят нацяло - като наркотиците. Да ама то неможе хем да искаш да печелиш от акцизи и от самите цигари, хем да не искаш да се пуши.

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 21 Яну 2005, 20:28

DEFLEPPARD написа:тва май сериозно взе да ми намирисва на дескриминация... което не е мнго добре.. даже май хич не е добре :)

брато ... гледай кво става в Италия ... пък после и в други градове :mhihi:
ние сме направо цвете за мирисане

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 21 Яну 2005, 20:29

DEFLEPPARD написа:тва май сериозно взе да ми намирисва на дескриминация... което не е мнго добре.. даже май хич не е добре :)

К'во дескриминация бе човек.. България е 3та по брой на пушачи в света.То се видя , че с призиви нищо няма да стане.. като нещете да спирате цигарите.. глоби! Да не мислиш, че аз като не пуша и ми е приатно да немога да си поема дух когато съм в място кудето примерно се храня.. После излизам и целия мириша на мизерните цигари.. мнооо хуу.. Вие не успяхте ли да проумеете, че си давате парите за да се тровите.Повече "уважавам" хората който се друсат защото поне те не пречат на никой! Вместо да даваш по 2 лв на ден за една кутия цигари слагай ги някъде и накрая на годината ще имаш 700 лв. ей така.. и няма да кашляш и да си съсипваш здравето с тупите цигари.. някой ще каже "е к'фо 700 лв са нищо пари" да ама к'фо ти пречи да си платиш застраховката на колата или да си купиш нещо за тебе вместо да се тровиш.. За мен всички който пушат са си чисти наркомани.. :roll: :evil:
Последна промяна SlipKnoT на 21 Яну 2005, 20:31, променена общо 1 път

Петко ///M големия
Аватар
Кара: E46 330xd / Mini Cooper S

Мнение от BMW///M-ma6inata » 21 Яну 2005, 20:30

Това със заведенията вече не важи никъде ако сте забелязали :!: Всеки си пуши където иска, вас пушачите тва изобщо не ви боли, ама повярвайте ми, отвратително е да влезеш в някоя задимена дупка, после трябва да си трая смрадта на цигари която се носи от мен. Явно просто мерките не са достатъчно строги, а за собствениците на заведенията изглежда е по-изгодно да не спазват това правило и да си платят глобата. Поне в шибаната ни държава да се създадат норми от ХЕИ за вентилационни системи, има скъпи и уважаващи себе си заведения в които вентилацията е толкова добра, че не можеш да познаеш, че някой е запалил цигара вътре :!: Ако беше така навсякъде нямаше да ми пречите

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 21 Яну 2005, 20:33

Много евтин популизъм - несмяташ ли, че какво аз правя със здравето си е лично мой проблем. По същата логика може да забранят и алкохола и карането на кола - защото аз със моите цигари едва ли причинявам такава вреда, каквато с това, че изгарям по 4 тона бензин на година (за пушилките от гумите няма да споменаваме 8) ). Много е тъпо това дето го каза за наркотиците.

Петко ///M големия
Аватар
Кара: E46 330xd / Mini Cooper S

Мнение от BMW///M-ma6inata » 21 Яну 2005, 20:35

Ама тровете си се колкото искате с цигарите, проблема е че и нас ни тровите :!:

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 21 Яну 2005, 20:46

Dimitar написа: ... пушачите да получават по-малки заплати си е чисто нарушаване на човешките права.

тук имаше проучване каква вреда правят пушачите на техните работодатели. Беше изчислено, че един пушач прекарва годишно около 10 дена в паузи за пушене :shock: Тоест пича дето пуши има 10 дена повече отпуска или казано по друг начин 10 дена НЕ РАБОТИ :evil: Писаха, че има фирми които плащат с около 5 % по малко заплата на пушачите .... а доколкото си спомням в наща фирма питат дали си пушач преди да назначават ... пък върви му разправяй на шефа си че ти нарушава правата :mhihi:
Последна промяна CheGevara на 21 Яну 2005, 20:52, променена общо 1 път

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 21 Яну 2005, 20:48

Следващата стъпка е да дойдат у нас и да ми кажат, че вече и вкъщи не мога да пуша. ... И ще си тръгнат в черни чували :D :uups:
MORE BEER!

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 21 Яну 2005, 21:03

Чочо, не си прав. Всеки живее свой собствен живот и това, как и за колко време ще го изживее си е лично негова грижа... И аз съм много против пушенето (въпреки, че го правя), но искам да ти кажа, че се изискват адски много усилия да спреш цигарите, след като си ги употребявал 2-3-4 години да речем! А това, че като отидеш някъде и се вмирисваш целия вече е проблем на кръчмите, кафенетата, в които си всъщност. Както каза Петко М Най-Големия вентилацията на заведенията куца. Ако всичките им там уреди бяха изправни и разположението им беше сметнато както трябва всичкия дим от цигарите щеше да излиза навън, където няма да пречи на никой!
Между другото от 1-ви февруари и аз спирам тровенето! :D
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 TOURING `95 без номер на мотора

Мнение от BigMUZZY » 21 Яну 2005, 21:07

DEFLEPPARD написа:
тва май сериозно взе да ми намирисва на дескриминация... което не е мнго добре.. даже май хич не е добре

К'во дескриминация бе човек.. България е 3та по брой на пушачи в света.То се видя , че с призиви нищо няма да стане.. като нещете да спирате цигарите.. глоби! Да не мислиш, че аз като не пуша и ми е приатно да немога да си поема дух когато съм в място кудето примерно се храня.. После излизам и целия мириша на мизерните цигари.. мнооо хуу.. Вие не успяхте ли да проумеете, че си давате парите за да се тровите.Повече "уважавам" хората който се друсат защото поне те не пречат на никой! Вместо да даваш по 2 лв на ден за една кутия цигари слагай ги някъде и накрая на годината ще имаш 700 лв. ей така.. и няма да кашляш и да си съсипваш здравето с тупите цигари.. някой ще каже "е к'фо 700 лв са нищо пари" да ама к'фо ти пречи да си платиш застраховката на колата или да си купиш нещо за тебе вместо да се тровиш.. За мен всички който пушат са си чисти наркомани..

1. Според определението, наркотиците са психотропни вещества, т.е. такива, към които организмът изпада във физическа зависимост.Това значи, че и цигарите, и алкохолът, и тревата, а дори и кафето са наркотици, същох както и хероинът, например. Така че да - пушачите могат да бъдат наречени наркомани. И к`во от това???
2. Да, цигарите съсипват здравето. Както и алкохолът, захарта, солта, мазните гозби, бързите закуски като МакДоналдс и т.н. Е??? Всичкото ли ще се забранява ????
3. Уважавай хората, които се друсат, но дали наистина не пречат??? Един пушач винаги е с акъла си и знае какво прави. Един надрусан не се знае какво може да направи...
4. Тези 700 - 1000 лева могат да отидат за бензин, за храна, за данъци, но защо не и за цигари. Всеки има правото сам да определя как да харчи собствените си пари
5. Аз пуша, но също не обичам дрехите и косата ми да смърдят. Затова вкъщи винаги е проветрено. Колко до това - зависи от заведението. Ако е достатъчно просторно или проветрено, проблемът е нулев - за пример мога да ти дам сладкарници Неделя. Според мен проблемът е в кръчмарите, а не в пушачите.
6. Вижте Германия: там се пуши навсякъде, гарантирам. Случайно бях свидетел някъде 1996-98, когато по Евронюз отразяваха събитието - забраниха пушенето и след около месец отмениха закона със мотив, че всяка компания сама за себе си определя има ли пушачи и доколко да съобразяват с тях

ПС: Нищо лищно нямам срещу SlipKnoT, просто негивото мнение обхваща повечето от доводите срещу пушачите
...Тез` две бири `що ги каза ...?

Потребител
Аватар

Мнение от maximum_max » 21 Яну 2005, 21:12

err0r написа:...1-ви февруари и аз спирам тровенето! :D

:lol: тази година ли, или по принцип февруари е готино... :lol:
А по темата: Вече е забранено да говирим по тел, сега и циг... явно логиката е, че нищо не бива да пречи на шофьорите като карат... Дали ще ми забранят да си хапвам (сладолед, например)... Сигурно ще може, ако не го държа с ръка или ..(трябва ми метод "хендс фри" май :lol: )

Следваща

Назад към Основен Форум