Е92 М3 и Ауди РС4 размисли

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 11 Юли 2007, 10:07

thd написа:Ами Saso май изобщо не си чел темата досега, а просто идваш и изтърсваш така BMW SA NOMER 1 :mhihi:

Това което се коментира до момента за новата Mка е че не е толкова брутална колкото предишните, нямало го тоя raw feeling, а че е все повече и повече GT машина.

Хардкор феновете са недоволни. RS4ката е все още адски добра.
А май и Мерцедес са напипали точната комбинация с C63 AMG, която хем е много добро GT (адския въртящ момент достъпен при ниски обороти, много по лесна за ежедневно каране), хем имала и прекрасен феелийнг при каране.

Те тва е с две думи. Може би една сурова М версия на 135i би направила феновете доволни и да замести старата 3ка. А новата отива едно ниво по-нагоре при по-скъпите и улегнали GT машини. Верно ще има и CSL, но там влизаме в цените на един трицфрен модел на порше.

Споко пич чел съм темата досега... Просто исках да отрежа повечето от споровете тук за коя е по-по-най... Знае се вече че М3ката попада повече в ГТ класа това ясно... Знаесе че е по мощна от предната... Знаесе със сигурност че има 10 пъти повече електроника от колкото предната.... Ама ако очакваш да се върне БМВ към Е30 или Е36 М ... Много грешиш няма да стане... Хората се гласят за яко нашествие в по-висок и по-луксозен клас... Все пак не хвърлят пари ей така щото си нямат кво да ги правят ( за разработки говоря ) .. Плюс това гледаш че целия свят се е хвърлил в търсене на идеята ( Safety first ) ... Обърни внимание че в новата М5 има около 50 метра оптика ( оптичен кабел ) за транспорт на данни... Това само може да ти говори за какво следене на всяка една функция на колата става въпрос.. Така че просто незнам що се реве за това хардкор усещане толкова много..Реват за него хора които карат коли които нямат живи роднини и са били един вид бегачки в младините на баба ми... Сега нещата се променят и новите клиенти искат повече лукс и повече спорт със още повече сигурност...

Другото което е ... Незнам но не че съм заклет фен на БМВ ама алди просто не ме кефят... Ама хич... Може би мааалкооо повече ми харесват Q7 и Р8... Другото е простоооооо ужас... На външен вид.. Кравешка муцуна отпред... И то не само отпред ми и на волана... Ми лично мене не искам да ме гледа крава... Другото което е това куатро... Ми задното си е задно просто... Всеки знае че истинската спортна кола е със задно... Перфектното разпределение на тежеста на БМВ просто трепи кухото алди пък ако ще да му направят задника да се влачи по земята зада се разпредели тежеста поравно... Плюс това колкото и да го преразпределят усилието между двата моста алдито пак си недозавива... Да не говорим че куатрото им вече не е най-доброто 4х4 ... БМВ направиха Х-драйв просто идеално... Най-бързо реагиращото 4х4... Да не говорим нещо друго.. .Кой спечели едно от най-суровите изпитания за кола БМВ с Х3 ( говоря за Париж-Дакар)... А там Японците бяха непобедими доостаа дълго време...Така че дайте да видим какви ще са директните тестове на 2те коли и да замълчим пред резултата и да не говорим на сухо...
Изображение

Храбрият Свинар
Аватар
Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),

Мнение от Alex 320i Cabrio » 11 Юли 2007, 11:07

SaSo написа: Така че просто незнам що се реве за това хардкор усещане толкова много..Реват за него хора които карат коли които нямат живи роднини и са били един вид бегачки в младините на баба ми... Сега нещата се променят и новите клиенти искат повече лукс и повече спорт със още повече сигурност...

Нещо бъркаш, ама неа смисъл да се храним... :mhihi:
Power is Nothing Without Insanity

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ngc7052 » 11 Юли 2007, 11:14

Btw за новия Nissan GT-R из интернет се въртят разни слухове, уж от устите на "специалисти", че правил 7:15 обиколка на ринга :conf:

А това е една интересна презентация на М3...
http://www.autospies.com/images/users/A ... etails.pdf

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 11 Юли 2007, 11:55

Тва е много яко :D
Tux0 Ca !
Изображение

Храбрият Свинар
Аватар
Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),

Мнение от Alex 320i Cabrio » 11 Юли 2007, 13:18

ngc7052 написа:Btw за новия Nissan GT-R из интернет се въртят разни слухове, уж от устите на "специалисти", че правил 7:15 обиколка на ринга :conf:

А това е една интересна презентация на М3...
http://www.autospies.com/images/users/A ... etails.pdf

Като гледам Дата Логър графиката от страница 43 на презентацията колата е маргинално по бърза от Е46 М3 и със сигурност по-бавна от Е86 Z4M Coupe на Ринг-а. Интересното също, че е по-бавна / върви наравно в участъците където повечето коне и въртящ момент би трябвало да си кажат думата, пък явно не става :roll: ...

Ето я картинката от презентацията...

А ето я на един приятел с Е36 М3 с Билщайн ПСС9 и Кумхо В70 гуми за писта...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Power is Nothing Without Insanity

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wizi » 11 Юли 2007, 14:49

Turturelo написа:
ngc7052 написа:3.Chevrolet Corvette C6 (3:03.6),
6.Porsche 997 Turbo (3:05.8)

това убии ме не мога да го повярвам .. :shock: :shock: :shock: Има някаква измама. На Божурище, където пистичката, която съм си обособил има 7 завоя е под 2 км. дължина и правя 4+ сек. разлика с 997 Turbo на C6? ( и двете автоматик) .. според мен сток 997T е драстично по-бързо от сток C6?!

Няма измама, приятел. Божурище е една права отсечка, а Ринга е с над 190 завоя... и просто тоя скапан американски пластмасов евтин боклук... е направен просто перфектно! А дори и в str8 line пак разликите до 200+ са милимундерски, та...
Градски, халогенна крушка е вид крушка. Също както ксенона е вид крушка.
Та, на онова дето у село му викате ХАЛОГЕНКИ, всъщност се нарича ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА. Ае бегай да раздуеш!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wizi » 11 Юли 2007, 14:56

SaSo написа:Другото което е ... Незнам но не че съм заклет фен на БМВ ама алди просто не ме кефят...

Мале колко си зелен :D Оставяш се външния вид на един автомобил да бъде решаващ... Ми то верно новият Корвет е отвратително грозен, ма е точно толкова убийствено добър колко едно Порше 977 Турбо, нали? Остани си заклет фен на БМВ, но поне не плюй по останалите доказали себе си фирми.

... осатаналото за коя система това-ти-онова ти е за по биричка в местната бакалия. Мен ако питаш ;)
Градски, халогенна крушка е вид крушка. Също както ксенона е вид крушка.
Та, на онова дето у село му викате ХАЛОГЕНКИ, всъщност се нарича ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА. Ае бегай да раздуеш!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 11 Юли 2007, 15:56

Offtopic:

А някой знае ли това какво време е дало:
http://jadedbeats.net/ringers/_MG_0728.jpg
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 11 Юли 2007, 16:11

Wizi написа:
SaSo написа:Другото което е ... Незнам но не че съм заклет фен на БМВ ама алди просто не ме кефят...

Мале колко си зелен :D Оставяш се външния вид на един автомобил да бъде решаващ... Ми то верно новият Корвет е отвратително грозен, ма е точно толкова убийствено добър колко едно Порше 977 Турбо, нали? Остани си заклет фен на БМВ, но поне не плюй по останалите доказали себе си фирми.

... осатаналото за коя система това-ти-онова ти е за по биричка в местната бакалия. Мен ако питаш ;)

Ми незнам пич аз никой не ангажирам с мойто си мнение просто го изказвам... Второто което е колко съм зелен само аз си знам... Като те гледам караш някакъв VW.... Няма проблеми аз не плюя никоя просто си изказвам мнението за някакъв дизайн който просто много ме дразни и ми е адски еднообразен... От А4 до Q7 разликите са толкова малки че единственото което ги различава на пръв поглед е големината... Ако това е марка с новаторство извини ме ама тия правоъгълни фарове и муцуни като на крава са адското новаторство.. Ко ще 10 нови модела да изкарат алди няма да могат да ме учудят кой знае колко .... А кажи ми колко от моделите на БМВ можеш да предвидиш ти.. Мога да ти кажа че нито един.... Просто всеки нов модел го правят коренно различен от предния и едновременно с това много напомнящ на дизайна типичен за марката... Не съм оплюл кой знае колко Алдито споко... Обаче един факт... На пасат новия модел 2.0ТДИ който се води един от флагманите на ВАГ за 20 000 км 2 смени на двигател (блокирала маслена помпа).. .Кажи ми сега кое е качествена кола...

Другото което е тука спорим за глупост точно ... Коя била красива кола коя грозна коя бърза коя бавна... Глупости... Само едно нещо ще ти кажа... БМВ е ЕТАЛОН!!! Всички си мерят мишките по на БМВ моделите .... Другото което е крадат се разработки и иновации от БМВ дори от страна на МБ... Новата С-класа върха на технологиите на МБ е изцялоооо копирана от БМВ ... Направо като видя I-drive-а в С-класата ми идва да я наплюя... Нищо че е красива кола като цяло... Евала на Алди че лимузината им е коренно различна и пак не чак толкова зле ( като изключим кравешките муцуни които те блеят по всяко време и накъдето се обърнеш ) ...

Така че мерси за вниманието и просто го запомни това нещо БМВ е ЕТАЛОН... Сега си помисли с кое БМВ ше си мереш VW-то... Макар че няма смисъл с това не задно не предно ми странично предаване...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 11 Юли 2007, 16:34

аз пък се надявах поне тази тема да остане смислена :paranoid:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар
Кара: M3 и Volvo XC70

Мнение от Tod » 11 Юли 2007, 16:49

MaXimal написа:Offtopic:

А някой знае ли това какво време е дало:
http://jadedbeats.net/ringers/_MG_0728.jpg

Не е дало време, двигателя не е издържал/изпушил/ :mhihi:
това в рамките на шегата

SaSo написа:....

...давай по збито
;) Колега непредвидимоста в дизаина на новите модели на БМВ е факт който не се приема еднозначно от автомобилната общественост ... това, че са еталон не идва от револиционния дизайн, а от еволюциония подход към технологиите влагани в любимата марка най-общо казано :idea: (нищо не завива като БМВ и всяко следващо завива още по-добре :D )
ПС Порше печели най-много в световен мащаб от продадени иновации не е БМВ :idea: , но от кого са крали най-много не съм срещал инфо :mhihi:
Good Luck

Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Modulo » 11 Юли 2007, 17:13

Wizi написа:Ми то верно новият Корвет е отвратително грозен, ма е точно толкова убийствено добър колко едно Порше 977 Турбо, нали?

Offtopic: Корвет C6 да е отвратително грозен? Ти сериозно ли? След 3 дена, 380 мили изминати със свален покрив и безброй зверски kick-downs, не исках да се разделя с тази кола...

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 11 Юли 2007, 17:15

Wizi написа:
Turturelo написа:

това убии ме не мога да го повярвам .. :shock: :shock: :shock: Има някаква измама. На Божурище, където пистичката, която съм си обособил има 7 завоя е под 2 км. дължина и правя 4+ сек. разлика с 997 Turbo на C6? ( и двете автоматик) .. според мен сток 997T е драстично по-бързо от сток C6?!

Няма измама, приятел. Божурище е една права отсечка, а Ринга е с над 190 завоя... и просто тоя скапан американски пластмасов евтин боклук... е направен просто перфектно! А дори и в str8 line пак разликите до 200+ са милимундерски, та...

как малки разлики до 200 .. нали не говорим за Z06? Нормалният C6 бива разпран с много до 200 от 997T?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Modulo » 11 Юли 2007, 17:33

Turturelo написа:как малки разлики до 200 .. нали не говорим за Z06? Нормалният C6 бива разпран с много до 200 от 997T?

И аз за първи път чувам нормалния C6 6.0l, 400 коня да може да се опира на 997TT. Виж Z06 върви заедно с порша до 200 и там почва да му бяга. Така съм чел де...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ngc7052 » 11 Юли 2007, 17:40

Turturelo написа:
Wizi написа:
Turturelo написа:

как малки разлики до 200 .. нали не говорим за Z06? Нормалният C6 бива разпран с много до 200 от 997T?

И според мен по никакъв начин C6 не може да се опре на 997 Турбо...не се знае кой и как ги е карал двата автомобила.Не може да се търси логично обяснение другаде освен в пилота според мен...
А тая свинщина Z06 е мноооого бърза...
http://www.youtube.com/watch?v=I6EiNFiLhV0
Последна промяна ngc7052 на 11 Юли 2007, 17:44, променена общо 2 пъти

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум