Тея глупави..

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 05 Сеп 2006, 23:49

MaXimal написа:Чакай,чакай... друго имах в предвид... както 760 не може да се сравнява с е34,така и е34 не може да се сравнява с е87.Едното е лимузина,другото е хечбек.А стойката в колата ... това са настройки... 8) А ако намекваш нещо за женска кола, лъжеш се...

общите неща са .. емблемата!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 98' е39 520i
Мечтае да кара: V8

Мнение от ДаниД » 06 Сеп 2006, 0:11

Turturelo написа:общите неща са .. емблемата!

:yes: :twisted: :twisted:
Изображение

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 06 Сеп 2006, 0:22

bmwdriver написа:И си вземи накрая едно собствено БМВ,за да не ставаш обект на подобни подмятания ;)

то който е информиран не му и минава през ума да прави подмятания :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330Cd
Мечтае да кара: F10 M5
Детайли за колата: Stock.

Мнение от dinko_sd » 06 Сеп 2006, 11:25

nuzzo:
кое е порочното на една ножа кола че не загрявам?

Ами дизайна е порочен. Щото вече идеята е да не се прави кола, която да казва че е BMW с един поглед, а кола която да се хареса на презокеанските "събратя", които наложиха тяхната си култура на цял свят, а цял свят знае че те имат култура от 1 век :!: Ти знам че си в час с модерният дизайн и се интересуваш достатъчно. Но ми обясни кое налага примерно новата 3 серия купе да има стопове като на Хонда!! Ако трябва да си говорим като хора на изкуството (какъвто аз не съм), всяко едно творение е творение, понеже носи чувствата на автора си. Така е в музиката, художественото изкуство, скулптурата, киното. За мен трябва да е и така в дизайна на автомобилите, трябва да има хармония или идея го наречи, да се "виждат" чувствата на автора 8) Е в творенията на Бенгъл много ми бяга хармонията :mhihi: , 7 серия направи бум заради различния дизайн, но си остана грозна кола, както и 5 серия. Не мога да се примиря и до ден днешен със грозната маска на 5 и 6 серия :!: Много ми харесва дизайна на Z4, но всеки с по набито око ще види кражбата от Ferrari 550 (дупето е изкопирано 1 към 1) :arrow: Съгласен съм че дизайна трябва да вземе по революционна насока, но не мисля че Бенгъл и последователите му са набарали верния път. Не ме разбирайте погрешно, и аз искам да се кача на нова 7-чка, но това не означава че дизайнът и ми харесва :!:
Ако трябва да обобщя, аз съм за това новите BMW-та да те радват с външния си вид, а не да те шокират ;)
P.S. Не си прави изводи, че отхвърлям изцяло новият дизайн. Харесва ми това че в новите модели няма странична лайсна на вратите, има остри странични ръбове и други отделни компоненти.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 06 Сеп 2006, 11:51

Аз пък ще вметна, че го има момента, за красотата и функционалността, а именно, че неможе на такава задница (е92) да лепнеш "3ен стоп" (който е много "красив") :uups:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 06 Сеп 2006, 12:43

Дам, егати приликата...

http://www.seriouswheels.com/pics-2000- ... e-2-st.jpg
http://www.seriouswheels.com/pics-abc/B ... 0x1200.jpg

И сляп човек би ги различил :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nuzzo » 06 Сеп 2006, 13:08

dinko_sd написа:nuzzo:
кое е порочното на една ножа кола че не загрявам?

Ами дизайна е порочен. Щото вече идеята е да не се прави кола, която да казва че е BMW с един поглед, а кола която да се хареса на презокеанските "събратя", които наложиха тяхната си култура на цял свят, а цял свят знае че те имат култура от 1 век :!: Ти знам че си в час с модерният дизайн и се интересуваш достатъчно. Но ми обясни кое налага примерно новата 3 серия купе да има стопове като на Хонда!! Ако трябва да си говорим като хора на изкуството (какъвто аз не съм), всяко едно творение е творение, понеже носи чувствата на автора си. Така е в музиката, художественото изкуство, скулптурата, киното. За мен трябва да е и така в дизайна на автомобилите, трябва да има хармония или идея го наречи, да се "виждат" чувствата на автора 8) Е в творенията на Бенгъл много ми бяга хармонията :mhihi: , 7 серия направи бум заради различния дизайн, но си остана грозна кола, както и 5 серия. Не мога да се примиря и до ден днешен със грозната маска на 5 и 6 серия :!: Много ми харесва дизайна на Z4, но всеки с по набито око ще види кражбата от Ferrari 550 (дупето е изкопирано 1 към 1) :arrow: Съгласен съм че дизайна трябва да вземе по революционна насока, но не мисля че Бенгъл и последователите му са набарали верния път. Не ме разбирайте погрешно, и аз искам да се кача на нова 7-чка, но това не означава че дизайнът и ми харесва :!:
Ако трябва да обобщя, аз съм за това новите BMW-та да те радват с външния си вид, а не да те шокират ;)
P.S. Не си прави изводи, че отхвърлям изцяло новият дизайн. Харесва ми това че в новите модели няма странична лайсна на вратите, има остри странични ръбове и други отделни компоненти.

Харе са ми :clap:
Нямам за идея да те обеждавам колко е добър новият дизайн няма и да мога в три изреченя, може да се видим на по биара да поговорим някой път по тоя въпрос.
Ще се опитам да отговря кратко. Представи си че си бизнесмен на когото на ценното нещо е времето, претрупан си със задачи,имаш вагна среща с твой клиент в Пловдив, но не си довършил презентацията на новия продукт който трябва да представиш. Имаш час и поовина път до пловдив, сядаш в седмицата влизаш по някакъв начин в сървъра в офиса(било то чрез сатлеит, 3ж или няква друга технологя или просто си имал уаерлес в колата :D ) където са материалите за презентацияата и спасяваш положението. Или друг сценарии при който си огасно депресиран от работата и до пловдив си гледаш филмчета на БМВ са оправяне на настроението и за инспириране. Искам да кажа че колата променя своята функция тя не е чисто уталитарен предмет за придвижване от точка А до точка Б.
Функця-форма-функция.
За екстериора каквао да кажа, за Бенгал има голямо значе ние влиянието на архитектурата върху колата (Z4 и музея Гугенхайм в Билбао) прав си че америка има голямо влияние върхо визията на БМВ но може би концерна избира тази стратегия по две причини, да се нагоди към американския пазар и да впечатли европейския, тъйкато в Европа Италия има основно влияние върху дизайна. Бенгал е удобен за щото има много и от двете школи...
Изображение
NUZZO

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330Cd
Мечтае да кара: F10 M5
Детайли за колата: Stock.

Мнение от dinko_sd » 06 Сеп 2006, 13:17

И на мен ми хареса :)
Наистина идеята е да не се убеждаваме едни други, а да видим различните гледни точки, защото когато човек е краен допуска грешки :!: Поздрави от мен а за бирата :bchug: може и на лична ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15

Мнение от theraven_nz » 06 Сеп 2006, 14:22

В тоя форум имало и зрели хора. Цъфна ми пред очите :mhihi: Досега доста от приказките ако не бяха, то поне повче подхождаха на хора на моята възраст (19 годишен келеш) :mhihi:

Има светлина в тунела.... продължавайте, момчета :bowdown: :ok: :yes:
---

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 06 Сеп 2006, 14:26

1 серия е направена за схванати жени с къси поли да я карат

аха ;) ,факт е, че 1цата е насочена към две категории хора...
жени с тенденция да задържат колата дълго време и така наречениетe society climbers, които ще я карат няколко години и ще си купят модел на марката от по-горна серия 3, 5 ...

п.с. я пиши едно лично ако си в софия ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 06 Сеп 2006, 14:48

не си много близо до истината, но .. нищо :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 06 Сеп 2006, 14:57

обосновка ;) ?

The target group are 20-40 year olds. “We are addressing above all those people, who didn't drive BMWs before, but who have always admired this brand,“

“Our advertising doesn't focus on the technology so much this time, it is much more emotional,” explains Giuliani. “We are specifically addressing women with this strategy too.“

Thomas Giuliani
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 06 Сеп 2006, 16:13

[steeN] написа:
“Our advertising doesn't focus on the technology so much this time, it is much more emotional,” explains Giuliani. “We are specifically addressing women with this strategy too.“

...и на жените определено си им харесва 1-чката :mhihi: Преди няколко дни ми увисна ченето като видях Теди Андреева как излезе с вратите напред от люлинското ОМВ с нейната единичка. :shock: :++

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 06 Сеп 2006, 16:26

тя без да си иска е натиснала ПЕДАЛА ( :gay: ) до долу и БМВ-то е почнало да върти дупе Изображение и оп оп оп зими тая втора, олеееееее Изображение, гааааз Изображение

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: и си свирка

Мнение от AIWERA » 06 Сеп 2006, 17:08

dinko_sd написа: ... когато човек е краен допуска грешки :!:

Много си прав за това! Давам личен пример със себе си :uups: - с пускането на първите снимки на Е92 изобщо не ми хареса и го плюех при всеки отдал ми се случай. Бях напълно убеден, че това ще е пълен провал на 3-та серия и дори през ум не ми минаваше, че не съм прав :roll: Откакто обаче изгледах няколко клипчета ... все едно видях друг автомобил! Просто понякога човек не приема толкова бързо новото и е нужно време докато то олегне и чак тогава да си изгради обективно мнение - трябваше обаче да го изпитам, за да го разбера. Нов автомобил е като една нова песен - не винаги се харесва от първия път. Е, все ще се намери и по някой дървен философ, който никога не би приел, че не е прав и ще отказва до последно дори да се замисли върху възможността да приеме мнението на останалите ;)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум