БМВ = баланс, или защо съм фен на марката

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 04 Яну 2008, 10:44

saarak написа:Аз съм със същия размер гумета и при мен е същото, мойте са на 2 месеца. Стигнах до заключението, че може от размера да е - догодина мое да пробвам с по тънички, ако опазим задника до тогава, че като гледам колегите какво споделят - нещо не ми е уред :mhihi:
Да, сигурно е и от това, защото в дълбок сняг малките коли с малки и тесни гуми излизат... но аз по празниците бях в Разлог и бях напълнил газовата до дупка и бензина също. Там бяхме 5 човека в колата, 3-ма момчета отзад и излизах от най-дълбокия сняг, който не беше отъпкан все още...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 04 Яну 2008, 11:45

Темата на Росен беше за друго май... БМВ е кола, която усещаш, независимо от условията на пътя, никога не е безчувствена и перефразирайки alx, "винаги ти казва какво ще прави" ;) Мисля,че усещането да си едно цяло с колата си беше темата, а не коя кола колко е проходима. Колите са еднакви, хората не. Има такива, които умеят да "чуват" БМВ-та, Вайпъри и други непригодни за обикновения юзър машини, има и други, които остават глухи дори за Нисан патрол ГР (ама т'ва е друг разказ от снежните дни).

Роска, завиждам ти как си възпитал ДСЦ-то на дясната седалка... Моето почва още при 50% от възможностите да свети червено, на 60% издава звукови сигнали, а при повече включва опцията "сърдита съм", която веднага покосява всякакви нататъшни опити за веселба... И най-лошото е,че постоянно занижава процентите :mhihi:
Never mistake motion for action...

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 04 Яну 2008, 12:35

MaXo написа:
Темата е страхотна, но трябваше да я пуснеш на пролет примерно ... може да я архивнете и да я пуснете тогава. :D Тия месеци от Ауди форума ви сипват със страшна сила и тва си е ... :P :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Добър виц!

Само дето от 7-те коли дето бутах 2 бяха Ауди (не куатро :winky: ) и мога да ти кажа че точно на дълбок сняг така затъва хуваво предницата, че вчера тука с колегите умрехме от смях, едно БМВ нямаше закъсало. А това за пролетта много ми хареса, ша му предам :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 330и Е46 1/4mile- 13.88/163km/h
Детайли за колата: Е46ца ... тормозителка на М5 Е34 и 330ки Е90

Мнение от MaXo » 04 Яну 2008, 13:19

Има го момента, че тия на предно понеже по-лесно се оправят зимата и някои от тях решават да минат без зимни гуми ... и сигурно точно такива сте бутали. ;) Пък БМВтата сигурно всички са били със зимни... ;) Няма смисъл да спорим ... който иска може утре или тая вечер да намерим някви преспи .. на някой полигон и да направим един драг рейсинг в преспите ... драг на 60фута в преспи. :mhihi:
без реклами в подписа...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 04 Яну 2008, 13:40

А драгът да е sideways, a? :mhihi:
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

баварски фанатик
Аватар

Мнение от Dimo » 04 Яну 2008, 13:56

Feanor написа:А драгът да е sideways, a? :mhihi:

:mhihi:

Разберете че светът на автомобилите не е само драг! Има много по важни неща. Тук говорим за баланс, а думите баланс и предно са просто несъвместими!

Колкото до гумите едва ли всички с предно са били с летни, а всички със задно със зимни. При достатъчно дълбок сняг, предницата затъва така хувабо щото тежи, че има после ебати бутането за да излезе.

А и много ми е интересно що сега на снега никой не ще да ми се дърви по светофарите. Друг въпрос е че с тая 16-ка е на умрело куче нож да вадиш, ма на сухо време все се намира некой рейсър дето като му застана отляво и решава да види колко съм мощен. Сега нещо ги няма тия бързите с предно :mhihi: Пък нека ни хранат в Ауди форума, аз съм добър и нагъл ще им предлагам помощ всеки път когато са закъсали с предното :mhihi:
Вчера сутринта на Мара Гидик имаше бая позакъсали с предно, нещо нанагорно им е зор да теглят пустите предници, не че ако аз бях спрял на място щех да продължа :mhihi:

Иначе UltraGrip 7 :bowdown: уникална на сняг!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 330и Е46 1/4mile- 13.88/163km/h
Детайли за колата: Е46ца ... тормозителка на М5 Е34 и 330ки Е90

Мнение от MaXo » 04 Яну 2008, 14:17

Димчо какво ти има? :shock: :D Това за драга е шега бе ... просто да идем да видим в преспи, кое потегля и при кое ще се налага да бутаме повече. ;) Баце колкото по-тежко толкова по-добре когато става въпрос за сцепление ... но не и за завиване ... елементарни неща не са ти ясни кво да спорим с теб :shock: Какъв драг да правят в тоя сняг... нали трябва и да се спира после. ;)
без реклами в подписа...
Изображение

Капетано
Аватар
Кара: '90 328i/6 '95 540i/6

Мнение от LeX » 04 Яну 2008, 14:26

MaXo написа:Димчо какво ти има? :shock: :D Това за драга е шега бе ... просто да идем да видим в преспи, кое потегля и при кое ще се налага да бутаме повече. ;) Баце колкото по-тежко толкова по-добре когато става въпрос за сцепление ... но не и за завиване ... елементарни неща не са ти ясни кво да спорим с теб :shock: Какъв драг да правят в тоя сняг... нали трябва и да се спира после. ;)

Веднага ти давам един пример, снощи се качвахме на хотела на Копитото, предполагам качвал си се и ти и знаеш какъв е байра отпред. Има 6-7 човека който могат да потвърдят че снощи точно там, спирах и тръгвах без проблем и то не 1 път! Колата шпер няма, но има зимни гуми, и то доста хубави ;) Но както Илиан написа, смисъла на темата беше съвсем различен...
Изображение

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae

баварски фанатик
Аватар

Мнение от Dimo » 04 Яну 2008, 14:30

Ок, шегата не я схаванах с драга :uups:

А за това кое точно не ми е ясно на мен и на теб, май и цял ден да ти наливам няма да вденеш, така че PEACE, няма да задълбавам в спорове, а и съм на работа все пак, ша ма изволнат :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 04 Яну 2008, 17:11

LeX написа:
GaD написа:Но пак ще го кажа, за да върви кола с задно толкова добре в сняг както кола с предно то просто в багажника требва да има две прасенца.... :D

еййй тия с БМВ-тата сега в тоя сняг...с тия леки задници не мога да ги мисля просто

А някой дигал ли е заден мост на БМВ, само питам, щото аз щях да получа херния ;) от "леката" задница...
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

Потребител
Аватар

Мнение от ffly » 04 Яну 2008, 17:47

rosen.kolarov написа:Забравих - абсолютно съм убеден, че БМВ на задно с добри гуми е
най-добрия вариант, забравете всякакво двойно предаване, то е само
за начинаещи - недозавива ... абе с две думи не сава :mhihi:

Ако беше така "WRC" колите дали нямаше да са само задно!!! :mhihi:
може да ме уплаши само празен резервуар

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 04 Яну 2008, 17:56

А като ще си мерим пишките, Ф1 колите що не са AWD, м? :mhihi:
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

старши ентусиаст
Аватар

f1

Мнение от Любо Мегов » 04 Яну 2008, 17:57

ffly написа:
rosen.kolarov написа:Забравих - абсолютно съм убеден, че БМВ на задно с добри гуми е
най-добрия вариант, забравете всякакво двойно предаване, то е само
за начинаещи - недозавива ... абе с две думи не сава :mhihi:

Ако беше така "WRC" колите дали нямаше да са само задно!!! :mhihi:

а тези от Формула 1 дали не са САМО СЪС ЗАДНО а? :mhihi:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 04 Яну 2008, 18:04

А тия от Формула 1 дали карат по кал, пясък, киши и сняг, а ? :mhihi:

Ей такова да имам, пък нека ми е злеееееее :mhihi:
http://www.vbox7.com/play:d79df955
http://www.vbox7.com/play:08a68d08

старши ентусиаст
Аватар

карат

Мнение от Любо Мегов » 04 Яну 2008, 18:08

zBoost написа:А тия от Формула 1 дали карат по кал, пясък, киши и сняг, а ? :mhihi:

Ей такова искам пък нека ми е злеееееее :mhihi:
http://www.vbox7.com/play:d79df955
http://www.vbox7.com/play:08a68d08

карат на мокро и съотношението на мощност тегло е 1:1 а даже и повече, а не като един джип 3 тона с 200 коня и колко бил стабилен :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум