Как да се предпазим от кражби

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E87 120d
Мечтае да кара: x6

Re: Как да се предпазим от кражби

Мнение от Veson » 16 Фев 2013, 23:48

За съжаление няма оправия, куките от районното ги няма никакви през нощта. От край време наркоманчетата шетат из квартала и чупят страничните стъкла ... за съжаление и мен не ме подминаха. Единствено алармата помага до някъде да не опоскат всичко, което е вътре в купето. Почти всеки месец 3-4 автомобила и то в рамките на 2-3 пресечки осъмват със счупени прозорци... и знаете ли - няма смисъл за това да се обаждате на куките... убедих се сам преди 2 дни, баш на 14 ти... точно под уличната лампа и за какво, за 2 чифта очила, едните от които в окаяно състояние, и един диск с музика от CD то. Останалото е разправия със застрахователи, сервизи и т.н. Ченгетата едва ли не ме навикаха, че не си пазя колата както трябва, и че съм се обадил в този ранен час да им нарушавам дрямката... :

Изображение

Изображение

3 минути след като се появих на прозореца да спра алармата, друга аларма се разпищя на 200 м. на същата улица... после се връщат след половин час да дооберат каквото има, ако случайно не си си преместил колата... :banghead:
stay tuned
Изображение

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 17 Фев 2013, 12:52

Между другото, пред моето училище има паркинг за автомобилите на живущите в блоковете. Всяка седмица към вторник-сряда идва синия бус на полицията и описва счупени прозорци. До сега 3 коли пострадаха, я преден страничен, я някой заден. Т'ва стана модерно като със паленето на коли ми се струва ...
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 320

Мнение от SnipY » 19 Фев 2013, 15:29

На един приятел в Студентски град му се случи кражба на катализатор колата беше намерена на трупчета с взет катализатор и стърчащи тръби от долу грозна работа няма оправия стига да искат има как ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 19 Фев 2013, 15:47

Комичното е, че и в щатите ги крадат от време на време, но разликата е, че тук се стрелят и играчите мислят 2 пъти дали си струва за един катализатор...

Sent using Tapatalk 2
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320D
Мечтае да кара: X3 xDrive 30D
Детайли за колата: 2005 Е46 320D Touring

Мнение от kalo74 » 11 Мар 2013, 13:46

За съжаление и аз попаднах в този списък - при мен някое келешче си е харесало предна лява пръскалка за фаровете :ranting: !
Да видим какво ще кажат застрахователите. :dunno:

Потребител
Аватар
Кара: 750I

Мнение от bull1980 » 26 Мар 2013, 20:58

няма спасение момчета. аз за два месеца загубих лайсни с парктроници и стъклата на огледалата на моята Е65ца. четох мнения да се лепят, да се завинтват и т.н. но нищо не помага. пак питам: кой ги купува тези части? хора дето си купуват кои, които не могат да поддържат! станало е направо пандемия. масово е65, с класи, а8 и други модели около 2005 са разкачени. и какво правят куките? само приемат жалби! полицията в БГ е само статистик на престъпленията.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: х5 4.6is
Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра

Мнение от Батман » 03 Апр 2013, 15:03

bull1980 написа:кой ги купува тези части

Отговора е много ясен: ВСИЧКИ малаумници, искащи да са на далаверка!
Бедни или не - това е в кръвта на българина да мине тънко, а дали утре няма
да е той потърпевшия - боли го ***, докато не ударят него!
На приятел от 318 е46 му дръпнаха металните тапи на винтилите пред блока (точно под камерите)
.. на моята гумите са с по 2 секретни и пак ме шубе, кога ли ще изчезнат!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 04 Апр 2013, 7:56

Батман написа:...Бедни или не - това е в кръвта на българина да мине тънко...
За съжаление е точно така. И това го правят хора, които си мислят, че имат пари. Кражби на лайсни и халогени при е36 вече няма, 'щото тия дето ги карат нямат пари и като им ги откраднат не ги купуват или си събират пари за нови, 'щото не са много скъпи. Но виж хората със скъпите коли, купени на изплащане - те търсят от къде да спестят за вноската. Повечето, които карат скъпи коли са :censored: . Тия дето имат по две коли пестят от винетки и си ги лепят с вазелин...

Батман написа:На приятел от 318 е46 му дръпнаха металните тапи на винтилите пред блока...
На мен ми свалиха пластмасовите капачки от вентилите!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW120

Мнение от BMW120 » 04 Апр 2013, 8:25

kokala написа:
BMWPOWERRR_ACM написа:...

Има камери с нощно виждане :idea: А когато ходиш някъде... няма как да я опазиш, дори и но най - оживеното място да я сложиш пак ще я откраднат..

и кво като има? мога да ти пусна записа от камерата пред блока как ми крадат колата.....
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '10 E550

Мнение от DAN40_91 » 14 Апр 2013, 13:48

Мда, това с краденето на лайсните с парктроници вече излиза извън контрол. Вчера видях една Е класа от предпоследния модел, на която лайсните й бяха побългарени и хванати с някакви нитове - пълна трагикомедия.
Дори да кажем, че е донякъде разбираемо за лайсните на новите коли с парктроници, понеже се свалят лесно и бързо, а струват пари, за мен е необяснимо защо крадат лайсни на коли без сензори. Напоследък виждам и доста е36 и е34 с липсващи лайсни (че дори и странични) - е това не мога да го разбера. :banghead:

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 21 Апр 2013, 17:01

Как да се предпазим ли... Viper 5904. Още не е тествана обстойно, но като гледам в нета върши работа :twisted:

Изображение

Иначе колата в гараж или на платен паркинг за през нощта.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46 330 CI
Мечтае да кара: BMW X6 MPower
Детайли за колата: 13" джанти, газ, ремус !

Мнение от ShaShi » 24 Апр 2013, 10:07

Имам каско и спях добре до сега, но след като прочетох тази тема сигурно ще подскачам на всеки странен шум, който чувам нощем. Няма спасяване решили ли са да ви откраднат колата или нещо по нея ще се случи.

Иначе колкото до каското добре е до имате в случай на кражба на цялата кола или щети по нея от удар.
Алармата ще помогне при случай на аматьори крадци решили да се пробват.
Гаража или паркинг е добре но не всички имат възможност да си го позволят, и не до всеки дом има, а на никой не му се ходи сутрин рано километър в дъжда да си вземе колата.
Баварец вадя от гараж, после на масаж !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: х5 4.6is
Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра

Мнение от Батман » 28 Апр 2013, 21:33

ShaShi написа:Гаража или паркинг е добре

Добре, добре, ама по паркингите не носят отговорност при кражба! До нас откраднаха преди време 2 Е-класи от такъв паркинг на бутане..а и гаража си е нож с 2 остриета..особено ако е гаражна клетка някъде из квартала..така даже им е по-лесно да си бачкат на спокойствие.. Решат ли няма отърване :ranting:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 04 Май 2013, 9:50

И това не е спасение . Колата стой винаги в гараж / мой си / и на работата пак в гараж. Преди 2 седмици отивам в Младост /има един Бар и Грил/ и действието се развива в неделя 13 часа .
Е60-ката е паркирана така ,че имам поглед към нея от сепарето на което сме се настанили. По едно време приятеля ми казва - " Я някакви фенове ти разглеждат колата " . Аз поглеждам - единия гледа през стъклото другия до него . Ами нека си гледат .
Ама нещо ми стана интересно и платих бързо и изкачам навън . И какво да видя - М-решетката в калника напъвана и следи от остри инструменти по калника и ясно личи как е напъвано. Целия квартал няколко пъти обиколихме и няма и следа от тях.
ТОВА СТАВА НА ОБЯД ПРЕД ЗАВЕДЕНИЕ и имам почти пряка видимост към автомобила!
Е това ако не е наглост :banghead:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 LCI 320d XDrive ex E46 330xd
Мечтае да кара: Porsche Cayenne, BMW X5

Мнение от kasho » 09 Май 2013, 15:29

На баща ми е46 320d фейслифт тази сутрин осъмна без предна емблема и капачки на джантите. Това става в жк. Гоце Делчев, колата беше паркирана доста закътано между други коли, на паркинга на нов блок зад бариера. Как да се предпази човек от това? Да им изсъхнат ръцете на наркоманчетата ей, мамичката им... :censored: :censored: :censored: :bang: :bang: :bang:

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум