Audi или BMW - Кой е по-спортен? - AutoBild

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 05 Дек 2006, 17:55

retro написа:......

:dunno: :kuku: :dunno:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от steppenwolf » 05 Дек 2006, 17:56

dinko_sd написа::ahah: Ма това грозде много кисело, ама как ми се ядеее :mhihi:
Може и на светофара да си първи батко, ама знаеш ли колко е гадно като си направил максималната си скорост със своето Ауди и по някое време някой бати те духне с баварката като стопаджия ;)

Абе, батко, ти си голем спец и сигурно си много вървежен при съквартирантите ти в студентски град!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330Cd
Мечтае да кара: F10 M5
Детайли за колата: Stock.

Мнение от dinko_sd » 05 Дек 2006, 17:58

На всички ви се карат БМВ-та, ама щото не ви стиска и се успокоявате с глупости от рода
Задното предаване пък поглъща много полезна мощност и утежнява излишно конструкцията
и тука таме се включва по някой хейтър да обяснява "видите ли тия БМВ много кисели бе" :evil: Аз си държа на мнението че Ауди (и не само те) са назад с материала и няма как иначе да стопиш години разлика в разработките на технологии :idea:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 05 Дек 2006, 18:00

за всички фенове гледайте новия епизод на Fifth gear има сравнение между новото ТТ и Z4-ри там хората си го казват опре ли до писта БМВ си е БМВ ;)
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330Cd
Мечтае да кара: F10 M5
Детайли за колата: Stock.

Мнение от dinko_sd » 05 Дек 2006, 18:06

steppenwolf:
Абе, батко, ти си голем спец и сигурно си много вървежен при съквартирантите ти в студентски град!

Живея със сестра си :mhihi:
Сега виждам че искаш да изтъкнеш предимства, които имат моделите на Ауди, но говори с факти, а не "на мене това ми харесва пък онова не". Много ясно че в крайна сметка всичко е пак до личен вкус ;)

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 05 Дек 2006, 18:14

///M Power написа:за всички фенове гледайте новия епизод на Fifth gear има сравнение между новото ТТ и Z4-ри там хората си го казват опре ли до писта БМВ си е БМВ ;)

Алдито печели, щот има голям багажник и задни седалки :mhihi: :mhihi: :mhihi: Яко спортно е товa, няма що :mhihi: :mhihi: :mhihi: То по тая логика е по-яко и от Порше :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 05 Дек 2006, 18:18

zAcK написа:
///M Power написа:за всички фенове гледайте новия епизод на Fifth gear има сравнение между новото ТТ и Z4-ри там хората си го казват опре ли до писта БМВ си е БМВ ;)

Алдито печели, щот има голям багажник и задни седалки :mhihi: :mhihi: :mhihi: Яко спортно е товa, няма що :mhihi: :mhihi: :mhihi: То по тая логика е по-яко и от Порше :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ми не печели Z4-ката точно защото я тестват само за Писта :mhihi: :mhihi:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 05 Дек 2006, 18:29

И аз го видях това направо съм потресен. Да титуловат спортна за най-добра спортна кола някой миниван със 300 коня понеже и такива има :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3XX » 05 Дек 2006, 19:36

Мога да кажа само това, НЯМА ЕДНА СПОТНА КОЛА С ПРЕДНО> ПОД СПОРТНА КОЛА ИМАМ ПРЕВИД 300 + коня , са ако ще си мериме пишките с некви кенефи ...... трябжа да си намерим и пясъчник да ни подхожда на темата.....така че децата с предно моля ви дайте да не си говориме глупости, нека бъдем реалисти....няма как АУДИ да е по добро от БМВ или Мерцедес......ако ще , ракетен двигател да му плеснете.....лошото е че и ФВ почнаха по добри коли да правят....
Всичко под 200 hp е цъкалка.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3XX » 05 Дек 2006, 19:43

steppenwolf написа:
dinko_sd написа::ahah: Ма това грозде много кисело, ама как ми се ядеее :mhihi:
Може и на светофара да си първи батко, ама знаеш ли колко е гадно като си направил максималната си скорост със своето Ауди и по някое време някой бати те духне с баварката като стопаджия ;)

хаха абе "Батко" ти сред кои си "вървежен" със смешното си ауди въобще, че не мога да се сетя.....
Всичко под 200 hp е цъкалка.

ентусиаст
Аватар

Мнение от [FF]GODFLESH » 05 Дек 2006, 19:44

retro написа: Заради тези и други недостатъци на БМВ според мен Ауди е по-спортната кола. ;)

ама за коя възрастова граница...за тия дето са 60+години ли :mhihi:
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 05 Дек 2006, 19:55

Храна :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 05 Дек 2006, 20:13

добре, трябваше ли да стигаме до такива безсмислици, че bmw имат проблеми с дължината на двигателя ;) ако се загледаш 6 цилиндровите даже са много по-далеч от един 4 цилиндров в ауди. проблема на ауди е, че си монтира двигателите надлъжно въпреки че са с предно, може би за да унифицират платформата с куатро... та по този начин скоростната кутия избутва двигателя много напред и разпределението на теглото е лошо ;) това е причината А4 да не е спортен автомобил, нито пък ще бъде в тази си конфигурация.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Пич, къде ми е колата?
Аватар

Мнение от ! Алекс » 05 Дек 2006, 20:51

На мене ми стана чудно пък с какво ауди са по напреде при кабриолетите :mhihi:

Смешници правели те кабриолет някога :bs: :puke: :puke: :puke: :puke:

Потребител
Аватар

Мнение от retro » 05 Дек 2006, 21:10

vitamincpp написа:Значи за колегата Ретро. 6 цилиндровите двигатели на БМВ са сложени зад предния мост и затова ако си забелязал предните колелета са на самия край на колата оставяйки огромно и много красиво пространство до предната врата :) Върви на саита на БМВ - иновационен салон - разпределение на тежеста 50:50 и виж материалите. На Ауди мотора може да е макък но е сложен в самия край на колата върху и пред предния мост с цел да тежи повече върху задвижващите колела :( Диференциала и кардана на колите със задно също значително допринася за балансирането на автомобила. А да мериш спортността на колите само по това колко бързо ускорявали говори за безпредметността на усилието което полагам да обяснявам основни положения при спортните коли - струва ми се че ти си един изграден хамериканец, драгстери, индикар - обикаляне в кръг, масъл карс със заден мост като на УАЗ :) Но офенс :) А тия работи дето си ги написал за задното предаване нищо няма да отговарям убеден съм че ще има мнооого колеги които ще се включат :mhihi:

Мерси, вече съм посещавал рекламния сайт на БМВ.
Това, че моста и окачването/гумите/спирачките (все масивни неща) са изнесени напред не измества центъра на тежестта на колата назад (всъщност точно обратното). ;)
А тежкия заден диференциал наистина частично компенсира тежкия и дълъг двигател (много тежки неща се събраха май) - Получава се нещо от рода "Вместо да оптимизираме конструкцията на колата, дай да и сложим отпред и отзад по една тежест" :mhihi: Всъщност добрата концепция на задно предаване е кола със задно или централно разположен компактен (но мощен) двигател - по този показател точно БМВ е доста близо до американските вкусове. Пак казвам - нищо лично против марката нямам ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум