Цените на БМВ и на горивото

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: Бясно
Мечтае да кара: BMW M5 E60
Детайли за колата: 318ti M44B19

Re: Цените на БМВ и на горивото

Мнение от house » 20 Юли 2012, 15:44

кобрата написа:Със сигурност няма да спадне интереса, просто обикновено тези коли който харчат малко не са в класа на BMW. Никой истински фен няма да се откаже от марката заради цената на горивото. Поне аз така разсъждавам :idea:

Абсолютно си прав!!! :bowdown:
По-вероятно е пеша да вървя отколкото да карам неква гадна малолитражна с различна емблема от BMW!
Не че и в момента не слизам от бмв-то, но все пак с моя тежък крак и малка заплата е савсем нормално...
I think that the only truth that matters is the truth that can be measured.
Good intentions don't count.
What's in your heart doesn't count.
Caring doesn't count...

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 20 Юли 2012, 17:13

:OT:

house написа:
кобрата написа:По-вероятно е пеша да вървя отколкото да карам неква гадна малолитражка с различна емблема от BMW!

Така го каза все едно караш М60, а не ИС-ка :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от masimo » 24 Юли 2012, 17:35

house написа:По-вероятно е пеша да вървя отколкото да карам неква гадна малолитражна с различна емблема от BMW!

Гъзар бъди от студ умри :mhihi:

Сори просто не се здържах.

Принципно бих карал деу тико на метан монтиран на тавана пред мисълта да ходя пеша :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 24 Юли 2012, 18:10

house написа:
кобрата написа:Със сигурност няма да спадне интереса, просто обикновено тези коли който харчат малко не са в класа на BMW. Никой истински фен няма да се откаже от марката заради цената на горивото. Поне аз така разсъждавам :idea:

Абсолютно си прав!!! :bowdown:
По-вероятно е пеша да вървя отколкото да карам неква гадна малолитражна с различна емблема от BMW!
Не че и в момента не слизам от бмв-то, но все пак с моя тежък крак и малка заплата е савсем нормално...

Всеки кара според джоба си.
Жалко е обаче, че в тая криза, все повече хора/визирам мои познати/ си продават бмв-тата, за да си купуват японски кенефи на газ, защото просто поддръжката и цените на горивата ги принуждават.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 24 Юли 2012, 22:30

То ако ще търсиш евтиното, не виждам как ще си купиш точно Японска кола. Особено старите бангии и за подаряване не стават. Има куп Сеати, Шкоди и разни там, които ще са наистина евтини откъм разходи.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 24 Юли 2012, 23:08

Досега устисквах, някакси, даже от 2 години карам в града, до детската градина и ясла пунто, че гори 7 градско, ама вече се не трае.Говорих вчера с приятел газаджия, и съм взел решение да газифицирам изцяло автопарка - фиатката с обикновенно газово, а бмв-то с инжекцион.Тръгвам против принципите си, ама човек на принципи не се вози.Пък бензин на 2.60+ да си го карат петролните босове и арабите мамицата им да е*а педерстка недоклатена.
only rear wheel drive

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 24 Юли 2012, 23:09

BMWPOWERRR_ACM написа:То ако ще търсиш евтиното, не виждам как ще си купиш точно Японска кола. Особено старите бангии и за подаряване не стават. Има куп Сеати, Шкоди и разни там, които ще са наистина евтини откъм разходи.

Ми японско, щото се носи мит, че японските коли са много здрави и много икономични :)

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 25 Юли 2012, 7:25

И всичко това докато не подкараш някоя стара. Като сметнем и спекулативното надуване по магазините на авточастите защото били "отдалеч"... :shock:
Между другото, стари Хонди ЦРХ или Сивик да не са големи маслобойни, почти няма. Повечето се и разпадат по пътя, сигурно защото горят много малко и собствениците им успешно пестят за поддръжка на колата. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 25 Юли 2012, 12:19

То ЦРХ или сивик на 10 години не е останала и педя здрава ламарина по него.
only rear wheel drive

Потребител
Аватар

Мнение от amxcs » 26 Юли 2012, 10:43

И аз като продадох старата кола и ми предложиха бмв, първата ми мисъл беше, че няма да мога да я изхраня, но на фона на фиата - 15л градско, все си мислех че ще е същото. Но даже се оказа по-добре, даже много. Компакта ми харчи 4,5-6 извънградско и 7-9,5 градско, зависи от карането, като имам излишна нафта - настъпвам :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 26 Юли 2012, 17:28

amxcs написа:И аз като продадох старата кола и ми предложиха бмв, първата ми мисъл беше, че няма да мога да я изхраня, но на фона на фиата - 15л градско, все си мислех че ще е същото. Но даже се оказа по-добре, даже много. Компакта ми харчи 4,5-6 извънградско и 7-9,5 градско, зависи от карането, като имам излишна нафта - настъпвам :D

И аз преди години се мъчих с един фиат 1.4, гореше ми 16/100 градско в София и 10/100 извън :)
След това с едно Пежо дизел, което ми даваше 10/100 нафта градско и 6/100 извън.
Накрая си помислих...че аз съм свикнал на висок разход, дай да покарам БМВ, само че се изненадах приятно :) Разхода ми е като на дизеловото Пежо, само че си карам на бензин, имам си едни 53 коня отгоре... :kuku:

Потребител
Аватар
Кара: нтия
Мечтае да кара: e46 coupe

Мнение от kuzmat » 29 Юли 2012, 0:27

Които си е ценител на марката няма да се откаже заради цените на горивата. Познавам доста хора фенове на BMW които си купуват икономични кенефи за работа но не искат и да чуят за продажба на BMWтата си, това разбира се са хора които въртят сериозни километри и работата им е свързана с това.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 30 Юли 2012, 21:24

По-нагоре в темата бях написал за познат, който иска да си продаде бмв-то и да вземе японски кенеф, за да му е икономичен...
Ами само да кажа, че човека си е взел....БМВ с по-голям бензинов двигател :wave: , така ,че мисля темата за изчерпана за мен.
Манията си е мания, каквото и да става :clap:

Предишна

Назад към Основен Форум