BMW 535i срещу Mercedes E 350 CGI
Модератор: Общи модератори
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Re: BMW 535i срещу Mercedes E 350 CGI
За мен има огромна разлика между звука на V8 и V12 и в частност 63 и 65 АМГ.
А на колегата върл фен мога да му кажа, че дизайн кола не кара и да се качи на SLS, да покара, па тогава ще си говорим
:)
Но тя темата къде отиде... На мен тезата ми беше, че наистина БМВ-тата са по-драйвърски коли от Мерцедес, ама да търсите спорт в BMW 5-та серия и то 535и е малко странно... тези коли са си за возене. От сегашната гама е9х М3 ми е най-близо до спортна кола, ма пак бие на GT и е над тон и шестстотин без екстри.
Иначе новата 5-ца откъм мотор, скорости и окачване(ако си доплатите) кърти мивки. Единствената ми забележка е, че ако е със комфортните седалки отзад става бая тясно.
А на колегата върл фен мога да му кажа, че дизайн кола не кара и да се качи на SLS, да покара, па тогава ще си говорим

Но тя темата къде отиде... На мен тезата ми беше, че наистина БМВ-тата са по-драйвърски коли от Мерцедес, ама да търсите спорт в BMW 5-та серия и то 535и е малко странно... тези коли са си за возене. От сегашната гама е9х М3 ми е най-близо до спортна кола, ма пак бие на GT и е над тон и шестстотин без екстри.
Иначе новата 5-ца откъм мотор, скорости и окачване(ако си доплатите) кърти мивки. Единствената ми забележка е, че ако е със комфортните седалки отзад става бая тясно.
I love the sound of V8 in the morning...
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
И двата автомобила са бленувана мечта за стотици милиона шофьора! Малцина обаче могат да си позволят чисто нова пета серия или Е Клас с по 300 коня под капака!
Всичко е плод на болна фенщина и на хора които нямат нужните 125 000 лева да си позволят тези возила!
Смешно е да се изкарва някой от двата едва ли не скапан Фиат/Форд, само защото е по слаб с 10/15 коня или харчи уж със 300 гр. по-малко!
Всичко е плод на болна фенщина и на хора които нямат нужните 125 000 лева да си позволят тези возила!
Смешно е да се изкарва някой от двата едва ли не скапан Фиат/Форд, само защото е по слаб с 10/15 коня или харчи уж със 300 гр. по-малко!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Колега, тук не е важно коя харчи с 300 грама по-малко или е с 10 коня по-малко!Това са незначителни подробности и са продиктувани от самата компания, по-малко данъци и т.н.!Ако искаш отиваш и си правиш колата спокойно с още 50 коня отгоре, без дори да ги усети.Но не може да ми кажеш, че е смешно!Кажи, че просто не го разбираш, но за смешно дума не може да става!За едни картината на Мона Лиза е тъпа, за други е нещо велико и няма по-велика от нея!Дано си ме разбрал.
За едни БМВ е просто кола, за други не! 

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Иновациийте...мощност...надежност...качество...икономия...ускорения - на абсолютно еднакво ниво са! Всичко е въпрос на фенщина и от 10 - тина години насам на дизайн!
Предната Е Клас 2003 - 2008 беше красива особено фейслифта 2006-2008...настоящата Е клас е леко грозноватичка отвън и тотална трагедия вътре.
Предишната пета серия беше много грозна външно, но сегашната е съвсем друго нещо. Красива е! Проблема е само дето прилича много на съвременна азиатка.
Много хора които не се вълнуват силно от автомобилния свят го бъркат. Не един път съм стряскал колеги далеч от автомобилите, които возя до в къщи и като видят F10 - иииигати Subaru сигурно е най-новия им модел, аз - да, най-новия, ама пета серия.,.,.,Bmw - те.,.,.,
как Bmw, бе

Предната Е Клас 2003 - 2008 беше красива особено фейслифта 2006-2008...настоящата Е клас е леко грозноватичка отвън и тотална трагедия вътре.
Предишната пета серия беше много грозна външно, но сегашната е съвсем друго нещо. Красива е! Проблема е само дето прилича много на съвременна азиатка.
Много хора които не се вълнуват силно от автомобилния свят го бъркат. Не един път съм стряскал колеги далеч от автомобилите, които возя до в къщи и като видят F10 - иииигати Subaru сигурно е най-новия им модел, аз - да, най-новия, ама пета серия.,.,.,Bmw - те.,.,.,

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Да не си возил някои Марсианци?
Вярно, че леко се измени дизайна на петицата и седмицата, но не знам кой жив човек дори неразбиращ от коли би я сбъркал със Субару отпред!
А да кажеш, че Е60 била грозна отвън...колата си бе и е страхотна откъм дизайн!Особено ако броните са на М5.Доста по-красива от тройката с 4 врати(Е90), да не говорим за Мерцедеса...

А да кажеш, че Е60 била грозна отвън...колата си бе и е страхотна откъм дизайн!Особено ако броните са на М5.Доста по-красива от тройката с 4 врати(Е90), да не говорим за Мерцедеса...
Последна промяна Top Gun Maverick на 04 Юли 2010, 18:15, променена общо 1 път

- CONAN
- 8910 фен
-
- Кара: 01`530i touring
.........Двигателят набира обороти без помен от вибрации, със светкавична бързина, при това под съпровода на онзи специфичен звук на BMW, който само някой със сърце от камък може да определи просто като „шум”
Статията подхожда много повече на форума на бмв отколкото изказванията на повечето в тая тема.
Четейки си мислех ,че съм отворил форума на мерцедес.......
Статията подхожда много повече на форума на бмв отколкото изказванията на повечето в тая тема.
Четейки си мислех ,че съм отворил форума на мерцедес.......
- scipo
- младши ентусиаст
-
- Кара: нормално
И двете коли са просто Уникални... едва ли може да се каже без пристрастия, коя е по-добра 

- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
сбъркана е подредбата на форума
трябва да има 2е основни секции: сектанти и обективни фенове
аиде, да не ви разправям за старата шопска поговорка

аиде, да не ви разправям за старата шопска поговорка
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
bum_bum написа:Все бях виждал сектанти ама ти ги сложи всичките в малкия си джоб. Относно звука, М- ките са брутални, но 63амг е просто извънземен.
Ами все едно да сравняваш звука на "кросак" и "пистарка" - за мен едно оглушително РУЧАНЕ не може по-никакъв начин да се мери със пронизителния писък на моторите от високооборотните мотори от М поделението ... Абе нещо май за слаб звук на М3 говорехме http://www.bmwblog.com/2010/04/29/video ... rburgring/

... АМСите ги имам всички от началото на годината , но сега не са ми подръка . 535и убива Е350 не само на ускорение , но и на возия , предлагано място (междуосието е със над 10см повече и отзад си като в 7ца) , икономичност , предлагани екстри (много от тях изобщо не се предлагат в Е класата) и не на последно място - стил и красот на интериора . В много медии , вече се се критикува БМВ , че 5цата обезмисля тотално 7цата , която дава равно ускорение А8цата при 3 кила по-висок разход , много по-лоша динамика и 20 хил цена отгоре (4,2 ФСИ куатро срещу 750их) , вероятно заради алуминиевата кострукция и скоростната кутия (750и е със 6 степенна) . Мислех да пусакм отделна тема , точно за този тест , но май по-добре да не го правя , че 7цата падна отвсякъде , дори еС500 4 матик се представи по-добре , пък сега с нови би-турбо мотор с 435 коня , направо не знам ...
- Любо Мегов
- старши ентусиаст
-
колко много повече получава човек за два бона отгоре ... 

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Демирев написа:Иновациийте...мощност...надежност...качество...икономия...ускорения - на абсолютно еднакво ниво са! Всичко е въпрос на фенщина и от 10 - тина години насам на дизайн!
да само, че ако имаше лексус в класацията друга песен щеше да пееш

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- scipo
- младши ентусиаст
-
- Кара: нормално
steeN написа:Демирев написа:Иновациийте...мощност...надежност...качество...икономия...ускорения - на абсолютно еднакво ниво са! Всичко е въпрос на фенщина и от 10 - тина години насам на дизайн!
да само, че ако имаше лексус в класацията друга песен щеше да пееш
лексус няма работа в класацията на най-големите

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Иновациийте...мощност...надежност...качество...икономия...ускорения - на абсолютно еднакво ниво са! Всичко е въпрос на фенщина и от 10 - тина години насам на дизайн!
Конкретно при тези 2 коли изобщо не е така . Дори самата статия се казва , че двата автмобила са близки по качества на хартия , но усещането е като от два различни свята ...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Мерцедес отдавна изостана в технологиите от БМВ.Всичко ново се въвежда първо в Мюнхен.Да не говорим за разхода.Толкова са ми смешни разни фенчета на Мерцедес като почнат да ми лаят колко много горели БМВ в сравнение с техните трактори, че...
Явно соро не са виждали колко гори нов дизелов двигател на БМВ и на Мерцедес на еднакви купета и с еднакви кубатури.Нашите даже са по-мощни като конски сили и пак горят по-малко!
При бензина също може да се фукаме пред тях.

- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Колеги!
В последния брой на Кар енд Драйвър(заклеймен от доста читатели за необективност заради непрекъснатите победи на БМВ в сравнителните тестове)- от август 2010 в обширен сравнителен тест между новото 535и,актуалното А6 3.0т и новото Инфинити М37-330кс,нашата любима марка е поставена убедително на последно място с 204т срещу 213т на Ауди,главно заради - lack of steering feel with the new electric power assist!И друг цитат-535и е с - the worst handling in the hills!!!
Дали инженерите от Мюнхен не са направили най-голямата си грешка за последното десетилетие с внедряването на electric power assisted steering?
В последния брой на Кар енд Драйвър(заклеймен от доста читатели за необективност заради непрекъснатите победи на БМВ в сравнителните тестове)- от август 2010 в обширен сравнителен тест между новото 535и,актуалното А6 3.0т и новото Инфинити М37-330кс,нашата любима марка е поставена убедително на последно място с 204т срещу 213т на Ауди,главно заради - lack of steering feel with the new electric power assist!И друг цитат-535и е с - the worst handling in the hills!!!
Дали инженерите от Мюнхен не са направили най-голямата си грешка за последното десетилетие с внедряването на electric power assisted steering?
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue