Как да се предпазим от кражби

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 3.0sd
Мечтае да кара: по често

Re: Как да се предпазим от кражби

Мнение от RuM6n » 03 Окт 2012, 23:02

Аз като имах проблем с бравите, което е детска болест при Е90, си държах колата отключена. Не е толкова черно положението, истината е че ако не си набелязан от джамбазите няма да пострадаш. Ако си набелязан , загиваш, пък ако щеш и с катинар да си заключен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60, 2006
Мечтае да кара: Formula
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gari » 05 Окт 2012, 1:30

:OT: Дали се крадат само нови коли...
viewtopic.php?t=313979
Много жалко за колегата. Изгладнял е тоя народ.
Не искам много, искам всичко!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от masimo » 30 Окт 2012, 14:24

BMWPOWERRR_ACM написа:Вероятно просто си имал късмет. Аз също съм виждал свален прозорец на в мол, който си стоя така с часове с едно кожено яке вътре и като се върнах всичко си стоеше. Просто когато сте оставили така вратата или не е минал точния човек, или просто всеки си е мислил логичното - собственика е съвсем наблизо, за съвсем мъничко и всеки миг ще дойде. :yes:

Лятото по закона на мърфи, ми се прецака климатика и докато го оправя месец и половина бях без климатик.
Естествено влизам в колата, свалям прозорците и газ. Бях забравил десния прозорец отворен 3 пъти за лятото, като единия път колата нощува със свален прозорец от петък вечер до понеделник сутрин :mrgreen: Нищо не бяха пипали, като вътре флашката си стои на CD-то :)
След 3-тия път ми стана неудобно и проверявах :lol: Но като цяло съм доволен, никой не пипна нищо ...

P.S. нужно е да добавя, че пролетта ми разбиха колата и ми откраднаха DVD-то от колата, а панела беше под седалката.
Сега съм с НЕО за 40лв само с флашка, нека го крадат мамка им наркоманска :ranting:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 02 Ное 2012, 22:49

http://fakti.bg/avto/51897-kradat-masov ... a-panamera

Панамерите остават кьорави доста бързо интересна мини статия ...
Тва не мога да си го представя слизам да си отключвам колата и фаровете ми ги няма .
Един приятел ми разправя как негов познат кара Е60 слиза една сутрин и гледа колата отключена с леко открехната врата а вътре волана го няма .... :shock: :shock: :shock: :shock:
Направо ще се застрелям ба*и изрудягите мръсни!
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Compakt 323 i

Мнение от stoevro » 07 Яну 2013, 13:33

Опитаха няколко пъти да крадат халогените на Е-36-цата което ме принуди да ги залепя "обилно" :lol: с топъл силикон! За мое голямо учудване имах успех :yes:
В Света има само три букви за автомобил: B M W
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от гумата » 12 Яну 2013, 10:40

Е46 вече не се краде. Крадат се лайсни и емблеми. На пазара излизат всеки месец нови модели коли , а освен тях търсенето е по посока на марки като Порше, Мзерати, Бентли,Ферари, някои от бутиковите коли, от които може да се изкарат пари. От БМВ се печели само от най- новите модели, защото са технологично напреднали. В малкия клас пък въобще никой няма да обърне внимание.
По отношение на застраховката щом в договора те заставят да подпишеш, че част,която се демонтира не се обезщетява,смятай че могат да ти кажат, че и двигателят се демонтира и няма да ти плащат. Затова застраховката е адекватна при адекватен договор. Ако те блъснат на паркинг вратата ти струва 200 лева на старо, а застраховката на година е около 800 лева. Е, верно трябва да си карък да се потрошиш и да чакаш на благоволението на застрахователите. При колите всичко опира до правилно предвиждане на ситуация включително и безопасността им. Ако си оставиш колата на място,където тя вика:"Ела обери ме", ами все ще се появи някой. Да не говорим, че задната емблема от 50 лева,просто никой не иска да я произвежда до момента. В момента, когато започне производство,кражбите спират. Така или иначе кражбата от стара кола е риск,защото откраднатата част е също стара и износвана и е на доизживяване. Много от по- надобрелите в занаята са видели свят. За тях не е престижно да се свали част или да се нахлуе в кола за част,особено в България. Те знаят, че на Запад се карат нови коли и тук мизерстваме и ни оценяват от по- богата гледна точка. За тях кражбата от стара кола разваля удоволствието. Само си представете да гледате ограбени коли по улиците,кой без фар,кой без емблема,кой без огледало- грозно и мизерно- дори и крадците отблъсква.
Една група не е изброена в групата, която има интерес от кражбите- продавачите на части втора ръка. Те купуват крадено и си поръчват такова. Затова е по- добре да се отиде в морга, отколкото да им се бутат пари.
Въпреки кризата, кражбата не се оправдава по много причини и те надделяват.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AgeraR » 13 Яну 2013, 17:29

Някой да е пробвал с местеното на ОБД Порта (ако не бъркам), защото нали от там ги палиха и така крадяха?

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Яну 2013, 19:35

Пускайте БТВ в този момент.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW120

Мнение от BMW120 » 06 Фев 2013, 6:43

kokala написа:Ако толкова много си държите на колата, сложете си една камера пред вас, не са много пари. Други начини няма... ако имаше щеше да се знаят вече и крадците щяха да мислят нови схеми :D

Moга да ти пусна записа на камерата как за 2мин ми крадат колата.... :) Камерата нищо не спасява...просто си взимаш последно сбогом с колата
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 06 Фев 2013, 10:11

гумата написа:Е46 вече не се краде.

За тoва ли има постонно теми точно за Е46...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 09 Фев 2013, 0:28

ония ден на едно другарче 46-ца фейс си отиде
ТДС - Турбо Див Селянин

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 320

Мнение от SnipY » 09 Фев 2013, 16:32

Аз също не смятам че Е46 не се крадат в момента те са едни от най- разпространените коли в България и при кражба на някоя част лесно могат да я продадат а и модела не е много стар за да са евтини частите му все пак една е46 фейслифт е от порядъка на 7-8 000 лева.Едни хубави джанти са от порядъка на 600 лева те също са лесна мишена за крадците особенно ако не е осветен паркинга на който е спряна колата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '10 E550

Мнение от DAN40_91 » 13 Фев 2013, 12:44

Работя в застрахователна компания и през ръцете ми минават доста щети всеки ден. Та наблюденията ми са следните: БМВ е най крадената марка коли (бих казал поне 20-30%) и може би половината от тях са Х5 от последното поколение (оттам идва и завишението на тарифното число за тях). Естествено е, че крадците предпочитат по-новите коли, но има доста откраднати Е39 и Е46 (не по-стари от 2000-2003 година). Така че, колеги, пазете си БМВ-тата (особено ако са по-нови и лъскави) и по възможност ги дръжте на гараж/паркинг, че джамбазите са доста активни. :ranting: :bang:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 13 Фев 2013, 14:51

Държавата ни е скапана и това е факт. Няма как обаче да се чувствате обидени или озлобени съм застрахователните компаний за това че не плащат демонтируеми части, това е съвсем нормално. Представете си какво би станало ако това се плащаше? Страшно много хора ще започнат да свалят части пред блока , да минават на щета и след това да си ги слагат обратно.. измамите ще са на изключително високо ниво, особено в тая криза! При тази ситуация застрахователите ще се принудени да вдигнат премийте за да могат да издържат финансово на тези измами, което ще е непосилно за добрия и културен клиент, който не се занимава с такива схеми.
Знам че сега ще има хора които ще ме напдната че защитавам ЗК, но това е реалноста, има ситуаций които са факт и трябва да се замислим по дълбоко, преди на заемем някаква позиция.
Относно това да препоръчаме компания която покрива липсващи части - няма такива, или ако с 300 уговорки са навият да го приемат като допълнително условие те ще искат 1/2 от цената на въпросните части като премия.
От всичките тези лайна би ни спасило единствено гараж или двор на къща, но и това не е пълна гаранция, проблема идва от държавата.
И да работя с щети в ЗК и имам наблюдения и над хората, мисленето им и над поведението на компанийте.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Детайли за колата: N42B20

Мнение от pimpo » 13 Фев 2013, 22:53

Напълно подкрепям горното мнение, при това без да работя в ЗК. Това са фактите и можем да се сърдим само на... себе си, като народ.

оф:
vankatagsi написа:... компаний ... премийте .... ситуаций

малко си попрекалил с "й"-то :)
Кога се пише "И" и кога "Й"

1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ

2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум