!!! Да помогнем на Алекс Ма3х !!!

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Аватар
Мечтае да кара: E9 CSL Batmobile

Re: !!! Да помогнем на Алекс Ма3х !!!

Мнение от Betrayer » 23 Окт 2011, 21:16

Такаммм! Сега нека и аз се включа, стига съм гледал как СПАМЕРИ с регове от преди 10-12 месеца имат по 1-2к коментари! Ще бъде ясен и възможно най-кратък! Преди около месец имаше едно мероприятие наречено "Speed Challenge" то беше 5 дни. Първите 3 бяха в София (2те Арени /кината/ и The Mall), след тези 3 дни имаше и 2 на писта Дракон. След малко ще напиша и конкретни думи за Алекс. Аз като един маняк на дрифта естествено бях и на 3те изяви в София. Далеч не ми е за цел да описвам видяното, защото тези които бяха ще потвърдят че това беше едно невиждано до този момент шоу за БЪЛГАРИЯ! Градндиозно с хореография и раздаване за ПУБЛИКАТА от страна на пилотите, важното е това което ще спомена по-надолу! На третия ден на Арена Запад след шоуто (както и след другите 2) имаше няколко минутки за снимки с колите и т.н. ЕДИНСТВЕНИЯТ от пилотите, който ни обърна внимание и отговори на нашите въпроси беше АЛЕКСАНДЪР ЯЗОВ! Аз и още няколко човека му направихме нещо като кръстосан разпит :lol: (за което се извинявам тъй като и видимо човека беше капнал от умора). ЕДИНСТВЕН той от 9те пилоти застана до колата, обясни какво е правено, как е правено и отговори на допълнителни въпроси (част от които доста тъпи) от страна на феновете. Алекс позволи и на дечурлига на по 17-18години да се снимат в колата му. За сравнение - зададох въпрос към Ивайло Алексов (Mirafiori - едно гърчавко високо момченце), той изпуфтя отяде ми се и продължи да си говори с Христиан и Арчи... Разбираемо е и не му се сърдя все пак хората бяха изтощени, не помня какво ми се отяде и не му се сърдя.. все едно е, но искам да ви покажа част от това какъв човек е Алекс. Не ме разбирайте погрешно, нито съм му адвокат нито нищо, просто искам да направите сравнение какъв ЧОВЕК е! Разбира се че даренията са за хора които имат желание и възможност, но ПРИЗОВАВАМ всички хора които са гледали Александър по пистите и искат да го гледат пак да се включат! Сега е времето да покажете колко обичате българския дрифт, а не само да свиркате след перфектните дрифтове на Алекс!!! Едно кратко обръщенийце към "колегата" Маверик... Пишеш всякаш сме те набили и сме ти взели 20те безценни левчета и сме ги пуснали в касичката, нямаш отношение към пилота, не го познаваш и продалжаваш с НАГЛИТЕ си коментари (все едно беше толкова трудно да подминеш темата щом не те интересува), но тъй като си на ВСЯКА МАНДЖА МЕРУДИЯ съм написал тук там думи с "caps" специално за теб и хора като теб! Към теб Ma3X: Голям си! Подкрепяме те с каквото можем и да знаеш че имаш ЗАСЛУЖЕНИ фенове, които са готови да се отзовът! Продалжавай в същият дух и остани какъвто си! Но наистина според мен вече ще трябва да сложиш и един стикер на BMW CLUB BULGARIA :bchug: Хората които ти помогнаха и ще помогнат го заслужават :yes:
"With power up to 321hp and a six speed gearbox, the EVO will launch from 0-100km/h for 5,4sec and nudge with 260km/h on the German autoban!"

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 23 Окт 2011, 21:17

martobossa написа:мисля че има по закъсали хора от тия с глобите :| това е само мое мнение .

така е и се събират пари за много хора и в различни инициативи ... ама кво от това ...
мисля, че няма нищо по-хубаво от това да помогнем на човек от нашата общност, гилдия или квото и да е ...

Като не ти харесва подмини темата и тва е ...
Аз и много други като гледам сме помогнали

Желая успех Алекс в трудния момент! :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 316 84г. м10б18
Мечтае да кара: на рали съзтезание :)

Мнение от cargo22 » 24 Окт 2011, 23:17

Maverika не е хейтър, просто се е объркал, че той трябва да го съди и да го наказва, че дори и очите да ни отваря, как не се прави. Хубаво, сбъркал човека, случва се! Помогни му, когато има нужда, не стой на страна. Нали го играеш принципен, като видиш човек в беда, хвани му помогни. По думите ти обаче излиза, че си от тези които връщат в казана, тия дето се опитват да излезнат от него.

Успех на драйвъра :)

Потребител
Аватар
Кара: bmw e 36 coupe
Мечтае да кара: e36 m3
Детайли за колата: e36 320 vanos

Мнение от dexxx » 25 Окт 2011, 22:37

aide kolegi i ot mene edni 50 kinta izpadnaha 1 pari i neka pomognem na kolegata
пиши на кирилица

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i E46,Е30+М50b25(stroke)
Мечтае да кара: M3 Е92 DCT,М5 2011 F10
Детайли за колата: Спортно окачване FK High Sport M3(Coilover-реголируемо),спортна генерация на 63мм+спортни резонатори,плетен спортен колектор,иридиеви свещи Denso Iridium IK20,шорт шифтър на ACT,сменен дросел,cold air intake-K&N,олекотени жданти R15(магнезиеви)BMW/4.5кг(с гума 12.2кг).Горивен регулатор JDM(SARD).Горивна мопма от Ауди(7.0bar.)с армирани горивни маркучи.Частично олекотяване,Recaro 9.8кг(състезателна седалка),крайно тегло с 15л бензин(1288кг),разпънки(реголируеми-HKS),полу-сликове ADVAN A032R

Мнение от Бимбо » 26 Окт 2011, 0:41

Вчера взех една скромна печалбичка от Евро Футбол(демек НЕ ЗАСЛУЖЕНИ пари)и реших да им придам смисъл,не са мноого но са от сърце!

За колегите,които не им харесва идеята...........това си е вашо демократично право да е ТАКА,обаче не е нужно да хулите целия форум,че е повел подобна инициятива!

Успех Алекс и споко всичко ще се нареди-"Всяко ЗЛО за ДОБРО"са казали хората! :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39

Мнение от AQUILA1001 » 26 Окт 2011, 21:24

И аз съм с Вас !!!
AQUILA1001

Потребител
Аватар
Кара: ше E46 320td

Мнение от h4x » 26 Окт 2011, 21:30

Това момче прави страхотно шоу :) струва си да се помогне... :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E21 320; E30 320cabrio; E39 525; X5
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от gedoreto » 27 Окт 2011, 22:26

Колега, стискам палци, всеки ще помогне с каквото може!
Страшен резил.................

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от wladio » 29 Окт 2011, 11:10

силно се надявам,всеки който е писал че помага,наистина да го е направил.успех алекс.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Audi 20VTQ
Мечтае да кара: SSME

Мнение от smg » 30 Окт 2011, 13:50

Ударих едно рамо.
А колкото до маляците :no: Само с лошо занапред.
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: към мечтите си..

Мнение от shneider » 30 Окт 2011, 21:09

smg написа:Ударих едно рамо.
А колкото до маляците :no: Само с лошо занапред.

Стига сте плюли, а си вземете поука от случилото се за да не се повтаря. Същата глоба бих отнесал и аз като Гръцки гражданин ако бях хванат в такова нарушение, нима си мислите че е нормално натоварен камион да пътува по пътищата без да бъде предварително теглен с съответно издаден документ, камо ли зад граница? Нима претоварено траспортно средство не е потенциално опасно? В миналото колегата щеше да бъде спрян още на границата и може би избегне глобата но вече режима за преминаване е друг. В всеки случаи дори и да не беше спрян и глобяван покрай Солун шанса да не стигне до о. Крит е много голям тъй като най-вероятно нямаше да го допуснат на ферито без документ за обща маса.
Само да вметна че гръцките власти са особено чуствителни на тема претоварени транспортни средства след като такова стана причина да загинат 23ма ученика при инцидент преди години.

Пожелавам успех на колегата и да се справи с трудния момент и нека не бъда криво разбран, нямам нищо против него или това че форума има желанието да му помогне, още повече че не го познавам лично, не разбирам отношението ви към случая след като ясно има нарушение независимо къде то е установено.

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 01 Ное 2011, 16:06

Отношението ни колега, не е лично към теб, а към гръцките управляващи и полицаи. Не може в една държава като Гърция, която е не пред фалит, а много след фалит, да не говорим, че в момента се издържа от целия европейски съюз, държава с минимална работа заплата 400 евро, да искат 9000 евро глоба за такова нещо. Не на фирма... на частно лице. Това означава че грък трябва да работи 2години и 3 месеца, само за да си изплати глобата... такава глоба може да бъде наложена на превозвач, които умишлено е нарушил правилата с цел претоварване на камион, от което той има финансова изгода. Алекс няма финансова изгода от това да качи 10 гуми повече, нито е тръгнал да ги продава... ето за това са виновни гърците.
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320 M50B20
Детайли за колата: Е36 М50Б20

Мнение от zorobg » 01 Ное 2011, 20:31

Хайде и аз да се изкажа. Който желае, е в пълното си право да помогне, или не, на даден човек! Тук не осъждам никого и не коментирам.
Искам да коментирам ТИПИЧНО БЪЛГАРСКАТА постъпка. Нека да изясня, че от както и ние сме в ЕС, закона за превоз на стоки, товари и хора, работно време на шофьори, е един и същ във всички държави и за всички членове на ЕС! Там нещата са прекалено ясни и ТРЯБВА САМО ДА СЕ СПАЗВАТ!!! Но ние българите нали сме си все тарикати, та почти всеки БГ шофьор на автобус или на камион е бил поздравяван за добре дошъл в дадена евро страна с няколко хил. евро. Уви, глобите са УМОПОМРАЧИТЕЛНИ! Така е! А и незнанието на законите, не е оправдание и извинение. В дадения случай някой е допуснал камиона да тръгне претоварен, понесъл си е консеквенциите! Това дали са го глобили и за още нещо (правилно или не), което той не е разбрал на място, вината е пак негова. Хора, научете се, че не се подписва току-така документ чието съдържание не разбирате!! Има посолство, консулска служба, адвокати, преводачи и всякакви други законни методи. Но както написах, незнанието на закона не оневинява!
Пожелавам само успехи на колегата и много победи и по-малко експерименти със законодателството :)

Потребител
Аватар

Мнение от lsnovela » 01 Ное 2011, 20:35

Тия Гърци смотани кво си мислят? Че като събират подобни космически глоби за някакви си простотии ще се спасят от фалит ли? Да затъват още повече дано!

Успех на момчето. :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: към мечтите си..

Мнение от shneider » 01 Ное 2011, 22:52

Колега Giorceto, никъде не съм споменал че се чуствам лично засегнат, ни най-малко. Глобите като цяло са високи в гърция както и в останалите западни страни членки. Неправилно преминаване на червен сигнал последно беше към 1200 евро. Това че глоби в такъв размер би трябвало да се налагат не на физически лица може би има резон но, така е преценил законодателя и честно казано последствията от причинен инцидент са независими от това дали си юридическо или физическо лице. Да може би колегата не е бил такава "заплаха" за останалите участници в движението по пътищата но, извън приетите норми за дадената държава. Също така колегата отива да участва на организирано събитие, съзнателно се натоварва техника и консумативи за което има правила във всяка една "уредена" държава, всеки от нас е длъжен да се запознае дори и минимално с изискванията на държавите през които ще премине и тази като краина цел, ДАИ не биха ли могли да създадат проблем също? Абстрахирайте се от това дали дадената държава е пред фалит или е фалирала, това е друга дискусия далеч по-дълга и сложна от колкото си мислите и няма много общо със частния случай освен таиминга.
Колегата zorobg ме изпревари като изказа че всеки от нас има правото да не се подписва под какъвто и да е документ, камоли такъв оневиняващ го в нещо докато не му е обяснено адекватно и компетентно и тук е ролята на посолства и консулства.

Искам още веднъш да изкажа че нямам нищо против колегата, може би съм първия които направи устен превод на документа които му беше връчен за глобата и съжалавам че ми бе представен в изключително натоварен работен ден и не успях да направя писмен и точен такъв, което може би било "улеснило" неговата посока на по-нататъшни действия и решения.

Последно, нека не обсъждаме повече в тази посока тъй като се измества фокуса на темата а тя е имено да се съдейства на колегата да излезе от трудната ситуация в която може да попадне всеки един от нас мислейки и действайки малко по наивно и не достатъчно организирано и компетентно. Имено поради това написах и първия си пост, за да се избегнат бъдещи такива ситуации тъй като подобни случай се третират еднакво или почти еднакво в европа и е редно да се промени начина ни на разсъждение и възприемането на правни норми.

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум